KURPITSAKAUPPA

DSC00669.jpg

pumpkin2.png

DSC00684.jpg

DSC00686.jpg

DSC00672.jpg

Nyt täytyy vinkata syksyn aktiviteetista numero yksi, nimittäin Kurpitsakaupasta ja heidän koko perheen sadonkorjuutapahtumasta! Kyseessä on siis Suomen (tiettävästi?) ensimmäinen kurpitsafarmi, jossa kasvatetaan amerikkalaisia kurpitsoja poimittavaksi ja ostettavaksi, syötäväksi ja kaivarrettaviksi. Pohjois-Amerikassa kurpitsat kuuluu olennaisena osana syksyyn, ja vierailu kurpitsafarmilla on monen perheen vuotuinen traditio; yleensä kurpitsamaalle lähdetään viettämään rauhassa päivää, ottamaan muistikortit täyteen kuvia, käyskentelemään pellolla kurpitsojen lomassa ja valkkaamaan sieltä parhaat yksilöt kotiin vietäväksi. Monet farmit järkkää kurpitsojen lisäksi myös muuta oheistoimintaa, aina peräkärrykyydeistä pieneläinpihaan ja kurpitsasokkeloista ruokakojuihin.

Kurpitsakaupalla meidät toivotettiin heti porteilla tervetulleeksi ja käskettiin kierrellä rauhassa pelloilla kurpitsajahdissa. Erikokoisia ja -värisiä kurpitsoja oli poimittu myös valmiiksi, mutta päätin uhmata mutaisia peltoja mun Adduissa ja etsiä omani 😀 Lapset oli ihan innoissaan, kurpitsoja oli ihan kämmenenkokoisista minikurpitsoista ihan valtaviin, kottikärryillä kärrättäviin jättiläisiin, ja ihmiset pellolla oli vaan jotenkin tosi ilosia ja hyväntuulisia. Huomasin että suunnilleen joka toinen seurue puhui englantia.

15 kiloa kurpitsoja yhdessä kädessä ja 8 kilon bebe toisessa, lähdettiin navetta-kahvilaan punnitsemista ja maksamista varten. Navetta oli pieni ja tunnelmallinen, sekä ihanasti navetan henkeen sisustettu. Meillä oli pakattuna vähän omia eväitä mukaan, mutta oli pakko ostaa kylkeen vielä tilan valmistamaa kurpitsakeittoja – en voinu vastustaa tuoksua 🙂 Keitto olikin ihan sairaan hyvää! Ruoan jälkeen ostettiin vielä kahvilasta vaahtokarkkeja mukaan, ja siirryttiin metsän reunaan tehdylle notskipaikalla nauttimaan jälkkärit.

Kurpitsakauppa on vielä tän viikon auki – jos sinne ei kuitenkaan ehdi niin kandee kurkata heidän nettisivut, josta löytyy mm. reseptejä, vinkkejä ja tarinoita kurpitsoista. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti käymään, tää oli niin kiva tapa viettää päivää pihalla ja nauttia syksyn tunnelmasta. Tästä tulee ainakin meidän perheen jokasyksyinen juttu 🙂

DSC00714.jpg

pumpkin.png

DSC00709.jpg

DSC00700.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *