Aikuistunut lapsuusherkku: vadelma-chiahillo & mantelivoileivät

DSC03441.jpg

DSC03445.jpg

Mitkä oli teidän lempiruokia lapsena? Tai onko teillä jotain tiettyjä ruokia/herkkuja, jotka liittyy vahvasti teidän lapsuuteen? 

Yksi omaan lapsuuteen vahvasti liittyvä ruoka on peanut butter and jam sandwiches aka PB&J, eli pähkinävoi-hillovoileivät. Täydellisen rapeaksi paahdettu paahtoleipä, leivän lämmöstä hieman sulanut suolainen maapähkinävoilevite, sopiva kerros makeaa vadelmahilloa ja päälle vielä banaaniviipaleita – siinä oli yksi parhaimpia makuelämyksiä, joita pikku-Rachel tiesi 😀 Parasta oli vielä se, kun iskä sattui käymään ruokakaupassa ja toi sieltä valkoisinta paahtoleipää, mitä kaupan hyllyiltä löytyi. Äiti nimittäin suosi jostain kumman syystä pelkästään kaikkia täysjyväversioita 😉

Tämä makukombo iskee kuitenkin yhtä lujaa edelleen, ja välillä mulle tulee kauhea himo tätä suolaisen ja makean makuyhdistelmää kohtaan 😀 Lapsuuden voileipä on kuitenkin kokenut pienen muodonmuutoksen tässä vuosien varrella, ja tänään esittelenkin teille pähkinävoihilloleivän aikuistuneen version. Paahtoleipä on vaihtunut gluteenittomaan tattarileipään, pähkinävoi mantelivoihin ja kaupan sokerihillo itsetehtyyn vadelma-chiahilloon. Tässä versiossa on maun lisäksi myös ravintoarvot kohdallaan!

DSC03456.jpg

Tattarileivän ohjeen oon jakanut aiemmin täällä. Leikkaan sen melko ohkasiksi siivuiksi pakkaseen, josta sen saa nopeasti heitettyä leivänpaahtimeen PB&J-nälän iskiessä. Kunnon kerros mantelivoita päälle (mun lemppari on Foodinin mantelivoi, jota tilaan aina ison purkin kerralla) ja itsetehty, superhelppo, supernopea ja superherkullinen vadelma-chiahillo. Hillon tekemiseen menee aikaa 5 min, ja on tällä hetkellä todella kovassa huudossa meidän perheessä 🙂 Itse oon tehnyt hillon pakastevadelmista, mutta ehkä kesällä pääsen kokeilemaan raakaversioita kotimaisista tuorevatuista. 

Vadelma-chiahillo

200g pakastevadelmia

0,5dl vettä

2-3 rkl chiansiemeniä

loraus vaahterasiirappia

ripaus aitovaniljajauhetta

Ohjeet: Kaada jäiset marjat kattilaan ja lisää vesi. Keitä, kunnes marjat sulaa ja hajoaa soseeksi. Lisää joukkoon chian siemenet ja keitä matalalla lämmöllä vielä viitisen minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, lisää makeutus ja kaada hillo suljettavaan lasipurkkiin. Hillo voi tässä vaiheessa olla vielä löysähköä, sillä lopullinen hyytyminen ja tekeytyminen tapahtuu jääkaapissa! Anna hillon tekeytyä kylmässä, kunnes hillonälkä iskee. Kokeilkaa ja ihastukaa 🙂

DSC03457.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *