Am I turning into my mother?

BY RACHEL

 

Huomaan vuosi vuodelta muistuttavani yhä enemmän äitiäni. Tiedättehän, kun joskus avaa suunsa ja huomaakin äidin tulevan sieltä ulos?  :D Tai huomaa, että ne ilmeet, eleet ja huonot vitsit, jotka nuoruusvuosina niin nolostutti, onkin nyt omia ilmeitä ja eleitä ja huonoja vitsejä? Mitä vanehmmaksi tuun, sitä enemmän tunnun löytäväni yhtäläisyyksiä mun ja äidin välillä, jotka kokosin äitienpäivän kunniaksi pieneksi listaksi.

Ollaan molemmat terveys- ja hyvinvointinörttejä. Siis 75% ajasta me keskustellaan uusista resepteistä, henkisestä hyvinvoinnista, liikunnasta, erilaisista ruokavalioista tai omasta terveydentilasta. Jaetaan vinkkejä, testaillaan uusia ruokia ja pohditaan kokonaisvaltaisesti terveyttä. Äiti oli esimerkiksi se, joka tutustutti mut chiavanukkaisiin (noin 6-7 vuotta sitten?!), kurpitsapuuroon ja kvinoaan. 

Me ollaan aamuihmisiä. Kun koko muu talo vielä nukkuu, niin minä ja äiti ollaan aina ensimmäisenä hereillä - lomallakin :) Molemmat rakastaa reippaita aamulenkkejä, jonka jälkeen on ihanaa istua alas jonkun herkullisen, terveellisen aamupalan äärelle. 

Luetaan paljon kirjoja. Erityisesti kaikkia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä, mutta lukeminen ylipäänsä on molempien tärkeä harrastus. Parasta on lähteä yhdessä Chaptersiin (iso kirjakauppa), jossa tulee helposti vietettyä koko päivä kirjoja selaillen. Oon saanu äidiltä lahjaksi useita huippukirjoja syntymäpäivälahjaksi, joita tulee edelleen selailtua tiheään tahtiin.

 

Ollaan aktiivisia ulkoilmaihmisiä. Päivien täytyy sisältää liikettä, tavalla tai toisella. Me ollaan äitin kanssa just ne, jotka lähtee jouluaamuna lenkille ja jotka pitää pienen taukojumpan vessassa. Ne, jotka kävelee mieluusti 5 kilsaa kauppaan ja joiden jalat alkaa syyhyämään liiallisesta istumisesta. Unelmoin monesti siitä, että asuttaisiin lähekkäimmin.. Olis ihan parasta, että oman äidin kanssa voisi lähetä aamulenkille, käydä patikoimassa ja lähteä lautailemaan. Tai harrastaa yhdessä taas potkunyrkkeilyä!

Me ollaan optimisteja. Äiti on yksi positiivisin ja optimistisin ihminen jonka tunnen ja uskon, että myös oma elämänasenteeni on pitkälti äidin ansioita. Äidiltä oon oppinu, että aina kannattaa keskittyä hyvään. Ja että jos ei oo mitään hyvää sanottavaa, niin silloin kannattaa pysyä hiljaa.

Ja listaihmisiä. Aina kun jutellaan äidin kanssa, niin voit olla varma, että jossain vaiheessa jompi kumpi kysyy; should we make a list? 

Napataan puhelimen muisti täyteen inspiraatio/reseptejä/ideoita. Ja ollaan koukussa Pinterestiin. Lähetellään toisillemme näitä ideioita viimeistään siinä vaiheessa, kun puhelin ilmoittaa muistin olevan täynnä :D Pinnaillaan molemmat myös Pinterestissä toisillemme hyviä ideoita ja seuraillaan toistemme tauluja. Muistan esimerkiksi yhden syntymäpäivän, kun sain äidiltä lahjaksi treenipaidan. Äiti oli tarkkaillut mun treeni-aiheista pinterest kansiota ja valkannut sen perusteella mulle paidan :')

Enää nämä yhtäläisyydet ei kuitenkaan haittaa, vaan päinvastoin; oon ihan sairaan ylpeä siitä, että oon muistutan yhä enemmän maailman parasta naista ja äitiä! Tänäkin vuonna äitienpäivätoivotukset hoidetaan skypen kautta, mutta onneksi jälleennäkemiseen on enää reilu kuukausi <3 I can't wait!!! Hyväää äitienpäivää kaikille superäideille! <3

kuvat superhauskalta instatililtä @peanut

Kommentoi