Paras perus granola

DSC04495.jpgDSC04489.jpg

DSC04522.jpg

Viime viikolla mun instastoryssä vilahti nopea granolan teko -sessio, joka oli mulle ensimmäinen laatuaan. Oon aiemmin jakanu storyn kautta lähinnä yksittäisiä kuvia tai pätkiä tyttöjen touhuista, mutta nyt halusin kokeilla yksityiskohtaisempaa ja havainnollistavampaa reseptin jakamista. Se on itseasiassa tosi kivaa! Oonkin ollu viime aikoine tosi innostunu storystä ja sen tuomista mahdollisuuksista, joten tarkoituksena on alkaa jakamaan sen kautta paljon enemmän päivittäistä meinikiä ja inspistä 🙂 

Koska granolan ohjetta kuitenkin pyydettiin, niin se tulee tässä! Oon tehny granolat ja myslit ite varmaan viimeiset 5 vuotta, joten useimmiten ne noudattaa kaavaa; kaada kulhoon mitä kaapista löytyy ja sekoita – kuten tämänkin granolan kohdalla 😉 Tein mysliä kuitenkin heti perään toisen satsin, jotta saisin tarkat mitat kirjattua ylös ja laitettua jakoon. Mutta määrät ei ole niin justiinsa, harvemmin granolan saa epäonnistumaan! 

Tän tyyppinen yksinkertainen ja makea granola on miehen ja lasten suosikki ja sellainen versio, josta on helppo lähteä siirtymään kaupan sokerimysleistä kohti terveellisempää kotitekoista versiota, maun yhtään kärsimättä 🙂 Kyseinen ohje on sellainen hyvä perusohje, jota on helppo lähteä muuntelemaan omien makumieltymysten mukaan; makeutta voi lisätä tai vähentää, pähkinät voi korvata muilla pähkinöillä tai siemenillä ja sekaan voi heittää kuivattuja hedelmiä, marjoja tai kookoslastuja. 

DSC04461.jpgmysli.png

Paras perus granola

3 dl kaurahiutaleita

2 dl cashewpähkinöitä

1 dl manteleita

1 tl vaniljajauhetta

ripaus suolaa

3 rkl kookosöljyä

2 rkl mantelivoita

1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia

1 rkl kookossokeria

1. Sekoita kuivat aineet kookossokeria lukuunottamatta keskenään kulhossa. Sulata kattilassa kookosöljy, mantelivoi, hunaja/vaahterasiirappi ja kookossokeri ja sekoita. Kaada märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

2. Levitä uunipellille ja paista 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Varo ettei pala! Anna jäähtyä ja nauti 🙂

DSC04516.jpgDSC04517.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *