Maailman parhaimmat aamupalakeksit

IMG_1996.jpg

aamiaiskeksi1.pngaamiaiskeksi.png

 

Aamiaiskeksi – onko mitään sen parempaa keksintöä? Terveellisissä herkuissa mua kiehtoo ja innostaa nimenomaan ajatus siitä, että epäterveellisinä pidettyjä ruokia onnistutaan valmistamaan sellaisista raaka-aineista, että ne sopivat syötäväksi milloin vaan. Romutetaan ajatus siitä, että kakut ja keksit sopii vain jälkkäriksi tai herkutteluhetkiin ja samalla vahvistetaan uskoa siihen, että herkku ei aina tarkoita kiloa vehnää ja sokeria 🙂 Musta on todellakin ihan fine, että välillä herkuttelee ihan niillä tavallisilla korvapuusteilla, kermakakuilla ja suklaahippukekseillä, koska ei elämä ole pelkkää ruoan ravintoarvojen perässä juoksemista.. Mutta jos huomaa tekevänsä mieli keksiä aamupalaksi, niin tässä on vähän ravinteikkaampi vaihtoehto tyydyttämään sitä keksinälkää 🙂

Nämä keksit tehdään yksinkertaisista, hyvää tekevistä raaka-aineista ja ne on proteiini- ja ravinnepitoisia energiasnäkkejä. Keksit on vegaanisia, maidottomia ja gluteenittomia, eli sopivat myös ruokarajoitteisille. Ne on ihan täydellinen makean ja suolaisen liitto, pehmeän rapsakat ja yksinkertaisesti herkullisen chewy. Me ollaan syöty näitä usein aamu-, ilta- ja välipalaksi, ja välillä kuorrutettu ne vielä raakasuklaalla ihan oikeaa herkuttelua varten. Toivottavasti tykkäätte!

IMG_1986.jpgIMG_1993.jpg

Maailman parhaimmat aamupalakeksit (V, M, G) Huom! 1 kuppi = noin 2,5dl

kuivat aineet

1 kuppi gluteenittomia kaurahiutaleita

1 kuppi kookoslastuja

1/2 kuppia mantelijauhoa

1 tl kanelia

1 tl vaniljajauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1/4 tl suolaa

märät aineet

pellavansiemenlima (2 rkl pellavarouhetta + 6 rkl vettä, sekoita ja anna turvota 10 min)

1/4 kuppia kookosöljyä, sulatettuna

1/2 kuppia mantelivoita (tai muuta pähkinävoita)

1/4 kuppia kookossokeria

muut aineet

1/2 kuppia mantelilastuja

2 rkl auringonkukansiemeniä

2 rkl kuivattuja karpaloita (tai muita marjoja/hedelmiä)

(halutessasi vielä 1/2 kuppia tummaa- tai raakasuklaata)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Valmista pellavasiemenlima sekoittamalla 2 rkl pellavasiemenrouhetta ja 6 rkl vettä, anna turvota noin 10 minuuttia. Sekoita märät aineet hyvin keskenään ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää muut aineet vielä joukkoon. 

2. Ota noin 2 rkl taikinaa ja tiivistä käsillä keksin muotoon. Aseta leivinpaperilla ja paista uunissa 175 asteisessa uunissa 8-12 minuuttia.

IMG_2006.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *