PAAHDETTU KIKHERNE BUDDHA BOWL

BY RACHEL

Usein mun ruoanlaittoideat lähtee liikkeelle somessa bongaamistani kuvista. Ruokakuvien selailu on oikeesti mitä parasta inspiraatiota mitä kokkaamiseen tulee, ja mietinkin välillä että miltähän mun ruoanlaitto näyttäisi ilman somea :D Ruokakuvat aiheuttaa mulle aina useita ahaa-elämyksiä, kun kuvia tutkiessa huomaa että wau! Noitakin ruoka-aineita voi yhdistää keskenään! Tai: eikä, parsakaalta voi valmistaa myös noin! Tai: en edes tiedä mitä kuvassa oleva ruoka sisältää, mutta se saa veden herahtamaan kielelle!

Paahdetun kikherne buddha bowlin kanssa kävi ihan samoin. Taisin törmätä kuvaan instassa, ja ajattelin heti että eikä, tossa on superhelppo ja nopea kasvisruoka testattavaksi! Mun rakkaus uunissa paahdettuihin juureksiin (erityisesti parsakaaliin) ei todellakaan ole mikään salaisuus, eikä myöskään mun lievä addiktio paahdettuihin kikherneisiin, joita ripottelen milloin minkäkin sosekeiton tai salaatin joukkoon. Mutta niin pitkälle mun ruokamielikuvitus ei ollu vielä yltänyt, että olisin hoksannut parittaa nämä yhteen annokseen!

Ohje on simppeliäkin simppelimpi, jossa voi noudattaa neljän P:n sääntöä: pese, paloittele, pyörittele ja paahda :D Parsakaali, kukkakaali ja kikherneet paahdetaan uunissa ja tarjoillaan kvinoan, cashew-pohjaisen valkosipuli-tahinikastikkeen sekä vegaanisen parmesaanijuuston kera. Maistuvan kasvisruoan salaisuutena on omasta mielestäni runsas mausteiden käyttö, täyteläiset kastikkeet sekä eri tekstuurien yhdisteleminen, ja tästä annoksesta löytyy kaikkia edellämainittuja. Nam, nam ja nam!

PAAHDETTU KIKHERNE BUDDHA BOWL

1 parsakaali

1 kukkakaali

1 purkki kikherneitä

pari lorausta oliiviöljyä

suolaa, pippuria (sekä muita mausteita)

 

2 dl kvinoaa

4 dl vettä

suolaa

 

Cashew-tahinikastike:

2 dl cashewpähkinöitä, liotettuna min. 4h

1 rkl tahinia

2 rkl sitruunamehua

2 rkl ravintohiivahiutaleita

1 pieni valkosipulinkynsi

noin 1 dl vettä

 

Vegaaninen parmesaanijuusto

2 dl cashepähkinöitä

3-4 rkl ravintohiivahiutaleita

1 tl suolaa

1 tl valkosipulijauhetta

 

1. Pese ja paloittele parsa- ja kukkakaali, valuta päälle hieman oliiviöljyä, ripottele vielä vähän suolaa ja pippuria ja pyörittele. Paahda 200 asteisessa uunissa 25-30 min. Kikherneet valutetaan, kuivataan hieman talouspaperilla/pyyhkeellä, sekä pyöritellään niinikään öljy+mausteseoksessa. Mausteiden suhteen saa käyttää omaa mielikuvitusta ja makumieltymyksiä! Mun lempparit on suola + valkopippuri + valkosipulijauhe, sekä suola + paprika + cayenne. Kikherneet saa olla uunissa vähintään sen 30 min, jonka jälkeen ne voi jäädä vielä uunin jälkilämpöön kuivahtamaan kunnolla. 

2. Huuhtele kvinoa hyvin, kippaa kattilaan veden ja suolan kera. Kuumenna vesi kiehuvaksi, laske levyä pienemmälle ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.

3. Valmista kastike. Huuhtele cashewt, ja blendaa muiden aineiden kanssa sileäksi. HUOM! Tämä kastike on ihan superhyvää, ja sitä kannattaakin tehdä isompi satsi kerralla ja säilyttää jääkaapissa. Sopii salaatteihin, keittoihin, kasvisten kanssa dipattavaksi.. mihin vaan!

4. Valmista parmesaanijuusto hienontamalla cashewt tehosekoittimessa (tai vanhanaikaisesti veitsellä). Sekoita joukkoon muut aineet. Tätäkin voi tehdä isomman satsin kerralla, ja ripotella salaatin, keittojen tai avokadoleipien päälle. 

Kommentoi