RAAKA KINUSKI-JUUSTOKAKKU

DSC04263.jpg

DSC04268.jpg

Tätä kakkuohjetta oon säästellyt sopivaa tilaisuutta varten – ja mikäs se parempi ajankohta, kuin äitienpäivä? Äidit ansaitsee todellakin vain parasta, ja tämä kinuski raakakakku yltää heittämällä parasta-kategoriaan 🙂 Mut tuntevat tietää, että rakastan juustokakkuja ja rakastan raakakakkuja, joten näiden kahden yhdistäminen on välillä kuin jotain hyvää unta. Sanon tän varmaan joka kerta mutta sanon sen uudestaan, en vaan käsitä, miten näin terveellisistä raaka-aineista saa taiottua jotain näin sairaan hyvää. Siis että pähkinät ja siemenet kykenee tän tyyppiseen muodonmuutokseen! Varsinkin cashew-päihkinöiden monimutoisuus jaksaa hämmästyttää ja hätkähdyttää – ne on kuin jotain taikapapuja. 

Tää on raakakakkujen raakakakku 🙂 Jos pitää tuhdista kermaisista juustokakuista ja suolaisen kinuskin mausta, tää kakku on sua varten! Pohja on rouskuvia pähkinöitä ja makeita taateleita. Keskimmäinen kerros on tuhti, kermaisen pehmeä juustokakkumainen kerros, joka blendataan liotetuista cashewpähkinöistä. Ja koko komeus päällystetään vielä ehkä maailman parhaimmalla kinuskikastikkeella, joka keitetään kookoskermasta ja -sokerista. Se on niin hyvää – sitä tekisi mieli syödä ihan sellaisenaan 🙂

Kakku on täysin gluteeniton, maidoton, vegaani ja raaka. Originaali ohje on peräisin täältä, johon tein muutamia pieniä muutoksia. Pohjaan käytin pelkkien manteleiden sijasta pähkinäsekoitusta (mitä kaapista löytyi -tyyliin, seassa oli ainakin manteleita, saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä), jonka lisäksi tein oman kakun taas pieneen kakkuvuokaan, joten puolitin ohjeen. Ohje voi näyttää ensisilmäyksellä pitkältä ja työntäyteiseltä, mutta lupaan että se on tosi simppeli valmistaa (tai ainakin kaiken vaivan arvoista!!). Ja mikä parasta, sekä kakun että kinuskikastikkeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ennen H-hetkeä!

DSC04245.jpgDSC04255.jpg

Pohja:

2,5 dl pähkinöitä

2,5 dl kookoshiutaleita

10-12 taatelia

1/2-1 rkl kookosöljyä, sulatettuna

Juustokakkukerros:

10 dl cashewpähkinöitä, liotettuna yön yli 

2,5 dl vettä

1 3/4 dl vaahterasiirappia

1 1/2 dl kookosöljyä, sulatettuna

1 dl sitruunamehua

3 tl vaniljasokeria

Kinuskikastike:

1 tölkki kookosmaitoa

1 dl + 2 rkl kookossokeria

1/2 tl suolaa

1 tl kookosöljyä

1 tl vaniljasokeria

kinuskikakku1.png

1. Valmista ensin kinuskikastike. Yhdistä kookosmaito, kookossokeri ja suola kattilaan ja lämmitä keski-korkealla lämmöllä. Anna kiehahtaa ja alenna lämpö heti pienemmälle niin, että kastike jatkaa poreilua. Keitä/ anna poreilla 30-40 minuuttia, välillä sekoittaen. Viimeist 5-8 minuuttia kastiketta kannattaa sekoitella hieman useammin. Kun kastike on tummentunut ja paksuuntunut (seos on riittävän paksua, kun sillä voi pinnoittaa lusikan), ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon kookosöljy ja vaniljasokeria. Kastike kannattaa valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä, tai vähintään pari tuntia ennen juustokakkua, jotta se ehtii jähmettyä. Kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti suljettuna noin 2 viikkoa.

2. Vuoraa 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin/monitoimikoneeseen, ja blensaa kunnes karkeaa ja hiekkamaista. Kaada seos vuokaan, painele tasaiseksi ja laita pakastimeen jähmettymään.

3. Huuhtele liotetut cashew-pähkinät. Laita kaikki juustokakkukerroksen ainekset blenderiin ja blendaa muutaman minuutin ajan, kunnes seos on tasaisen pehmeää. Kaada taikina pohjan päälle ja kopauta muutaman kerran varovasti, jotta ilmakuplat häviävät. Laita kakku pakastimeen jähmettymään vähintään 5 tunniksi. 

4. Kun haluat kantaa aamupalan äidille sänkyyn tai kattaa äitienpäiväkahvit pöytään, ota kakku pois pakastimesta vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kaada päälle runsaasti kinuskikastiketta. Kakku kannattaa irroittaa vuoasta sekä kuorruttaa jähmettyneenä, jotta se säilyttäisi mahdollisimman hyvin muotonsa. 

Vinkkki! Kinuskikastiketta jää varmasti yli, niin käytä loput omenalohkojen dippaukseen. SOOOO good!!!

DSC04265.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *