Paremmat pullat

BY RACHEL

Skypetettiin viikonloppuna äidin kanssa samalla kun hän leipoi korvapuusteja, niin istuttiin tyttöjen kanssa aikalailla nenät ja kielet ruudussa kiinni siinä jutellessa. Kun alkuviikosta sitten kysyin vanhemmalta ladyltä, mitä syysloma toiveita hänellä olisi, niin pullien leipominen oli yllättäen ensimmäisenä listalla.

Pullan leipominen ei todellakaan oo meillä mikään usein toistuva tapahtuma (siitä on valehtelematta varmaan pari kolme vuotta aikaan kun oon viimeksi pullataikinaa vaivannut), joten korvapuustit on erittäin harvinainen näky meidän taloudessa. Tähän on olemassa parikin syytä: ensinnäkin mä oon tosi huono leipomaan tai kokkaamaan mitään kovinkaan "tavallista". Siis tiiätte varmaan, perusmokkapalat, kermakakut ja jauhelihakastikkeet? Ei se, että niissä olisi jotain vikaa, mutta jostain syystä en vaan koe niitä omaksi jutuksi.. Tykkään mielummin testailla uusia ja erilaisia juttuja, ja erityisesti herkkujen kohdalla tykkään twiikkailla niistä vähän terveellisempiä ja ravintorikkaampia versioita. Ja toiseksi, mulla on joku ihmeellinen taipumus tehdä pullia aina hirveä määrä kerralla, jolloin niitä syödäänkin sitten viikon ajan melkeinpä jokaisen aterian yhteydessä...

Halusin kuitenkin toteuttaa tytön hartaimman toiveen, niin heitettiin leivontamyssyt päähän ja alettiin työstämään yhdessä taikinaa. Tavallisen pullataikinan kohotessa muistin tallentaneeni puhelimeen paleo cinnamon roll -reseptin, jonka kaivoin esiin. Kanelikierrepullia maidottomana, gluteenittomana ja sokerittomana? Tätä mun oli pakko kokeilla :) Googlettelin vähän eri taikina- ja täyteversioita, joista käytin lopulta tätä taikinaa ja tätä täytettä. Mitään kuivia proteiinipullia näistä ei tullu, vaan valehtelematta yksi herkullisimpia terveysherkkuja, mitä mun keittiöstä on tähän päivään mennessä valmistunut. 

Koska MIKÄ PARASTA. Pullat jää sisältä kokonaan pehmeiksi, tahmeiksi ja siirappisiksi. Siis just se pullien paras kohta!!! Meinasin kuolla, kun Jenkeissä tajusin, että sieltä saa ostettua pelkästään sitä pullien keskikohtaa - ja tää oli just sitä, mutta vaan hyvistä raaka-aineista valmistettu. En kestä. Älkääkä antako ulkonäön hämätä. Lupaan tehdä niistä ens kerralla vähän kauniimpia :)

Kommentoi