MAGNESIA-festivaali

mag5.jpg

mag10.jpg

Koska mulla on nyt toiset joogafestarit takanapäin, niin ajattelin kokeneena festarikävijänä (heh) tulla jakamaan kokemuksia joogaan painottuvista festivaaleista ja vähän siitä, millaista meininkiä siellä oikein on! Kävin viime vuonna siis Karmakiller-festivaaleilla, joista kirjottelin enemmän täällä. Se oli kiva ensikosketus tän tyyppisiin tapahtumiin, sillä Karmakilleri oli huomattavasti pienempi tapahtuma, kuin Lonnan saaressa järjestettävät 3-päiväiset Magnesia-festivaalit. 

Magnesia-festarit on siis Lonnan saarella Helsingin edustalla järjestettävä viikonlopputapahtuma, joka sisälsi paitsi tietysti paljon joogaa, mutta myös livemusaa, erilaisia workshoppeja, luentoja, meditaatiota ja tanssia sekä hyvää ruokaa. Ohjelmaa Lonnasta löytyi kaikentasoisille aina joogaopettajista vasta-alkajiin, sekä ihan kaikille ”elämästä nautiskelijoille”. Joogatuntitarjonta oli aika mieletön ja sieltä olisi löytynyt vaikka kuinka paljon mielenkiintoisia tunteja! Listalta löytyi mm acro-joogaa, reggae joogaa, powerjoogaa ja selän kiertoihin keskittyvää joogaa – kaikki ihan huippuohjaajien vetäminä. Vaikka jooga olikin yhtenä kantavana pääteemana, niin yhtä hyvin festareille voi lähteä mukaan ihan vaan rentoutus-, itsensä kehittämis- ja/tai hyvinvointimielessä esimerkiksi kuuntelemaan luentoja stressistä, yhteydestä ruokaan, täydellisyyden tavoittelusta ja siitä irti pääsemisestä, ayruvedasta ja ihmissuhteista. Ohjelmasta löytyi myös taidetyöpajaa, bodypaintingia, äänihoitokonserttia ja eteerisiä öljyjä. Ohjelma oli kätsysti jaettu neljään kategoriaan; move (joogatunteja ja kehon liikuttamista), upgrade (tietoa ja inspistä luennoilta ja työpajoista), transform (syvää sisäistä työskentelyä) ja love (rentoutumista ja itsensä hemmottelua), joten ohjelmaoppaasta oli helppo etsiä itselleen mieluisia aktiviteetteja. Päivien sisältöä oli lisäksi kohdennettu hieman eri yleisöjä varten; perjantaipäivästä osa ohjelmasta oli kohdennettu jooga- ja hyvinvointialan ammattilaisille tai siksi haluaville (minä ;)), ja sunnuntailta löytyi taas paljon erikoista perheohjelmaa perheen pienimmille. Tuntitarjonta oli siis todellakin kohdillaan 🙂

mag1.jpg

mag3.jpg

mag4.jpg

Täytyy mainita vielä festareiden ruokatarjonnasta, kun se on tietysti oleellinen osa onnistunutta visiittä 😉 Saarelta löytyi Lonnan ravintola, jossa tarjoillaan sesonginmukaista luomu- ja lähiruokaa (ja jonne olisi pitänyt ehdottomasti tehdä pöytävaraus), sekä ravintolan alakerrassa toimiva vohvelibaari. Festareille oli tämän lisäksi saapunut Kaslink Aito + Greenstreetin foodtruck (listalla mm. vegaanista caesarsalaattia, chiavanukasta, tuorepuuroa ja raakakakkuja!), ylijäämäkasviksia hyödyntävä Wonkie, sekä Tuk Tuk Travellers aka kahden sirkustaiteilijan pyörittämä katukeittiö.

mag2.jpg

mag9.jpg

Ite ostin lipun siis perjantaipäiväksi ja olin katsonut etukäteen tunnit ja luennot, joille halusin osallistua; Jaakko Halmetojan Ravinto ja harmonia -luennolle, Petri Hiissa ja Noora Shinglerin hyvinvointiyrittäjyys-luennolle, ruotsalaisen Milla Florydin joogatunnille, Aino Sirenin Yin jooga-reiki-eteerinen öljy-yhdistelmätunnille, sekä Kaisa Jaakkolan Palaudu ja vahvistu-luennolle. Tunneille ei ollut mitään varaussysteemiä, vaan paikan päällä tapahtuva jonotuskäytäntö. Alkupään suunnitelmat sujui hyvin, ja kahden pitkän (mutta erittäin antoisan!!!) luennon jälkeen oli ihana päästä liikuttelemaan kehoa päälavalla pidetyllä joogatunnilla. 75 minuutin joogasessio +28 asteen lämmössä oli jotain aika täydellistä 🙂 Joogatunnin jälkeen oli 10 minuuttia aikaa ennen supermielenkiintoiselta vaikuttavaa jooga-reiki-öljy-tuntia, mutta ovelle suunnistaessani jono oli jo melkoinen. Yli puolet jonottajista (minä mukaanlukien) jäi valitettavasti tilanpuutteen vuoksi tunnin ulkopuolelle, joten piti katsastaa mikä olisikaan suunnitelma B..

Suunnitelma B olikin pienen valokuvaussession pitäminen, photoboothissa pyörähtäminen, crazycocon hiilihapotettujen kookosjuomien nauttiminen.. ja lautalle jonottaminen. Päätin lähteä kotimatkalle jo aiottua aiemmin, sillä koin saaneeni päivästä irti jo paljon enemmän kuin olin osannut odottaa. Lonnan saaren tunnelma, aaltojen liplatus, täydellinen kesäsää, hymyilevät ihmiset, auringonlasku ja sydämellinen ilmapiiri teki omasta perjantaipäivästä ihan täydellisen. Käynnistä jäi niin hyvä mieli, että aion ehdottomasti lähteä ensi vuonna uudelleen – ja toivon mukaan saan jonkun avecin mukaan 😉

mag7.jpg

mag8.jpg

mag6.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *