Täydelliset gluteenittomat porkkanasämpylät

DSC06701.jpg

DSC06702.jpg

DSC06706.jpg

DSC06711.jpg

Tässä tulee ihan paras resepti gluteenittomiin, hiivattomiin ja halutessa myös maidottomiin sämpylöihin, joka on kaikista muista sämpyläkokeiluista huolimatta pysynyt pitkään meidän lempparina! Sämpylät on kuohkeita ja superpehmeitä, jonka lisäksi ne on hiivattomuuden ansioista tosi nopeat tehdä. Sämpylät on tietysti parhaimpia heti uunituoreina voin ja juuston kera, mutta yhtä hyviä nämä ovat paahdettuina tai pakkasesta sulatettuina. 

Olen tehnyt näitä sekä porkkanaraasteen kanssa että ilman, kookosöljyä ja voita vuorotellen. Kookosöljyn kanssa näistä tulee hieman makeampia, sillä myös porkkana makeuttaa taikinaa. Mantelijauhon antaa näihin hieman skonsseja muistuttavan rakenteen, ja ajattelinkin seuraavaksi muunnella taikinaa makeaksi, englantilaisia teeleipiä muistuttavaksi aamiaisherkuiksi. Ohje on taas jälleen ihanalta Tuulialta, täältä

Gluteenittomat porkkanasämpylät

10-12 kpl

2 dl tattarijauhoa
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa (tai n. 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita)
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl psylliumkuitujauhetta
3 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1 rkl hunajaa
1 dl kirnuvoita tai jotakin mietoa öljyä (esim. neitsytkookosöljyä)
1/2 tl merisuolaa
1 – 1,5 dl porkkanaraastetta

OHJEET:

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita tattari-, kaura- ja mantelijauho sekä leivinjauhe ja psyllium sekaisin isossa kulhossa.

2. Sulata voi/kookosöljy ja raasta porkkana pienellä terällä hienoksi raasteeksi. Lisää kauramaito, hunaja sekä sulatettu voi/öljy jauhojen joukkoon. Lisää vielä suola ja porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota viitisen minuuttia.

3. Ota taikinasta ruokalusikan avulla sopivan kokoisia annoksia ja pyörittele niistä palloja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voit tarvita jonkin verran jauhoja sämpylöiden pyörittämiseen, sillä taikina on aika kosteaa.

4. Paista sämpylöitä noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä pintaan. Nauti heti 🙂

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *