THAI PORKKANA-LINSSIKEITTO PAAHDETUILLA KIKHERNEILLÄ

BY RACHEL

Koska oon työstänyt koko illan toista postausta ja tapellut kameran ja tietokoneiden kanssa kuvien aikaansaamiseksi niissä onnistumatta, niin postaan sen sijaan tämän luonnoksissa pyörineen reseptin. Salla tämä on sulle, ole hyvä :) Kulhollinen paksua, samettista, pehmeän tulista sosekeittoa. Mä RAKASTAN tulisen curryn ja pehmeänkermaisen kookosmaidon liittoa. Tätä ei kuitenkaan tule tehtyä niin usein kuin haluaisin, koska palkokasvit eivät ole vatsani ylimpiä ystäviä, mutta ne harvat kerrat nautin oikein antaumuksella. Linssejä ja kikherneitä tykkään käyttää, koska ne nostaa kivasti kasvissosekeittojen prostkupitoisuutta ja tekee niistä tuhdimpia. Kaikki sosekeitot on muutenkin ihan parhaita, koska ne säilyy hyvin, ne voi pakastaa sopivan kokosiin annoksiin, ja makuvariaatioita on about miljoona. Ja jos totta puhutaan niin pitäisi kyllä kunnostautua kasvisruokien suhteen. Menee kohta mifut ja tofut ihan sekasin..

THAI PORKKANA-LINSSIKEITTO PAAHDETUILLA KIKHERNEILLÄ (GF, DF)

Aineet:

1 rkl kookosöljyä

2 valkosipulinkynttä

3-4 rkl Thai red curry -tahnaa

1 tl suolaa

1-2 cm pala raastettua inkiväärtä

6 porkkanaa

200g punaisia linssejä

5-6 dl vettä

1 tölkki kookosmaitoa

1 purkki/tetra kikherneitä

2 rkl oliiviöljyä

suolaa, pippuria, chilihiutaleita

Ohjeet:

1. Valmista ensin kikherneet: valuta kikherneet, pyyhi hieman talouspaperilla, ja sekoita yhdessä öljyn ja mausteiden kanssa. Paahda 150 asteisessa uunissa 30-45min, kunnes kullanruskeita ja rapeita.

2. Tee sillä välin keitto: paloittele porkkanat ja huuhdo linssit. Lämmitä kattilassa kookosöljy, lisää valkosipuli, currytahna, suola ja inkivääri ja sekoittele niitä muutama minuutti. Lisää porkkanat, linssit, vesi ja kookosmaito joukkoon. Kiehauta, alenna lämpöä, ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Blendaa keitto. Lisää vettä jos haluat keitosta juoksevampaa. Ripottele päälle rouskuvat kikherneet ja nauti!

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos! Tätä pitää ehdottomasti testata! :)

Kommentoi