LÖNKKA - UUSI BRUNSSITUTTAVUUS

BY RACHEL

Kuten aiemmin mainitsin, käytiin pääsiäisviikonloppuna koko perheen voimin Helsingissä syömässä ja pyörimässä. Päätettiin vasta loppuviikosta, että brunssi olis kiva, jolloin moni paikka oli jo buukattu täyteen. Istuttiin sitten siskon kanssa ilta nenät kiinni iPhonen näytössä googlettaen eri brunssivaihtoehtoja ja lukien ihmisten kokemuksia. Tää on mulle suorastaan pakkomielle :D Aina, siis AINA, kun tiedossa on ulkona syömistä, kulutan monta tuntia siihen että luen läpi ravintoloiden menuja, etsin suosituksia, ja kahlaan blogipostauksia läpi. Monesti kova työ on lopulta palkinnut ja ollaan löydetty uusia helmiä, mutta muutamia huteja on matkan varrella myös sattunut. 

Lönkasta en ollut koskaan kuullutkaan, kun siskoni siitä mainitsi. Olin jo varaamassa pöytää tuttuun ja hyväksi todettuun Southparkiin, mutta syynättyämme Lönkan menuun oli valinta selvä. Varaus kello yhdeksitoista, ja aamulla asuntoautolla matkaan. Pelkäsin, että jouduttaisiin ettimään riittävän isoa parkkipaikkaa monen korttelin ympäri ja myöhästyttäisiin aamiaiselta, mutta kuin ihmeen kaupalla päästiin parkkeeraamaan aivan suoraan Lönkan oven eteen. Ja kellokin näytti vain viittä yli 11. Meidät ohjattiin rauhalliseen nurkkaan ja päästiin ensimmäisenä buffetpöydän ääreen.

Ja siis nam! Oli erilaisia salaatteja (caesarsalaatti lehtikaalesta!), chorizoa, kylmäsavulohta ja tahnoja joka lähtöön. Täydellisen rapeita bataattiranskiksia, tulista makkaraa ja täyteläisiä falafeleja. Vegaanista jogurttia, siemeniä ja pähkinöitä ja suuri hedelmälautanen. Jälkkäripöydästä löytyi myös porkkanakakkua, pannacottaa ja superfood rockyroadia(!!!!). Maistoin kaikkea :D Ensimmäisen maistelukierroksen jälkeen kävin vielä santsaamassa kaikkia lemppareitani, vaikka kaikki oli ihan sairaan hyvää, tuoretta ja maukasta. Eri makuja oli riittävästi ja kylmät ja lämpimät tarjottavat oli sopivasti balanssissa. Tarjottavat olivat enemmän lounasmaisia, ja perinteisiä "aamupalaruokia" oli vähemmän. Koska oon aamupalatyttöjä henkeen ja vereen, jäin niitä (pannareita, croissantteja, muffinsseja) ehkä hieman kaipaamaan.

Lönkalle kuitenkin erittäin vahva suositus. Meni heittämälle esimerkiksi Fasun brunssin ohi!

Lönkka, Lönnrotinkatu 11

Kommentoi