Kesäkurpitsanuudelit pekonilla + paahdetulla myskikurpitsalla

BY RACHEL

 

Yksi parhaimpia asioita matkustamisessa on ulkomaisten ruokakauppojen koluaminen (okei on ne vaatekaupat vähintään yhtä kivoja mutta puhutaan niistä jollain toisella kertaa). Mutta ruokakaupat! Hyllyjen välissä kierrellessä törmää moniin ihan uusiin tuttavuuksiin ja on hauskaa vertailla eri maiden ruokakauppakäytäntöjä Suomeen. Täällä Kanadassa kauppojen tarjonta ja erityisesti kaikkien erikoisjuttujen saatavuus on paljon parempaa kuin Suomessa, ja ihan tavallisista ruokakaupoista löytyy mm. lukuisia eri pähkinä/siemenlevitteitä, cashew-juustoja ja kookosöljystä valmistettua majoneesia. Ja sitten löytyy hyllykaupalla suklaatäytteisiä-sokerihuurrutettuja muroja, lasten mini einespitsoja ja metrikaupalla eri sipsilajikkeita ;) Kunhan pääsen kameran kanssa tutkimaan paremmin kauppojen hyllyjä, niin teen siitä erikseen oman postauksen blogiin.

Tänään ollaan vietetty vähän laiskanpuoleista sadepäivää, mutta onneksi viikonlopuksi lämpenee yli 30 asteeseen joten rantsupäiviä todellakin tiedossa! Sateisen päivän kunniaksi laitankin jakoon supersimppelin mutta sitäkin herkullisemman kesäkulhon. 

Ohje menee jotakuinkin näin; suikaloi kesäkurpitsa ja keitä tilkassa vettä, jos haluat pehmeämmän suuntuntuman. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Paista pekoni ja siirrä sivuun, jonka jälkeen paahda myskikurpitsakuutioita pekoninrasvassa, kunnes ovat pehmenneet. Mausta kuutiot lempimausteillasi (savupaprikaa, chiliä, pippuria?) ja kokoa komeus suoraa lautaselle haarukoitavaksi. Lisää kylkeen vielä vähän avokadoa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä :)

 

Kommentoi