Millainen ruoanlaittaja olen + arjen 14 suosikkiruokaa

 

pic-3326.jpg

Osallistuin alkuvuodesta K-Supermarketin kyselytutkimukseen, jossa selvitettiin suomalaisten suhtautumista ruokaan ja ruoanlaittoon. Kyseessä oli somen kautta toteutettu nopea muutaman minuutin mittainen kysely, jonka perusteella kartotettiin (ja rankattiin) ihmisten ruonalaittotottumuksia sekä ruokareviiriä. Tutkimuksessa suomalaisten ruokasuhteet oli jaettu neljään ryhmään: osa identiteettiä (7%), elämäntapa (26%), kiinnostaa (44%) sekä arkinen välttämättömyys (23%). Ite kuuluin ensimmäiseen ryhmään, jonka perusteella ruoka on olennainen osa identiteettiäni ja keino kehittää itseäni. Tämä vastaakin aika hyvin todellisuutta; ruoka ja juoma ei ole mulle pelkkää vatsantäytettä tai energiaa, vaan oikeastaan rakas harrastus, sekä iso inspiraation ja hyvän olon lähde 🙂 

Makeeta tuloksissa oli mielestäni se, että 26% vastaajista koki ruoan olevan selvästi enemmän, kuin pelkkää ruoanlaittamisen tai syömisen nautintoa ja 44%:lla kiinnostus ruokaa kohtaan on herännyt, ja omia taitoja ja tietämystä halutaan aktiivisesti kehittää. Suomalaisten lisääntynyt ruokainnostus on mielestäni tosi positiivinen asia, koska siihen liittyy paljon myönteisiä ilmiöitä, kuten terveystietoisuuden ja ruoanlaiton lisääntyminen. Myös terveellisyys, aitous, eettisyys ja kotimaisuuden arvostus on hienoja ”trendejä”, jota ruokainnostusta usein seuraa. Ja harvemmin tän tyyppisistä muutoksista seuraa enemmän haittaa kuin hyötyä!

two (3 of 14).jpg

Vaikka ruoka ja ravitsemus onkin mulle tärkeää ja osaan olla melkoinen foodie, niin se on silti vaan yksi osa mua eikä loppujen lopuksi kovinkaan merkittävä identiteetin rakentamisen väline. Nykypäivänä puhutaan identiteettisyöjistä, jotka noudattavat tiettyä (usein hyvin tiukkaa) ruokavaliota, sekä pönkittävät itsetuntoaan ja minäkuvaansa mainostamalla valintojaan sosiaalisessa mediassa. Kun halutaan näyttäytyä tietynlaisena ja luoda itselle tiettyä statusta, tai viestiä esim. eettisestä kuluttamisesta. Vaikka kyllä, noudatan erikoisruokavaliota, puhun siitä avoimesti ja jaan ruuistani kuvia sosiaaliseen mediaan, niin en silti määritä itseäni tai maailmankuvaani sen perusteella, mitä päätän syödä tai olla syömättä. Oon paljon muutakin, kuin mitä syön 🙂

Toinen mielenkiintoinen testitulos oli ruokareviirini. Ruokareviirillä tarkoitetaan siis niitä suosikkiruokalajeja, joita ruokalistalla pyörii arkisin läpi vuoden; suomalaisten ruokareviirin ytimessä on tyypillisimmillään 9 ruokalajia ja vaihtelua arkiruokaan tuo 3 eri ruokaa. Oma tulos oli 14 arjen suosikkiruokalajia, ja ainoa este ruokareviirini laajentamiseen oli ”ei aikaa keksiä uusi ideoita kun kaikkea on jo kokeiltu” 😀 Täältä löytyy testistä enemmän tietoa sekä top 10-listoja suomalaisten suosikkiruoista, arjen vaihtelua tuovista resepteistä, uusista resepteistä, sekä annoksista joita suomalaiset olisi kiinnostuneita kokeilemaan tulevaisuudessa. Ajattelin listata myös meidän 14 suosikki arkiruokaa, jotka tosiaan pyörii meidän ruokalistalla tasaiseen tahtiin koskaan niihin kyllästymättä 🙂

DSC01140.jpg

Uunilohi + uunikasvikset

Mäiskypotut + lihapullat

Punainen curry bataattisosekeitto

Tulinen katkarapusalaatti

Kesäkurpitsalasagne

Vegaaninen caesarsalaatti

Bataatti-jauhelihavuoka

Valkosipuli-katkarapupasta

Pulled pork kasvisnuudeleilla

Bataattiranskalaiset + itsetehty dippi

Kaali-nuudelisalaatti

Thaimaalainen kookoskanakeitto

Texmex-salaatti

Porokeitto

… Ja okei. Pakko lisätä listaan vielä ne tortillat 😀

DSC00343.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *