LUUKKU 16: A DAY WITH ME IN DECEMBER

BY RACHEL

6:00 Mulla soi herätyskello kuudelta, sillä mulla on tapana joogata (lähes) joka aamu ennen kun tytöt herää. Joogaamisen avulla mulla lähtee kuitenkin päivä niin hyvin käyntiin, että harvemmin sen skippaan vaikka herätessä väsyttäisikin vielä. Otan lämmintä sitruunavettä mukaan ja hyppään joogamatolle. Olo on aamusin kyllä niin kankea, ja menee hetki että paikat aukeaa. Käytän joogaamiseen Yogaia-sovellusta, josta valitsen puolen tunnin Flow-tunnin ja lopuksi teen vielä fyssarin ohjaamia harjotteita hartiarenkaan avaamiseen, yläselän pyöristämiseen sekä lantion vakauttamiseen. 

7:00 Time for some breakfast. Keittiöön mennessäni tosin huomaan, että unohdin laittaa tytön joulukalenteriin yllärin niin hiippailen äkkiä ripustamaan pienen candycanen kalenteriin. Nyt talvella oon siirtynyt aamupaloissani enemmän lämmittävien ruokien suuntaan, koska muuten oon isojen, kylmien smoothiekulhojen jälkeen ihan jäässä vaikka kuin pitkään :D Tällä hetkellä mun kaksi suosikkiaamupalaa onkin vanha kunnon kaurapuuro mantelimaitoon keitettynä, sekä raakatattaripuuro. Puuron sekaan heitin kaikkea mitä kaapista löytyi; macadamiapähkinöitä, piparkakkugranolaa, pensasmustikoita, gojimarjoja ja mantelivoita. Samalla hoidan tytöille aamupalat, siivoilen keittiötä, ja juon kupin kahvia, jonka jälkeen lähdetään viemään isompi lady eskariin.

9:30 Bebe nukkuu aamupäivisin aina pitkät unet, jolloin mulla on hetki aikaa tehdä omia juttuja. Sain vihdoin nyrkkeilysäkin takaisin paikoilleen, niin teen 45 minuutin nyrkkeilytreenin. Tykkään laittaa ajastimen päälle, jossa tehdään 45 sekkaa työtä ja 15 sekkaa lepoa, ja kierroksia niin paljon kun jaksaa. Teen yleensä erilaisia lyönti- ja potkukomboja, kunnes jalat ja kädet on ihan spagettia :D Sitten suihkuun ja ruoanlaittoon!

11:00 Ehdin prepata lounaan ennen kun pikkulady herää, ja valmistan ison kattilallisen linssipastaa. Nää GoGreenin pastat on ihan huippuja: hyvän makuisia ja täynnä ravintoaineita. Sekaan heitän kirsikkatomaatteja, chiliä, persiljaa, suolaa, pippuria, sitruunamehua ja kaurakermaa. Tyttö herää, niin syötän oikealla kädellä pikkuladylle lounasta ja vasemmalla kädellä koitan haarukoida omaa lounasta suuhun :D

12:00 Kuuntelen podcasteja samalla kun siivoilen ja laittaudun. Oon niiiiin innoissani auringonpaisteesta ja pienestä lumipeitteestä, että päätän uhmata kylmyyttä ja vetäsen jalkaan vajaamittaiset helmifarkut ja isken arskat päähän. Vähän meinaa olla liukasta. 

13:00 Lähden kahville yhden mun parhaan ystävän kanssa. Otan fetakasvispiirakan ja chai-latten, joka on ihan mielettömän hyvää. Syödään, jutellaan, nauretaan ja puidaan erinäisiä ongelmia. Mietitään myös uudenvuoden suunnitelmia. Oltais haluttu vuokrata palju, mutta ollaan ihan liian myöhässä liikenteessä asian suhteen ja kaikki näyttää olevan jo varattuja. Täytyy siis kehitellä jotain muuta :)

14:00 Haen isomman ladyn eskarista, ja päätetään lähteä samalla ovenavauksella pienelle lenkille ja pulkkamäkeen. Lasketaan kilpaa kuka pääsee pidemmälle, tehdään pieniä hyppyreitä ja leikitään hetki lumen peittämässä puistossa. Mulla ei kuitenkaan ole tarpeeksi vaatetta päällä ja oon muutenkin niin kova palelemaan, että tunnin päästä oon jo valmis lähtemään lämmittelemään.  

17:00 Ruoaksi teen yhtä meidän kaikkien lemppariruokaa, uunikalaa ja -kasviksia. Tän helpommaksi (tai herkullisemmaksi) ei ruoanlaitto mene! Uunikasvikset ja -juurekset on niiiin hyviä, enkä varmaan kyllästy niihin koskaan :) Ruoan jälkeen mies ja tyttö lähtee omiin treeneihin, ja mä jään kotiin beben kanssa kotiin. Kirjottelen seuraavan päivän postauksen valmiiksi, ja katon muutaman Youtube-videon samalla kun pakkailen joululahjoja. 

19:00 Iltapuuhat ja iltapala. Tytöt leikkii hetken yhdessä kun surautan meille pähkinävoi-banaani-cashew-raakakaakao-smoothiet. Syödään iltapala joulukuusen valojen ja muutaman kynttilän valossa, kuunnellaan joululauluja ja jutellaan isomman ladyn tulevasta voimistelunäytöksestä, joka meinaa vähän jännittää.

21:00 Kun tytöt on saatu nukkumaan, niin kömmitään miehenkin kanssa sänkyyn. Selailen hetken instaa ja sähköpostia, jonka jälkeen lueskelen vielä noin tunnin ajan uusia kirjastonkirjoja. Kun silmät ei enää pysy auki, siirrän kirjan sivuun ja simahdan heti. 

Kommentoi