Maailman paras banaanileipä (paleo)

pic-3335.jpg

banaanileipä.png

pic-3351.jpg

Heh. Mua alkaa vähän naurattamaan nää mun ruokaotsikot, mutta en voi niille mitään. Siis eihän se mun syy ole, jos jakamani reseptit on (mun mielestä) maailman parhaita? 😀 Koitin ensin kuvailla tätä banaanileipää otsikkoon mahdollisimman houkuttelevin termein, mutta totesin lopulta, ettei parhaatkaan adjektiivit tekisi tälle herkulle oikeutta. Sitä täytyy maistaa, että ymmärtää 😉

Mulla on vähän semmonen olo banskuleipien suhteen, että kun kerran löytää täydellisen ohjeen, niin rima asettuu aika korkealle muiden versioiden suhteen. Kun on kerran maistanut täyteläisen pehmeää, mehevän makeaa banaanileipää, niin sitä ei kyllä hevillä vaihda naapurin leipään. Vähän sama kuin täydellisen chocolate chip cookien, pullataikinan tai mokkapalojenkin kohdalla – ne vakkarit on ja pysyy. No, mitäpä sitä menisi hyvää vaihtamaan 🙂 Parhaita ohjeita mahtuu tähän maailmaan onneksi useita, ja siksi jaankin tänään omani!

Banaanileivissä ei oo mitään, mitä en rakastaisi; ne valmistuu helposti hyvistä, terveellisistä raaka-aineista, ne sopii arkeen, piknikille ja kahvipöytään, ja maistuu kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta (miksi musta tuntuu, että aina sanon näin? :D). Banaanileivästä saa nopean aamupalan, välipalan tai jälkkärin, ja sen voi kuorruttaa milloin pähkinä- tai mantelivoilla, hillolla tai vaahterasiirapilla. Ei mutta ihan oikeesti; meidän koko perhe on ihan hulluna tähän leipään, ja joudun välillä piilottamaan sen pakastimeen, ettei sitä syödä heti samalta seisomalta. 😀 Banaanileipiä tehdessä mulla tulee myös oma lapsuus mieleen.. Joku siinä uunissa paistuvan banaanin ja kanelin tuoksussa muistuttaa mua äidistä, kodista ja perheestä 🙂

Tämä leipä on viljaton, gluteeniton, maidoton ja valmistettu ilman sokeria, mutta aivan yhtä vastustamattoman herkullinen, kuin sokeri-voisisarensa. Toisin sanoen, terveellisesti syöminen ei tarkoita herkuista luopumista – tämä on leipä, joka sopii myös terveystietoiselle herkuttelijalle 🙂 

pic-3356.jpg

MAAILMAN PARAS BANAANILEIPÄ

2 isoa tai 3 pientä ruskeapilkullista banaania, muussattuna

1/2 dl + 1 rkl kookosöljyä

1/2 dl mantelivoita

2 rkl vaahterasiirappia

2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna

3/4 dl kookosjauhoa

1/2 dl mantelijauhoa

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljajauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl kanelia

(+ 1 banaani koristeluun)

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa ja öljyä leipävuoka.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja aseta sivuun.

3. Sulata kookosöljy ja mantelivoi ja sekoita hyvin keskenään. Lisää joukkoon muussattu banaanit, kevyesti vatkatut kananmunat sekä vaahterasiirappi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kaada taikina leipävuokaan, puolita banaani koristeeksi leivän päälle ja paista uunissa 30-40 minuuttia, tai kunnes hammastikulla kokeiltuna kypsää. 

4. Anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kumoamista. Ja sitten ei muuta kun NAUTTIMAAN!!

pic-3349.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *