DIY: Pupun tulinen katkarapusalaatti

DSC03877.jpgDSC03865.jpgDSC03882.jpg

Viime viikolla vietettiin pizzaperjantaita, mutta tänään pizzat vaihtuu salaattiin, koska tasapaino. Tosin, jos perjantaina haluaa viettää perinteisen pizzaillan, niin kukaan ei estä viettämästä sitten vaikka salaattisunnuntaita! Se kuulostaakin paljon nasevammalta (ja houkuttelevammalta) vaihtoehdolta 😉

Ylistin muutama viikko takaperin Pupun katkarapusalaattia, joka ylitti erittäin korkeat odotukseni ja kutitteli mun makuhermoja niin, että sitä on tehnyt mieli harva se päivä syönnin jälkeen. (Onneksi) salaatit on mun bravuuri ja lähin Pupuravintola about 50 kilsan päässä, niin ei auttanut muu kuin tarttua kynään ja paperiin ja marssia kauppalistan kera lähikauppaan. 

Tämä variaatio Pupun Hotti-nimisestä salaatista ei ole mikään kuiva, mauton lisuke, vaan täyttävä, ruokaisa, tajunnanräjäyttävä makukokemus 🙂 I promise. Jos tykkää makean ja tulisen yhdistelmästä, sopivasta hapokkuudesta ja kirpsakkuudesta, niin tämä salaatti on sinulle. Jos haluat salaatin, joka pitää nälän loitolla pitkään, joka pursuaa antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita ja joka on helppo prepata moneksi päiväksi etukäteen, niin suosittelen kokeilemaan tätä! Tuliset sriracharavut, makea paahdettu bataatti, pippurinen rucola, raikkaat kurkku ja punakaali, hapokas punasipuli, sekä kirpeän pähkinäinen seesam-inkivääri-chilivinegrette teki tästä salaatista mun tämän hetkisen lempparin. 

DSC03860.jpg

salad.png

DSC03875.jpg

Salaattiin tarvitset:

– haluamaasi vihersalaattia (romaine-, kerä-, jäävuori..)

– rucolaa

– punakaalia

– punasipulia

– bataattia

– avokadoa (valitettavasti mun osatamat avot oli pilaantuneet, niin tällä kertaa mentiin ilman)

– kurkkua

– limeä

– jättirapuja

Kastikkeeseen tarvitset: seesamöljyä, omenaviinietikkaa, inkivääriä, chilihiutaleita ja suolaa. Lisäksi jättirapujen paistamiseen srirachakastiketta ja bataattien paahtamiseen hieman öljyä ja suolaa. Suosittelen valmistamaan tätä tosiaan ison satsin kerralla, ja säilömään osat omissa rasioissaan, jotta ainekset pysyy mahdollisimman tuoreina. Ruokailun koittaessa ei tarvita muuta kuin marssia jääkaapille, ja maailman paras salaatti on lautasella kahdessa minuutissa.

DSC03878.jpg

DSC03881.jpg

 

Kommentit (1)
  1. Oon tehny tätä nyt aika monta kertaa liikaa putkeen. Muutemia muunnoksia: Bataatin tilalle kotimaista naurista, nam nam nam! Hyviä lisiä tulinen kanafile, leipäjuusto ja retiisi-siivut. Sitte ku salaattia jää ihan sikana jälelle, ni kannattaa laittaa vaiks MAMAn katkarapunuudeleihin iso liemi ja sinne tota salaattia kaveriks. Kaali pehmenee herkulliseks, ja salaatit ja kurkutki toimii älyttömän hyvin nuudelikeitossa. Ja varsinki noi leipäjuustopalaset ku ne pehmenee ihaniks tulisessa liemessä <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *