KERAMIIKKAKURSSILLA

IMG_5382.jpgIMG_5378.jpg

IMG_5379.jpg

Kuten aikasemmin mainitsin, aloitin tänä syksynä kansalaisopiton järjestämän keramiikkakurssin. Idea syntyi hetken mielijohteesta eräänä unettomana yönä, mutta päätöstä en ole katunut hetkeäkään. Olin pitkään miettinyt, että olisi kiva löytää joku muu harrastus kuntosalin ja muun liikunnan rinnalle. Toiveenani oli, että se olisi jollain tapaa luovaa ja antaisi mahdollisuuden itseni toteuttamiseen. Pohdin eri käsityövaihtoehtojen välillä, ja naputtelin itseni kansalaisopiston nettisivuilla kartoittaakseni mahdollisuuksiani. Siellä oli itseasiassa monia mielenkiintoisia kursseja, kuten hitsauskurssi ja design-kurssi, mutta keramiikkakurssin huomattuani tiesin haluavani ehdottomasti siihen mukaan. 

Rakastan käsitöitä. Oli se sitten neulomista, korttien tekemistä, värittämistä, maalaamista, juhlakoristeiden näpertämistä, letittämistä.. Tykkään myös kaikesta itsetehdystä ja uniikista. Ilmoittauduin samana yönä kurssille, ja aloitin kurssin heti seuraavana päivänä. 

Kurssi on ollut ihan mielettömän hauskaa ja antoisaa. Keramiikkakurssi on kyllä vienyt mummomaisuuteni ihan uudelle levelille, mutta kannan sitä titteliä ihan tosi ylpeänä 😉 Olen itse keskittynyt pääasiassa astioiden ja muiden keittiötarvikkeiden tekemiseen, ja kuvissa näkyykin astiasarjani ensimmäiset tuotokset. Parasta kurssilla on kuitenkin ehdottomasti ollu se, että jokainen saa tehdä mitä haluaa omalla tyylillään. On ihan käsittämätöntä minkälaisia tuotoksia muut kurssilaiset on keksineet! Siis miten erilaisia me ihmiset ollaan, sen olen todennut taas moneen kertaan muiden töitä seuraillessa.

IMG_5698.jpg

Yllättävän hidasta keramiikan teko kuitenkin on. Ensin savi muokataan ja muovataan, sitten annetaan kuivua muovikelmun alla viikon-kaksi. Tämän jälkeen kelmu poistetaan, ja annetaan taas kuivua ainakin toisen viikon. Sitten uunitetaan, lasitetaan ja uunitetaan vielä viimeisen kerran. Esimerkiksi kuvissa näkyvät astiat, joiden tekemisen olen aloittanut 2 kuukautta sitten, saan vihdoin ensi viikolla kotiin. Samalla siis kärsivällisyys kasvaa, joka on ainakin tähän osoitteeseen ihan tervetullutta 😀

Astiat olivat siis päällimmäisenä mielessä, kun kurssille lähdin. Näiden lisäksi olen ehtinyt tehdä muutamia joululahjoja perheenjäsenille sekä kummilapsille, jalallisen kakkutelineen, kermakannun ja pieniä erimuotoisia tarjoilukipposia. Seuraavaksi haluaisin lisätä astiasarjaan sopivia kuppeja jollain makeella kahvalla, ja löysin myös ihan sairaan hienon keraamisen lampunvarjostimen, jonka haluan ehdottomasti toteuttaa. Ensi vuonna aion myös kokeilla dreijausta. Onneksi savea on mahdollista ostaa ja viedä myös kotiin, joten jos en kaikkea aikomaani ehdikään toteuttaa, voin aina kuluttaa ensi keväänä alkavan mammalomani savea kaulien ja nuijien, hah 😀

IMG_6020.jpg

IMG_6021.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *