Youtuben parhaat jooga-kanavat

 

DSC00961.jpg

Jooga on pikkuhiljaa tullut tärkeäksi osaksi mun hyvinvointia ja huomaan, että mitä enemmän sitä teen, sitä enemmän sitä myös kaipaan. Aluksi joogassa kiehtoi kehon notkistuminen ja vahvistuminen, mutta huomasin nopeasti, että hienot asanat ja käsilläseisonnat ei olleetkaan jutun ydin. Jooga on kehon ja mielen kehittämistä, jonka avulla saadaan molemmat voimaan paremmin. Joogalla on lukuisia terveysvaikutuksia aina notkeuden ja voiman lisääntymisestä parempaan keskittymiskykyyn, sekä hormonitoiminnan tasapainottamisesta itsevarmuuden lisääntymiseen. Rakastan joogassa myös sitä, että siinä ”joutuu” luopumaan suorittaja-minästä, vertailusta ja kaikesta kilpailuhenkisyydestä, ja todella kuuntelemaan omaa kehoa, keskittymään hengittämiseen ja oppimaan olemaan kärsivällinen.

Jooga on siitä loistava, että se sopii kaikille, ikään, kokoon ja taustaan katsomatta, jonka lisäksi sitä voi tehdä lähes missä tahansa. Nykyään tarjolla on lukuisia eri joogamuotoja ja -tyylejä, joten tärkeää onkin löytää itselle sopiva joogamuoto – sellaisen jonka itse kokee mielekkääksi. Paras tapa löytää oma suosikki on yksinkertaisesti kokeilla erilaisia tunteja 🙂 Lupasin jakaa omia suosikki jooga -kanavia, joiden avulla kotijoogaaminen onnistuu ihan keneltä vaan. Näiden ilmaisten joogavideoiden lisäksi on olemassa lukuisia nettijooga-palveluita, kuten Yogobe ja Yogaia, joihin suosittelen ehdottomasti tutustumaan mikäli kaipaa (suomenkielistä) oikean joogatunnin fiilistä! Näitä molempia voi kokeilla myös lyhyen jakson ajan ilmaiseksi. 

DSC00950.jpg

Yoga with Adriene – Ensimmäinen joogakanava, johon tutustuin. Adriene on rauhallinen, huumorintajuinen ja helposti lähestyttävä. Videoita löytyy eri teemoilla ihan laidasta laitaan, vinyasa flowsta aamujoogaan ja painonpudotusjoogasta aina 10 minuutin pikaharjoituksiin. Selostus on todella selkeää ja sopii musta erinomaisesti varsinkin alottelijoille. Kanavalla on yli 2 miljoonaa tilaajaa, enkä yhtään ihmettele miksi.

EkhartYoga – Tää on yksi mun uusimpia tuttavuuksia, kun etsin keskivartaloon keskittyviä ja synnytyksen jälkeiseen sopivia joogavideoita. Tältä kanavalta löytyy kaikkea 3 minuutin asanojen opeteusvideoista yli tunnin mittaisiin flow-tunteihin. On joogavideoita ikääntyneille, raskaanaoleville, laihduttajille, vasta-alkajille ja konkareille. Jokaisella jotakin.

SarahBethYoga – Hyvänmielen kanava. 5-30 minuutin joogavideoita (voimaa, hathaa, vinyasaa), raskausajan joogaa, mediaatiota ja vlogeja. Tykkään Saran persoonasta ja opetustyylistä, ja täältä oon löytänyt joitakin tosi hyviä ryhtiin ja selkäkipuihin keskittyviä videoita.

Yoga with Tim – Listan toinen miesjoogi. Timiltä löytyy aika perinteisiä joogaharjoituksia, joissa vaaditaan paljon voimaa, liikkuvuutta ja notkeutta. Kanavalta löytyy muutamia aloittelijoille tarkoitettuja videoita, mutta on muuten suunnattu jo hieman kokeneemmalle joogaajalle. Tällä hetkellä en ole esimerkiksi ite pysynyt liikkeissä mukana, kun niin paljon joutuu vielä varomaan ja soveltamaan. Aamuflowt ja kokovartaloharjoitukset on lemppareita.

Fightmaster Yoga – Lesleyn tavoitteena on auttaa katsojaa nauramaan vähän enemmän, stressaamaan vähemmän ja ottamaan elämä muutenkin vähän iisimmin joogan avulla. Erittäin suuri (ja hyvin ryhmitelty) valikoima erilaisia joogasessioita, joista mun lemppareita on kaikki selkäkipuja lievittävät videot.

SeanVigueFitness – Kanava, jota suosittelisin erityisesti miehille, mutta tottakai sisältö sopii myös naisille. Hauska persoona, joka on onnistunu tekemään joogasta helposti lähestyttävän 🙂 Paljon voimajoogaa, voimapilatesta, coreen keskittyviä videoita, kehopainotreenejä ja venyttelyä. Eli aikalailla kaikkea.

CosmisKids – Lasten joogakanava. Videot on jaettu eri teemoihin, kuten suosittuihin elokuviin (Frozen, Star Wars, Harry Potter), kirjoihin, satuhahmoihin ja eläimiin. Tarinan kerronnan ja seikkailujen lomassa joogataan Jamien mukana melkein puolihuomaamatta. Kanavalta löytyy myös meditaatio- ja rentoutusharjoituksia. Löydettiin tämä joskus vuosi sitten, ja eskarilainen pyytää itse joogata kerran-pari viikossa.

DSC00954.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *