MAARET KALLIO: LUJASTI LEMPEÄ

 

IMG_8138.JPG

Äitiysloman alkuun sain kirjastosta vihdoin lainaan Maaret Kallion Lujasti Lempeä -kirjan, josta olin kuullut monen ystävän suusta paljon kehuja. Kun luen, luen pääosin tämän tyyppisiä selfhelp-kirjoja, tai muita teoksia liittyen esimerkiksi ihmisenä kasvamiseen, psykologiaan ja lastenkasvatukseen. Ahmin Lujasti Lempeä -kirjan muutamassa illassa, ja kirja oli ainakin itselleni niin ajankohtainen viesteineen päivineen, että kirjottelin niitä lukiessani ylös ja ajattelin jakaa niitä myös teille.

IMG_8139.JPG

Jos ei yritä, ei voi myöskään tietää onnistumisen mahdollisuuksia.

Kun sitoutuu lukittuun uskomukseen itsestä, toisista tai ympäröivästä maailmasta, näkee ihmisen osaamisen, olemisen tai orientoitumisen olevan kyseenalaistamaton vakio.

Ihminen on aina toimintaansa suurempi, ja siihen suuntautuminen ja kasvuun pyrkiminen antaa kasvulla mahdollisuuden.

Jos jotain haluaa, se merkitsee väistämättä myös joidenkin asioiden ulkopuolelle jäämistä.

Elämä saa olla.

IMG_8135.jpg

Tunnesäätely on sitä, että ihminen voi vaikuttaa siihen, miten ja kuinka pitkään sekä kuinka voimakkaasti hän m illoin mitäkin tuntee.

Positiivisuudesta on myös alkanut muodostua väkinäinen pakko, ikään kuin kilpailulaji, joissa vahvimmat eivät nöyrry kielteisille tunteille. Silloin positiivisuus muuttuu pinkeäksi suoritukseksi, joka korostaa ajatusten ja asenteen vaikutusvaltaa kohtuuttomasti.

Psyykkisesti vahvalla ihmisellä on varaa rauhoittua surunsa, pelkonsa tai ärsytyksensä äärlle.

Joka ikinen tunne on ohimenevä, väliakainen ja hetkellinen.

Etenkin riidassa tai uhattuina olemme tiukasti kiinni tietämisessä ja oikeassa olemisessa, toisenkin puolesta.

IMG_8136.JPG

On tärkeää pohtia, millaisten ihmisten kanssa viettää arvokasta aikaansa ja ketkä ovat sellaisia kanssakulkijoita, jotka vahvistavat sinua ja voimistavat hyvinvointiasi.

”Mitä tulee paikalle, kun sinä tulet paikalle?” -Esa Saarinen

Moni on tänä päivänä oman mielensä vankilassa vaatien itseltään, muilta ja elämältä aina vain enemmän, suurempaa, parempaa ja täydempää.

Oppiminen vaatii väistämättä myös kykyä sietää epäonnistumista ja osaamattomuutta, jotta kehittyminen ylipäätään olisi mahdollista.

Ihminen ei suinkaan aina saa sitä, mitä ansaitsee.

IMG_8140.JPG

Tavoitteissa menestymisen kannalta on keskeisempää keskittyä sisäiseen motivaatioon ja siihen, minkä asian äärellä jaksaa tehdä sitkeästi töitä kokien sen merkitykselliseksi ja arvokkaaksi itselleen.

Unelmat saavutetaan askel askeleelta tekemällä, ei mielettömiä haaveilemalla ja passiivisesti odottamalla.

Kulta ei siis sada suuhun, huipullakaan, vaan on jaksettava kaivaa ja hakata kallion uumenista kultahippuja niin, että hauiksia polttaa.

Loppujen lopuksi varsin vähällä on suurempaa merkitystä, mutta niillä sitäkin enemmän.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *