INKIVÄÄRISHOTTI -OHJE

BY RACHEL

Plääh. En sitten omannutkaan niin rautaista vastustuskykyä kun kuvittelin, vaan jouduin mukaan tämän syksyn pöpökierteeseen. Flunssa iski pari viikkoa sitten ensin pikkuleidiin ja viime viikolla sitten isompaan, joka levisi siitä vielä silmätulehdukseksi. Käytiin lääkärissä, jossa odotti muutama muukin punasilmäinen potilas.. Lekuri määräsi kosteuttavia silmätippoja ja rauhoitteli, että useimmat silmätulehdukset paranevat muutamassa viikossa. Heh heh, eihän tässä ollakaan sairastettu kun kaksi viikkoa, what's another two weeks?! No, onneksi ladyllä silmät näytti viidentenä päivänä jo normaaleilta ja päästiin palaamaan normaaliarkeen, kunnes eilen illalla itellä alkoi kurkkukipu ja vilunväreet. Yö meni hikoillessa ja aamulla iski vielä kunnon päänsärky päälle, niin olo on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin fressi.. 

Ostin viime kauppareissulla onneksi pari jättimäistä palaa inkivääriä, jolla ajattelin häätää tämän flunssapöpön pois. Ennen mehuprässin omistamista tein usein kuumaa inkiväärijuomaa raastamalla inkivääriä kuuman keitinveden sekaan, mutta nyt ajattelin puristaa itse ihan oikeita inkiväärishotteja. Inkivääri on ihan loistava luonnon lääke, sillä se sisältää lukuisia kipua ja tulehdusta vähentäviä ainesosia. Inkiväärillä on myös kehoa puhdistava ja tukkoisuutta lievittävä vaikutus, eli iha täydellinen flunssapöpöjen karkotin! Vielä kun sekaan puristaa mm. runsaasti C-vitamiinia sisältävää sitruunamehua, niin saadaan kunnon buusti vastustuskyvylle :)

Inkiväärishottiin tarvitset

- sitruunaa

- pienen palan tuoretta inkivääriä

- puolikkaan appelsiinin tai omenan

- halutessasi hunajaa makeutukseen

Kuori sitruuna, inkivääri ja appelsiini/omena. Mehusta ainekset ja kaada lasiin. Jos inkiväärishotti on liian tujua, makeuta hunajalla tai laimenna pienellä määrällä vettä. Ja naama saa vähän vääntyä inkiväärin kirpeydestä ;)

 

 

Kommentoi