TAIVAALLINEN SNICKERS RAAKAKAKKU

DSC01380.jpg

Oltiin alkusyksystä kummitytön synttäreillä, jossa maistoin ystäväni tekemää snickers -raakakakkua – ja voi taivas. En käsitä, miten pähkinöistä, taateleista, kookosmaidosta ja raakasuklaasta oli mahdollista taikoa jotain niiiiiin vastustamattoman hyvää. Maiskuttelin huulia isoon ääneen, nuolin lusikkaa moneen kertaan, ja oli lähellä etten piilottanu koko kakkua taskuun kotiinvietäväksi. Niin, niin hyvää. Kun tytön synttärit sitten läheni ja alettiin  suunnittelemaan tarjottavia, niin on sanomattakin varmaan selvää, että mulla oli selvät sävelet kakun suhteen: snickersiä, thank you very much!

Ystäväni tekemä kakku oli hieman erilainen ja sisälsi mm. kookosmaitoa. Halusin ite kuitenkin tehdä kakun ilman kookosmaitoa, niin etsin käsiini toisen ohjeen jossa täytteenä olikin cashewpähkinöitä. Molemmat oli kyllä ihan älyttömän hyviä! Tekemässäni kakussa oli 4 kerrosta: rouskuva suklainen pähkinäpohja, kermainen pähkinävoi-cashew -kerros, sileä pähkinävoi-taateli kerros pähkinärouheella, ja päällimmäisenä vielä tummaa suklaata pähkinävoin ja suolapähkinöiden kera. En henkilökohtaisesti tunne montaakaan ihmistä, joka ei suklaan ja suolapähkinän liitosta tykkään, niin tämä makupari on varmasti monelle yksi helpoimpia tapoja tutustua raakakakkujen maailmaan. Suosittelen kokeilemaan! Täyteläistä, kermaista, tuhtia, sopivan makeaa. Tää oli ehdottomasti paras raakaherkku minkä oon tähän mennessä tehnyt. Parasta raakakakuissa on se, että ne säilyy hyvin pakastimessa ja niitä voi nauttia terveellisyytensä ansioista nauttia jälkkäriksi pitkin viikkoa.

PS. Jos kokeilette, saa pyytää kahville 😉

DSC01382.jpg

snickers raakakakku.png

TAIVAALLINEN SNICKERS RAAKAKAKKU (Ohjeen löysin täältä. Ainoan lisäyksen, jonka kakkuun tekisin, on lisäisin enemmän pähkinävoita/käyttäisin suolapähkinöitä täytteisiin.)

AINEKSET

2,5 dl pähkinöitä

1/2 kuppia taateleita

1/4 kuppia raakakaakaojauhetta

1 rkl vaahterasiirappia

 

1 1/2 kuppia cashewpähkinöitä, liotettuna väh 4h

3 rkl pähkinävoita

3 rkl hunajaa/vaahterasiirappia

5 rkl mantelimaitoa

 

1 1/2 kuppia taateleita, liotettuna

1/4 kuppia vettä/mantelimaitoa

1 rl vanilijajauhetta

hyppysellinen suolaa

2 rkl pähkinävoita

 

200g tummaa/raakasuklaata

suolapähkinöitä

OHJEET:

1. Pohja: Blendaa pähkinät, taatelit, kaakaojauhe ja vaahterasiirappi taikinamaiseksi. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan mielellään 16-18cm) ja laita pakastimeen jähmettymään.

2. Cashew-kerros: Valuta ja huuhtele liotetut cashewt, blendaa sileäksi pähkinävoin, mantelimaidon ja hunajan/vaahterasiirapin kanssa. Levitä pohjan päälle ja laita takaisin pakastimeen.

3. Taateli-kerros: valuta liotetut taatelit, blendaa sileäksi yhdessä vaniljajauheen, veden/mantelimaidon, suolan ja pähkinävoin kanssa. Levitä cashew-kerroksen päälle ja laita takaisin pakastimeen 1-2tunniksi. 

4. Irrota kakku vuoasta. Sulata suklaa ja valuta kakun päälle. Koristele koko komeus vielä kourallisella suolapähkinöitä ja kookosöljyllä notkistetulla pähkinävoilla.

DSC01378.jpg

Kommentit (10)
  1. Snickers Kakku | Kainuun Uutiset
    25.4.2020, 14:33

    […] TAIVAALLINEN SNICKERS RAAKAKAKKU – BY RACHEL | Lily – Oltiin alkusyksystä kummitytön synttäreillä, jossa maistoin ystäväni tekemää snickers -raakakakkua – ja voi taivas.En käsitä, miten pähkinöistä, taateleista, kookosmaidosta ja raakasuklaasta oli mahdollista taikoa jotain niiiiiin vastustamattoman hyvää. […]

  2. Syödäänkö kakku siis ”jäädykkeenä” vai sulatetaanko se ennen tarjoilua?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *