KLASSIKKO: texmex-salaatti (+maidoton kastike)

 

banner (9 of 9).jpgbanner (8 of 9).jpg

Raikas, rouskuva, mausteinen. Lämmin, täyttävä ja kermainen. Sen täytyy olla texmex-salaatti!

Henkilökohtaisesti en oo tavannu vielä ketään, joka ei texmex-salaatista tykkäisi. Hieman tulinen meksikolaishenkinen, tortillasipseillä vuorattu salaatti on sellanen perusvarma tarjottava niin arjessa kuin juhlissakin. Sellainen nopea turvallinen vaihtoehto, josta pitävät kaikki pikkulapsista salaattivastaisiin miehiin ja kaikkiin siltä väliltä 😉

Tämä on meidän ruokalistan vakkariasukas, ja viimeksi tehtiinkin tätä viikonlopun dinneriksi. Salaattipohjasta löytyi jäävuorisalaattia, pinaattia, kurkkua, keitettyä maissia, paprikaa, avokadoa sekä kirsikkatomaatteja. Paljon suolaisia sipsejä ja reilulla kädellä maustettua jauhelihaa. Tykkään maustaa texmex-jauhelihan valkosipulilla, sipulijauheella, paprikajauheella, juustokuminalla, chilillä ja suolalla, sekä kaataa sekaan valmista tacokastiketta. Tämän salaatin tein jauhelihalla, mutta yhtä hyvin jauhelihan voi korvata esim härkiksellä tai linsseillä kasvisversiota varten 🙂 Päälle tein myös tulisen maidottoman kastikkeen liotetuista cashewpähkinöistä. Kurkkaa ohje kastikkeeseen kuvan alapuolelta!

texmexsalaatti.png

Tulinen cashewkastike (M)

2 dl cashewpähkinöitä

2-2,5 dl vettä

1 valkosipulinkynsi

suolaa

chipotle-jauhetta

1. Liota cashewpähkinöitä vedessä muutaman tunnin ajan (tai jos on kiire, niin kuumassa vedessä noin 20-30 minuuttia). Huuhtele pähkinät ja lisää muiden aineiden kera blenderiin. Blendaa sileäksi, maistele ja lisäile vettä/mausteita oman maun mukaan.

banner (4 of 9).jpgbanner (5 of 9).jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *