Kesäkurpitsanuudelit pekonilla + paahdetulla myskikurpitsalla

 

IMG_3061.jpg

IMG_3063.jpg

Yksi parhaimpia asioita matkustamisessa on ulkomaisten ruokakauppojen koluaminen (okei on ne vaatekaupat vähintään yhtä kivoja mutta puhutaan niistä jollain toisella kertaa). Mutta ruokakaupat! Hyllyjen välissä kierrellessä törmää moniin ihan uusiin tuttavuuksiin ja on hauskaa vertailla eri maiden ruokakauppakäytäntöjä Suomeen. Täällä Kanadassa kauppojen tarjonta ja erityisesti kaikkien erikoisjuttujen saatavuus on paljon parempaa kuin Suomessa, ja ihan tavallisista ruokakaupoista löytyy mm. lukuisia eri pähkinä/siemenlevitteitä, cashew-juustoja ja kookosöljystä valmistettua majoneesia. Ja sitten löytyy hyllykaupalla suklaatäytteisiä-sokerihuurrutettuja muroja, lasten mini einespitsoja ja metrikaupalla eri sipsilajikkeita 😉 Kunhan pääsen kameran kanssa tutkimaan paremmin kauppojen hyllyjä, niin teen siitä erikseen oman postauksen blogiin.

Tänään ollaan vietetty vähän laiskanpuoleista sadepäivää, mutta onneksi viikonlopuksi lämpenee yli 30 asteeseen joten rantsupäiviä todellakin tiedossa! Sateisen päivän kunniaksi laitankin jakoon supersimppelin mutta sitäkin herkullisemman kesäkulhon. 

IMG_3066food.jpg

IMG_3068.jpg

Ohje menee jotakuinkin näin; suikaloi kesäkurpitsa ja keitä tilkassa vettä, jos haluat pehmeämmän suuntuntuman. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Paista pekoni ja siirrä sivuun, jonka jälkeen paahda myskikurpitsakuutioita pekoninrasvassa, kunnes ovat pehmenneet. Mausta kuutiot lempimausteillasi (savupaprikaa, chiliä, pippuria?) ja kokoa komeus suoraa lautaselle haarukoitavaksi. Lisää kylkeen vielä vähän avokadoa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä 🙂

IMG_3076.jpg

IMG_3077food.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *