PARHAAT PORKKANA-CUPCAKES (GL)

 

DSC07501.jpg

Uusi arki vauvan kanssa alkaa pikkuhiljaa rullaamaan, ja ystäviä ja perhettä on käynyt kylässä nuuhkimassa meidän tuoretta ladyä. Mulle iski loppuraskaudesta aivan jäätävä porkkanakakkuhimo, ja leivoin pakkaseen porkkanamuffinsseja vierasvaraksi. Hihkuin siis innosta, kun ensimmäiset vieraat tuli kylään ja sain vihdoin tonkia muffinssit pakastimesta ja hukuttaa ne maailman parhaalla tuorejuustokuorrutuksella. Melkein itkin onnesta haukatessani cupcakea ensimmäistä kertaa; täyteläinen makeansileä kuorrute yhdessä mehevän ja mausteisen porkkanapohjan kera… Ehdottomasti yksi tämän maapallon parhaimpia makuelämyksiä, jos multa kysytään. 

Kokeilin ensimmäistä kertaa cupcakeseja (inhoaako joku muukin sanaa kuppikakku?!) gluteenittomana. Hyvää gluteenitonta ohjetta en suoraan löytänyt, niin ryhdyin rohkeaksi ja sovelsin tätä reseptiä ja sekoitin oman gluteenittoman jauhoseoksen. Omaan jauhoseokseen käytin suunnilleen 2/5 Pirkan gluteenitonta jauhoseosta, 2/5 Urtekramin gluteenitonta luomu yleisleivontamixiä sekä 1/5 mantelijauhetta. Tällä sekoituksella muffinssit kohosivat nätisti, olivat kuohkeita, meheviä, eikä millään tavalla paljastaneet olevansa gluteenittomia.

DSC07503.jpg

DSC07507.jpg

DSC07499.jpg

DSC07508.jpg

PARHAAT PORKKANA-CUPCAKES (gluteeniton) 

12 kpl

Cupcakes:

1 kuppi (=2,5dl) jauhoa

3/4 kuppia sokeria

1 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1/4 tl suolaa

1,5 dl porkkanaraastetta

2/3 kuppia öljyä

2 munaa, vatkattuna

 

Kuorrutus:

120g tuorejuustoa

4 rkl voita

2+ kuppia tomusokeria

1 tl vaniljaa

 

OHJEET:

1. Esilämmitä uuni 175-asteeseen. Vuoraa tai öljyä muffinssipelti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita erillisessä kulhossa porkkanaraaste ja öljy. Lisää kuivat aineet hitaasti sekoittaen. Lisää vatkatut munat ja sekoita muutaman kerran – mitä vähemmän, sen parempi.

2. Jaa taikina muffinssivuokiin, noin 2/3 täyteen. Paista noin 13 minuuttia, kunnes kullanruskeita. Anna cupcakesien jäähtyä.

3. Sekoita kuorrutuksen tuorejuusto, voi ja vanilja, kunnes sileää. Sekoita joukkoon hiljalleen tomusokeri, kunnes sileää ja koostumus mieluista. Kuorruta jäähtyneet cupcakesit ja tarjoa heti. Kuorrute säilyy jääkaapissa noin 3-4vuorokautta.

 

Kommentit (4)
  1. Mä rakasta porkkanakakkua/leivoksia ja minä sanon noita muffinsseiksi 🙂 . Otin heti ohjeen talteen!

    1. Hyvä että kohtalotovereita löytyy 😀 Ja haha, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jos on kuorrutus päällä niin mulle ne on cupcakes 😀 Toivottavasti testailet reseptiä, ite etin lähes aina reseptejä englanniksi ja mitat voi silloin olla suomennettuna/suomalaisille vähän oudohkoja.. mutta älä anna sen hämätä 🙂

  2. Oi miten hyvän näköisiä! Porkkanakakku on yksi mun ehdoton suosikki jälkiruoka.

    1. Kiitos! Ja kuva ei todellakaan tee oikeutta maulle, niinkun porkkanakakkufanina varmasti tiedät 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *