Parhaat kaurarieskat

 

DSC07412.jpg

Ja täältä se tulee, kuten aiemmin lupailin; maailman parhaimmat ja helpoimmat kaurarieskat. Tämän ohjeen löysin täältä, kun IBS-diagnoosin saatuani etsin hyviä, itselleni soveltuvia leipäohjeita. Tämä onnistui heti ensiyrittämällä ja on pysynyt meidän leipävalikoiman ehdottomana vakkarina jo monen vuoden ajan. Erityisesti nyt, kun olemme alkaneet hoitamaan tytön ummetusta ruokavaliomuutoksin, on tämä ollut meidän taloudessa ehdoton staple. 

Näitä en oikeesti voi ylistää tarpeeksi: taikinan sekoittamiseen menee noin 5 minuuttia, rieskojen painelemiseen toiset 5, ja paistamiseen noin 10. Ja mikä tärkeintä, ne maistuu törkeen hyviltä. Käyttäessäsi gluteenittomia kaurahiutaleita ne ovat GF ja kasvipohjaista jugurttia DF. Lisäksi ne ovat hiivattomia ja runsaskuituisia kaurahiutaleiden, chian, ja pellavasiementen vuoksi. Ovat siis erinomainen leipävalinta suolisto-oireisille 🙂 Itse olen tehnyt näitä niin maustamattomaan luonnonjogurttiin, kuin soija- ja kaurapohjaisiin versioihin. Kaurahiutaleista korvaan usein osan kauraleseillä, joilla saa kuitupitoisuutta vielä nostettua. Pellavansiementen tilalla käytän yleensä rouhetta. Myös chian siemenet voi jättää pois ilman, että maku tai koostumus kärsii.

DSC07414.jpg

DSC07415.jpg

DSC07423.jpg

KAURARIESKAT 16kpl

260g gluteenittomia kaurahiutaleita

50g tattarijauhoja

50g kaurajauhoja

20g pellavansiemeniä

20g chia-siemeniä

1tl psylliumia

1,5tl suolaa

2 munaa

400g luonnonjogurttia tai kasvipohjaista jogurttia

rieskojen taputteluun tattarijauhoja

 

OHJEET

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

2. Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, tattarijauho, kaurajauho, siemenet, psyllium ja suola.

3. Mittaa jogurtti jauhoseoksen päälle.

4. Riko munat ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki.

5. Sekoita puuhaarukalla munat ja jogurtti kuivien aineiden joukkoon. 

6. Nostele lusikalla 16 taikinanpalaa leivinpaperille (2 pellillistä). Taputtele taikinat tattarijauhojen avulla litteiksi rieskoiksi ja pistele haarukalla.

7. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

DSC07425.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *