Parhaat porkkanakakkupannarit (paleo)

BY RACHEL

Hei ihanat, hyvää tiistaita! Miltä teidän päivä näyttää tänään?

Meillä on tänään tiedossa perinteinen kesäreissu Helsinkiin tyttöjen kanssa, johon kuuluu aina junalla matkustaminen (kova juttu) ja jonkin kiva aktiviteetti/nähtävyys keskustassa. Viimeiset pari vuotta ollaan menty museo-linjalla ja tänän vuonna kohteeksi valikoitui Suomen Kansallismuseo tytön ihastuttua siihen päiväkodin kevätretkellä. Katoin, että siellä on nyt meneillään Barbie-näyttely, joten se sopii meille paremmin kuin hyvin ;) Museon jälkeen vielä mansikka-herne-jäde-piknik ihmisvilinää seuratessa - tästä tulee kiva päivä!

Laitan teille tänään jakoon reseptin yhteen parhaimpaan aamupalaan, jonka oon koskaan syönyt. Äiti teki näitä yhtenä ammuna meille Kanadassa perinteisten amerikkalaisten pannareiden tilalle, ja ensimmäisestä suupalasta lähtien olin ihan ruokataivaassa. Siis ihan mielettömän herkullisessa, suussasulavassa, kaikkia makuhermoja kutkuttelevassa ruokataivaassa. Pannarit maistui IHAN lämpimälle, juuri uunista tulleelle porkkanapiirakalle. Piirakalle! Oikeesti, en kestä.

Syötiin niitä niin monta lautasellista sinä aamuna, että vasta illalla tuli taas nälkä. Seuraavana aamuna lämmitettiin ylimääräiset vielä pieneksi aamiaisen jälkkäriksi. Tein myös yhden satsin siskolle, jonka kiikutin heille pienen kookosmannapurkin kera (ja saatoin koemaistaa pannareita vähän). Äitin tiedustellessa mitä haluttiin syödä viimeisenä loma-aamuna aamupalaksi, arvaatte varmaan mitä vastasin.

Kotona ollaan oltu nyt reilu viikko, ja oon ehtinyt tekemään näitä jo kahteen kertaan. Niin hyviä ne on. Oon kuitenkin perustellut sen sillä, että kotona on tullut mehustettua tosi ahkerasti, joten oon pystynyt hyödyntämään mehustuksesta tulleen porkkana"raasteen" ehkäpä maailman nerokkaimmalla (ja herkullisimmalla) tavalla. Kanadassa näitä syötiin vaniljan makuisen kookosjäden kera, kotona puolestaan tein liotetuista cashew.pähkinöistä kinuskimaisen kastikkeen. Oleellinen osa pannareita on myös päälle lorautettava vaahterasiirappi sekä reilut ruokalusikalliset kookosmannaa. Kun kookosmanna sulaa lämpimien pannareiden päälle, se on ihan kuin porkkanapiirakan kuorrutus....

Nämä pannarit on siis maidottomia, viljattomia ja valmistettu kokonaan ilman valkoista sokeria. Vaahterasiirapin määrää voi itse säädellä - jos haluaa oikein kunnon herkkua niin suosittelen käyttämään tietysti tota suurempaa määrää ;) Jaoin tämän ohjeen jo toissa päivänä instan puolella, mutta tämä jos jokin ansaitsi myös blogiin oman postauksensa. Sen pidemmittä puheitta, tässä tulee parhaiden pannareiden ohje (ohje hieman mukailtuna, täältä).

PARHAAT PORKKANAKAKKUPANNARIT

4 munaa

2,5 dl kookosmaitoa

1/4-1/2 dl vaahterasiirappia

1 tl vaniljajauhetta

1 1/4 dl kookosjauhoa

1/2 dl tapiocajauhetta

2 tl kanelia

1/4 tl ruokasoodaa

1/4 tl suolaa

1-1 1/2 dl porkkanaraastetta

1 dl kookoshiutaleita

1. Sekoita kaikki ainekset blenderissä sekaisin. Kaada taikina kulhoon ja käännä raaste ja hiutaleet joukkoon. Anna taikinan turvota noin 10-15 minuuttia ja paista. Ohjeesta tulee pannareiden koosta riippuen noin 10-15 kappaletta.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi näyttää hyviltä! Täytyypä kokeilla. Mikähän tuon tapiocajauheen funktio on, toimisikohan ilman sitä? En tiedä miten helposti täältä löytyy sitä.

byrachel
BY RACHEL

Tapiocajauhe/tärkkelys tuo mehevyyttä ja suurustaa taikinaa ja se tuo pannareihin kuohkeutta ja pehmeyttä. Uskon, että nämä onnistuisi ihan vaan jättämällä tapiocan kokonaan pois ja lisäämällä hiukan kookosjauhon määrää tai sitten voi kokeilla lisätä tapiocajauheen tilalle esim. hienoa riisijauhoa tai muutaman ruokalusikallisen maissi/perunatärkkelystä. Ite voisin kokeilla seuraavan kerran (tänä iltana ;)) valmistaa pannarit ilman tapiocajauhetta ja ilmoittaa miten käy. Jos kuitenkin ehdit ennen mua, niin ilmoitteleppa miten onnistui :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tein eilen ilman tapiocaa! Maku on näissä kyllä herkullinen mutta koostumukseltaan eivät meinanneet pysyä kasassa; saattoi johtua ehkä ennemmin kuin tapiocan puuttumisesta siitä, että kookosjauheeni oli aika karkearakenteista ja oikeastaan hiutaletta enemmän kuin jauhoa vaikka "pulverina" se myytiin.

byrachel
BY RACHEL

Hei, kiva et tulit jakamaan kokemukset pannareiden teosta! Mä kokeilin myös ilman tapiocaa, laitoin 4 rkl enemmän kookosjauhoja (mulla Risentan jauhot käytössä) ja pannarit onnistui, mutta koostumus oli omasta mielestä turhan rakeinen.. Koska taikinassa on jo porkkanaraaste ja kookoshiutaleet, niin ne todellakin tarvii kaveriksi pehmeyttä tuovaa tapiocaa. Toinen vierailija kommentoi korvaavansa tapiocan maissi/perunatärkkelyksellä, niin ehkä sitä kannattaa kokeilla :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

I have used potato/corn starch or arrowroot flour in place of tapioca with good results. I think it needs it for softness and fluffiness

Kommentoi