Se aika viikosta - ruokalistan suunnittelua

BY RACHEL

Hei, on taas se aika viikosta. Se aika Rachelin viikosta, kun haetaan kaikki reseptikirjat, etsitään reseptivihot, avataan puhelimesta Pinterest-tili sekä muut tallennetut ruokaohjeet, ja istutaan alas vihko ja kynä kädessä valmiina suunnittelemaan tulevan viikon menu. Mietin ensin mitä tekisi mieli syödä, mitä oon viime aikoina himoinnut, mitä olisi kiva kokeilla, mitä ei olla vähään aikaan syöty, mikä on tällä hetkellä sesongissa, mikä maistuisi hyvältä seuraavana päivänä uudelleenlämmitettynä, mikä olisi nopea valmistaa ja mitä olisi kiva kuvata ja jakaa blogiin? Aikaa tähän episodiin kuluu tilanteesta riippuen* aina puolesta tunnista pariinkin tuntiin, kun selailen kirjoja, kuolaan ruokakuvia, tutkin ohjeita ja valitsen huolella seuraavan viikon makuelämykset. Kuten sanottu, otan ruoanlaiton vakavasti ja osaan olla melkonen ruokahifistelijä :)

Tällä hetkellä ruokamaailmassa inspiroi kasvisruoat, juurekset, mausteiset ruoat ja ruokaisat salaatit. Tulevan viikon ruokalistalta löytyykin kahdenlaista salaattia (kana-nourish bowl ja paahdettu persimonsalaatti), kasviksia ja juureksia monessa muodossa (uunissa, keitossa ja vaahterasiirapilla valeltuna), mausteiden käyttöä (texmexiä, kurkumaa, thaimaalaista makumaailmaa), sekä vegeruokaa (siskon vinkkaama linssikeittoa, riisipuuroa). Oon myös innoissani siitä, että sain vihdoin tilattua paikallisen reko-ringin kautta lähitilan luomujauhelihaa. Haluan pyrkiä siihen, että käyttämämme liha olisi mahdollisimman laadukasta, vaikka se maksaisi hieman enemmän.. Silloin sitä tulee syötyä todennäköisesti vähän vähemmän, joka taas motivoi panostamaan aterian muihin osiin, kasvisruokiin ja muihin proteiininlähteisiin :)

Tällä viikolla valkkasin muutaman todella hyvännäköisen ohjeen K-Ruoka -lehdestä kokeiltavaksi; paahdettu persimonsalaatti sekä thaimaalainen lihamureke. Otan itseasiassa melko usein uusia ruokavinkkejä tosta ilmaislehdestä! Sieltä löytyy tosi hyvä valikoima ihan perusruokia, perusruokia jollain uudella twistillä, ajankohtaisia ja sesonginmukaisia ohjeita, sekä trendikkäitä uutuusruokia ja -reseptejä. Kaikki ruokakuvat on sen lisäksi ihan sairaan hienoja. Haluaisin ite myös kehittyä valokuvauksessa ja ruokien sommittelussa niin, että voisin jakaa enemmänkin valmistamiani ruokia blogin puolella. Ei hätää, blogi ei oo muuttumassa pelkäksi ruokablogiksi, mutta koska tykkään kokeilla ja valmistaa terveellistä, ravitsevaa ja maukasta ruokaa, niin haluan ehdottomasti jakaa onnistuneita kokeiluja eteenpäin laadukkailla kuvilla varustettuna. Mä en voi olla ainoa, joka hakee netistä ideoita ruoanlaittoon viikko toisensa jälkeen :)

Nyt jatkan vielä hetken aikaa ohjeiden selailua, koska isäinpäivä! Aion valmistaa meille isäinpäiväbrunssin ja luulen, että tuosta kuvissa näkyvästä Hanna Stoltin Aamupala -kirjasta saattaisi löytyä ohje jos toinenkin... Sieltä löytyy nimittäin 400 reseptiä mihin tahansa fiilikseen, suuntuntumaan ja makumaailmaan aina pika-aamiaisista rauhallisiin viikonloppuaamupaloihin. Ja ihania kuvia!

Kommentoi