GOLDEN MILK – KURKUMAMAITO

DSC08054.jpg

DSC08056.jpg

Mun täytyy tunnustaa eräs asia: en tykkää matchasta. Matcha-teet, -latet tai jätskitötteröt ei todellakaan vastaa sitä hehkutusta, mitä ne on somemaailmassa nostattaneet. En käsitä miten munkin instafeed on täynnä toinen toistaan kauniimpiä matchalatte-kuvia vaahtoineen kuvioineen, mutta mun suussa maistuu vaan…levä? Yleensä pystyn kyllä syömään ja juomaan melkein mitä vaan terveyden nimissä, mutta matcha on yksi harvoja poikkeuksia. Okei, täytyy myös tunnustaa että oon maistanut sitä tasan kerran läheisessä kahvilassa, joten ehkä se oli reseptistä tai paikasta kiinni. Tai ainakin toivon niin, koska oon valmis vielä antamaan matchalle mahdollisuuden! En tietystikään siksi, että saisin kans söpöjä instakuvia vaan siksi, että onhan se nyt ihan superterveellistä. Oon kuullu huhua, että Pauligin Kulmassa olisi tosi herkullinen versio, niin ehkä uskallan sitä lähteä kokeilemaan.

Mutta jotain muuta voin kyllä nyt hehkuttaa! Tulin niin lapsellisen iloseksi kun tein tänään elämäni ensimmäisen kurkumamaidon, aka kultaisen maidon. Siis että joku niin terveellinen voi maistua niin hyvälle??? Ja on vielä niin kuvauksellinen? Kurkumamaito on vähän niinkuin matchalaten kauan kadoksissa ollut serkku. Kurkuma on voimakkaan keltainen mausteyritti, joka on tuttu esimerkiksi Etelä-Aasian keittiössä. Kurkumaa on käytetty myös intialaisessa ja kiinalaisessa lääkinnällisessä tarkoituksessa jo tuhansien vuosien ajan, ja se on nyt nousemassa terveysvaikutustensa ansioista myös varsinaiseksi trendimausteeksi. Kurkuman sisältämä kurkumiinin on todettu auttavan mm. painonhallinnassa, immuunipuolustuksessa, ruoansulatuksessa, sekä lukuisten sairauksien ennaltaehkäisemisessä (lähde). Kurkumaa voi käyttää joko jauhettuna tai tuoreena versiona (jota itse bongasin S-marketin hevi-osastolta), ja käyttää sitä ruokien maustamiseen, aamukahvin boostaamiseen tai kurkumajuoman tekemiseen. Rasva ja mustapippuri edistävät kurkumiinin imeytymistä ja vaikutuksia elimistössä. 

DSC08059.jpg

DSC08087.jpg

Netti on pullollaan eri variaatioita tästä kultaisesta juomasta, ja testaamalla voi jokainen löytää itselleen sopivan mixin. Laitan oman ohjeeni tähän mukaan, sillä ennakkoluuloista huolimatta tämä oli ihan tosi hyvää.

2 dl manteli-kookosmaitoa

0,5 dl vaniljan makuista soijamaitoa (luomu)

1 tl kookosmannaa

1 tl raastettua kurkumaa

0,5 tl kanelia

ripaus inkiväärtä

pari pyöräytystä mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja lämmitä, mutta älä kiehauta. Voit lisätä halutessasi hieman hunajaa tai vaahteransiirappia. Ripottele pinnalle vielä hieman kanelia ja mustapippuria, vaikka vain silmänruuaksi. Siis tää oli ihan tosi positiivinen ylläri, joten ehkä musta ja matchasta vielä kaverit tulee 🙂

DSC08092.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *