APRÉS EASTER

IMG_8623.JPG

Oliko teillä kiva pääsiäinen? Hope so 🙂 Meidän pääsiäinen oli tänä vuonna hyvin low-key. Oltiin viikonloppua kotona ilman sen kummempaa ohjelmaa ja ilman sen kummempia pääsiäisruokia – eli ei oikein mitään raportoitavaa siltä saralta. Otettiin arskaa parvekkeella ja kahlattiin eilen lumihangessa. Pidettiin eskarilaiselle suklaamunajahdin sijaan Fazerin kuula -jahti, josta lady oli hyvin innoissaan 😀 Pääsiäinen (ja tarkemmin sanottuna pitkä viikonloppu) tulee kyllä niin sopivaan saumaan tässä kevään kynnyksellä – saa muutaman päivän ajan kerätä voimia loppukevään rutistusta varten!

Jos ihan totta puhutaan, niin viikonloppu oli aikamoista myllerrystä. Sain viime viikolla autoimmuunityreoidiitti -diagnoosin, joka oli toisaalta ihan valtava helpotus että pienimuotoinen shokki. Toki olin oireillut jo pitkään ja olisin oikeastaan ollut enemmän yllättynyt jos mitään probleemaa ei olisi löytynyt, mutta koska kyseessä on autoimmuunitauti, niin hetken jouduin asiaa sulattelemaan.. Samalla olin helpottunut siitä, että lukuisten oireiden takana oli painava syy.. I thought I was going crazy. Kulutin pääsiäisen siis hyvin pitkälti nenä kiinni puhelimessa, lukien (tapani mukaan) kaiken mahdollisen aiheeseen liittyvän; liityin face-ryhmiin, luin blogeja, artikkeleja ja tutkimuksia, sekä kuuntelin asiantuntijoiden haastatteluja.

Autoimmuunityreoidiitti eli Hashimoton tyreoidiitti, on siis hitaasti etenevä kilpirauhasen autoimmuunitulehdus, jossa elimistö alkaa muodostamaan vasta-aineita kilpirauhasen kudoksia kohtaan ja kilpirauhanen tuhoutuu hitaasti vuosien kuluessa, lopputuloksena kilpirauhasen vajaatoiminta. Taudin etenemistä voidaan (muiden autoimmuuniperäisten sairauksien tapaan) hidastaa ruokavaliolla ja muilla elintavoilla, joita oonkin opiskellut viime päivien ajan ahkerasti. Täytyy sanoa, että oon tosi kiitollinen siitä, että oma kiinnostus terveys- ja ravitsemusasioita kohtaan on aina ollut niin korkealla, koska se tekee/on tehnyt elämäntaparemontista huomattavasti helpomman. 

Jos tilanteesta haluaa löytää vielä jotain muuta positiivista, niin myös siskolla on todettu sama Hashimoton tauti – vertaistukea löytyy siis hyvin läheltä 🙂 Vielä on kuitenkin paljon opittavaa tästä taudista, jonka lisäksi loppuviikko on aika tiivis opiskelujen suhteen.. Pahoittelen siis etukäteen, mikäli blogissa on vähän hiljasempaa. Täällä kuitenkin ollaan ja blogiin palataan, heti kun vaan tilanne sen sallii. Aurinkoa viikkoonne!

IMG_8626.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *