DIY KARVASANDAALIT

BY RACHEL

Nyt tulee tutoriaalia mainitsemiini itsetehtyihin karvasläbäreihin! Iskin silmäni näihin popoihin (ai mikä pakkomielle kenkiin?) jo keväällä, ja huomasin niitä löytyvän vähän kaikkialta eri värisinä ja karvan pituuksina. Ehdottomasti makeimmat löytyi Ducie -merkiltä, mutta heillä osa oli ihan oikeeta turkista ja myös tekoturkisversioiden hinta oli päätähuimaava. Sitäpaitsi, en halunnut tyytyä vain yhteen tai kahteen eri väriin. Tykkään väreistä, tykkään yksityiskohdista, tykkään vaihtelusta - oli siis keksittävä jokin muu ratkaisu. 

Tiesin löytäväni kangaskaupasta tekoturkista ja kaupasta ihan normi rantasandaalit, mutta oli vain keksittävä miten saisin tehtyä irroitettavat päälliset jotka olisivat a) huomaamattomat b) pysyisivät käytössä hyvin kiinni ja c) helpot ja nopeat vaihtaa. Guuglettelin ja juutuubasin tutoriaaleja, ja monta DIY-versiota löytyikin, mutta suurin osa oli vain liimannut karvan suoraan släbäriin kiinni. En halunnut liimata mitään kiinni (koska vaihdettavuus) enkä halunnut pilata mitään sandaaleja. Yksi tutoriaali neuvoi liimaamaan turkiksen kangaspalaan kiinni, joka kiepsautettiin släbärin kaaren alle ja kiinnitettiin tarranauhalla. Tämä tyyli ei vaan ollut mitenkään kovinkaan huomaamaton, mutta tarranauha näytti silti olevan toimiva idis. Tätä tutoriaalia lopulta seurasin ja käytin omien släbäreiden tekoon.

Nämä on ihan sairaan iisit tehdä, eikä aikaa mene kauaa. Mun BFF innostu näistä myös, kävi ostamassa meille muutaman turkisvärin lisää, ja pistettiin yhdessä pystyyn kunnon liukuhihnatehdas ja tehtiin molemmille samanlaiset vaihtopalat. Vinkkinä vaan, jos sadepäivinä ei keksi ystävien kanssa tekemistä :) Släbäreiden tekoon tarvitset:

- släbärit (halusin sellaiset, joita voisi käyttää ihan yksinään ilman karvoja, niin ostin Stadiumista Niken valkoiset rantasandaalit): 25e

- turkista. Käy kangaskaupassa ja osta 10cm pätkät haluamiasi turkispaloja (ite kävin 3 eri eurokankaassa, ja kaikissa oli eri valikoima turkiksia). Tsekkaa myös jämäpalat, joista turkista voi löytyä edullisemmin! Ite ostin 3 suikaletta, jotka kustantivat yhteensä noin 12e, mutta yhdestä suikaleesta jää paljon ylijäämää - tai riittää kaverille.

- kuminauhaa ja tarranauhaa, mielellään samanvärisinä kuin sandaalit ovat: 10e

- kuumaliimapyssyn: Tigeristä ostin halvan 5e maksavan pyssyn

Yhteensä kaikkeen meni siis noin 50e, jollaisen summan maksaa helposti yhdestä parista karvasandaaleja. Näitä Niken släbäreitä voi kuitenkin käyttää ihan yksinään, turkispaloja voi ostaa yhdessä kaverin kanssa tai käyttää ylijäämät muihin projekteihin (mulla pari hyvää idistä mielessä!!). Ja kuumaliimapyssy on hyvä investointi :D Eli 50e on hyvin perusteltu hinta, koska nyt omistan sekä makeet rantasandaalit, että 5 eri väriset vaihtopalat.

Ja homma menee näin:

1. Mittaa suikaleista sopivan kokoiset palat mallailemalla niitä släbärin keskiosan päälle. Kangaspala saa olla pari milliä pidempi, jotta se peittää varmasti koko osan. Jos karva on pitkää, tee karvaan ensin jakaus, jota pitkin leikkaat. Leikkaa palat.

2. Mittaa kuminauhasta pätkä, jonka liimaat turkispalan reunoihin kiinni ja kiepsautat keskiosan alle. Älä vedä tässä vaiheessa vielä tiukalle, koska tuut leikkaamaan palan puoliksi! Leikkaa mielummin ensin vähän liian pitkä, niin sitä voi tarvittaessa vielä lyhentää. Tarkoituksena on, että kiinnittäessä kuminauha on hieman venyneessä tilassa, jotta turkispala pysyy tiukasti kiinni. Yhteen turkispalaan tarvitset siis 2 tällaista pätkää, jotka sitten puolitat. Liimaa palat turkispaloihin, jättäen reunoille pari milliä tyhjää. Ulkoreunaan jätin hieman reilummin tyhjää tilaa.

3. Leikkaa tarranauhasta 1cm x 1cm palat ja liimaa vastakkaiset palat kuminauhojen päihin kiinni. Siisti kuumaliimasotkut.

4. Aseta karvat keskiosan päälle, kiinnitä tarrat alle ja nauti uusista itsetehdyistä kaunokaisista. Ja hymähdä salaa tyytyväisenä joka kerta, kun joku kehuu sandaalejasi ;)

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihan törkeeeen hienot!! :) Vau!

byrachel
BY RACHEL

Kiitti! Omastakin mielestä ne onnistui jopa yli odotusten :)

Kommentoi