Hedelmäinen kookos-chiavanukas & muutama kysymys

DSC03416.jpg

DSC03435.jpg

Happy Friday lovelies! 

Ihanan auringonpaisteen saattelemana heitän teille ihan alkajaisiksi muutaman kysymyksen koskien blogia, sen sisältöä ja sen tulevaisuutta 🙂 Jos vaan maltatte vastata tai antaa mielipiteen asiasta, vaikka ihan anonyymistikin, olisin siitä ihan ikuisesti kiitollinen. Ja lupaan valmistaa teille siitä hyvästä viiden lajin illallisen, jos tuttte oven taakse koputtamaan 🙂

Kerroin aiemmin tänä vuonna, että haluaisin avata omat nettisivut. Tekijä sivuille on, mutta tekoa on hidastuttanut muutama oma probleema; By Rachel -blogin aloitin puhtaasti lifestyle-painoitteisena blogina, johon sisältyi niin muotia, reseptejä kuin omia kuulumisiakin. Eli varsinainen sekasoppa siis. Mitä pidempään oon kuitenkin blogannut, niin sitä paremmin oon tajunnut, että kokonaisvaltaiseen terveys ja hyvinvointi on se, johon haluan keskittyä. Koen, että niiden aiheiden parissa mulla on eniten annettavaa. Oon yliopisto-opintojen (terveystieteiden, ravitsemustieteiden ja urheiluravitsemuksen opintojen), sekä lähes kymmenen vuoden itseopiskelun myötä haalinut niin suuren määrän tietoa, neuvoa ja inspiraatiota, jota oikeesti palan halusta jakaa eteenpäin. Mulla on valehtelematta pari sataa postausaihetta terveys/hyvinvointisaralla odottamassa niiden kirjoittamista. Haluan innostaa muita, jakaa tietoa ja vinkkejä, rakentaa yhteisöä ja auttaa muita olemaan paras versio itsestään. 

Oon siis pyöritellyt mielessäni sitä, että olisiko aika siirtyä blogista eteenpäin, että nettisivut olisi enemmän informatiiviset kuin blogimaiset. Toisaalta tietoa tässä maailmassa riittää, mutta inspiraatiota, motivaatiota ja kannustusta ei voi mun mielestä olla koskaan liikaa. En myöskään halua kadottaa sitä personal touchia, sillä uskon että ihminen kiinnostaa ihmistä.. Ideaalitilanne olisi se, että pystyisin yhdistämään tieteellisen tiedon, muiden alan ammattilaisten/gurujen opetukset, sekä omat kokemukset järkeväksi, innostavaksi, helposti lähestyttäväksi kokonaisuudeksi. Haluan olla nimi, kasvot ja henki omien kirjoitusten ja muun materiaalin takana, mutta niin että samaistettavuus säilyy. Ajattelen, että täytyy olla tarpeeksi henkilökohtainen, jotta lukijat pystyy samaistumaan. 

Lisäksi oon pohtinut nimeä ja nimenmuutosta. Jotain by Rachel – mutta mitä? Mitään kliseistä wellness-termiä en nimeen halua, mutta en ole vielä keksinyt sanaa, joka kolahtaisi. Sellaisen, joka onnistuisi kuvaamaan täydellisesti sitä sisältöä ja sanomaa, jota haluan ympärille levittää. Reseptejä, psyykkistä hyvinvointia, treenivinkkejä, itsensä kehittämistä, unelmien tavoittelua, ruokaa, joogaa, stressinhallintaa.. Kaikki nimivinkit otetaan siis ilomielin vastaan 🙂

Ja vielä viimeisenä probleemana; instatili. Oon kamppaillu jo pidempään nykyisen instatilin kanssa, joka on siis noudattanu aikalailla samaa kaavaa kuin blogikin.. Nykyinen tili on alunperin siis ihan oma, henkilökohtainen tili, joten suurin osa seuraajista on läheisiä ja tuttuja. Kuitenkaan kaikkia heitä mun reseptit ja motivaatiopuheet ei innosta ja toisaalta ne, jotka on liittyny seuraamaan mua jonkun #mealprep -häshtägin kautta, ei välttämättä saa mun päivän asu -kuvista mitään inspiraatiota. Ajattelinkin kysyä teidän mielipidettä asiaan liittyen; seuraatteko mieluummin lifestyle-painotteista tiliä, vai kohdennettua terveys- ja hyvinvointipainotteista sisältöä? 

Jos teiltä löytyy ajatusta, mielipidettä tai muuta kommentoitavaa asiaan liittyen, niin kommenttiboksi on teidän! Ja mitä tahansa muuta mielenpäällä liikkuvaa saa myös kirjottaa 🙂 Kiitän kaikkia palautteen antaneita jo etukäteen! Kurkatkaa postauksen lopusta vielä ohje kuvissa näkyvään raikkaaseen kookos-chiavanukkaaseen, ja samalla toivotan hyvät viikonloput!

DSC03433.jpg

Smoothie-osa:

1/4 hunajamelonia

1 banaani

1 dl punaista pomeloa

1 dl kookoskermaa

 

Chiavanukas:

2,5 dl kookosmaitoa

4-5 tl chia-siemeniä

1 tl vaahterasiirappia

ripaus vaniljaa

 

1. Valmista ensin chiavanukas. Sekoita ainekset lasipurkissa ja sekoita haarukalla. Sulje kansi, aseta jääkaappiin ja hölskytä muutamia kertoja seuraavan viiden minuutin aikana. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

2. Valmista smoothie blendaamalla kaikki aineet sekaisin, tarkista maku (lisää makeutusta tarvittaessa) ja laita jääkaappiin odottamaan chiavanukkaan valmistumista. 

3. Aseta chiahyytelöä ja smoothieta kerroksittain lasiin. Enjoy!

DSC03421.jpg

Kommentit (1)
  1. Musta sun IG tili on sopiva just sellaisenaan, ja Hyva paikka jakaa vahan henkilökohtaisempia postauksia, ja sitten nettisivuilla voisit hyvin painottaa enemmän tietoihin perustuvaa aihetta. Musta sun kirjoitus tyyli on todella innostava just sellaisenaan, ja vaikka kirjoitatkin aiheista jotka muuten voisi mennä vähän oman pään yli niitä on todella hauska ja helppo ymmärtää 🙂 nimi ehdotuksia ei tähän hätään löydy mutta uskon Etta keksit jonkun kivan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *