Ladataan...
BY RACHEL

Siis selvennykseksi vielä, että kaikki varmasti ymmärtävät: Maailman Paras Seessarsalaatti (vegaaninen, maidoton, gluteeniton).

Älkää antako kliseisen maailma paras -tittelin huvituttaa, vaikka tämä kaikki universumin palkinnot ansaitsisikin. Älkää myöskään antako lyhenteiden hämätä, vaikka gluteenittomuus ja maidottomuus tulisi jo korvista ulos. Vaikka minusta on toki hienoa, että tämä salaatti sopii monelle eri ruokavaliota noudattavalle, tämä on salaatti joka sopii ja maistuu ihan kaikille. Vaikka koenkin olevani usein oikeassa, niin harvemmin kuitenkin näin oikeassa, heh. Tämä jos joku on THE Salad, salaattien salaatti, seessareiden kuningas. Tämä salaatti on kertakaikkiaan niin kermaista, maukasta, kevyttä, täyttävää, terveellistä, rapeaa ja rouskuvaa, että !!! Siis niin hyvää, ettei sanotuksi saa.

Epäilyttääkö maidottomuus (missä parmesaani!), kummaksutko vegaaniutta (missä keltuaiskastike!), vai mietitkö onko gluteenittomuus välttämätöntä (missä täydellisen rouskuvat leipäkrutongit!)? Tämä on NIIN sinua varten. Tunnustan, että tietyt asiat on hyvä säilyttää entisellään, mutta tämän klassikkosalaatin kohdalla tehdään kyllä erittäin äkillinen ja vauhdikas U-käännös. Elämä ei tule olemaan enää entisellään tätä maistettuasi. 

For real: en edes tiennyt tällaisen ruoan olevan mahdollista, saati sitten syntyvän helposti ja nopeasti omassa pikku keittiössäni. Ja jos ihan totta puhutaan niin en ole aikaisemmin edes pitänyt caesarsalaatista mitenkään erityisesti. Sure, syön jos sitä on jossain tarjolla, mutta jos itse saan valita niin kyllä syön mieluummin salaattini niin ettei sitä tarvitse kalastella minkään majoneesikastikkeen joukosta. Mutta nyt, NYT voin ylpeästi sanoa liittyväni seessareiden kerhoon. Ihan tosi - ymmärrän nyt kaikkia teitä, joilla täyteläisen kermakastikkeen kuorruttama salaatti on vaan jotain niin vastustamatonta. Ja tulee uniin asti. 

OK. Mä oon ehkä maailman surkein myyjä. Mutta surkeasta myyntipuheesta/aivopesusta/suostuttelemisesta huolimatta toivon että edes YKSI teistä innostuisi kokeilemaan tätä. Tekisi mieli tunkea tämä salaatti ruudun läpi. Tai välittyisipä kuvien välityksellä edes 1/10 sitä maku ja tuoksua, mikä tästä salaatista lähtee. Resepti on alkuperäisellä sivustolla rankattu 136 arvostelun perusteella 5 tähden arvoiseksi, ja kun kommentteja selaa niin siellä veisataan sellaisia ylistysvirsiä, että. En anna sinulle nyt enää vaihtoehtoa :)

 

Resepti on suoraan täältä, Oh She Glows -blogin vegaaniruokagurulta. PS. Jos sinulta ei löydy oluthiivahiutaleita, et ole edes kuullut koko hiutaleista, tai nautit oluesi mieluummin ihan vain oluena - that's fine. Olen kokeillut ja hyvin toimii ilmankin. PPS. Parmesaanijuustokaan ei ole pakollinen, jos haluaa jostain oikoa. Ja hei! Tulkaa EHDOTTOMASTI kertomaan, mikäli kokeilette reseptiä. Ja tietysti mitä olitte mieltä. Vai boikotoitteko tämän jälkeen blogiani ikuisesti ja iankaikkisesti.

Crowd-Pleasing Caesar Salad

Lisukesalaattina 5-6hlöä, pääateriana 3-4hlöä

Aineet:

Paahdetut kikhernekrutongit

n. 400g kikherneitä (säilyke), valutettu ja huuhdeltu

1 tl oliiviöljyä

1/2 tl merisuolaa

1/2 tl valkosipulijauhetta

(1/8-1/4 tl cayenne pippuria)

Caesarkastike

1,25dl cashewpähkinöitä, liuotettuna yön yli

0,6dl vettä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunan mehua

1/2 tl valkosipulijauhetta

1 pieni valkosipulinkynsi

1/2 rkl Worcestershire-kastiketta (tarkista V & G)

2 tl kapriksia

1/2 tl merisuolaa ja pippuria

Pähkinä-siemen-parmesaanijuusto

0,8dl cashewpähkinöitä

2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä

1 pieni valkosipulinkynsi

1 rkl oluthiivahiutaleita

1 rkl oliiviöljyä

1/2 tl valkosipulijauhetta

merisuolaa

Salaattipohja

1 pieni/keskikokoinen nippu lehtikaalta (voi korvata myös millä tahansa muulla salaatilla)

2 pientä kerää romainesalaattia

Ohjeet:

1. Luiota kastikkeen cashewpähkinät vedessä yön yli, tai vähintään 4 tuntia. Valuta ja huuhtele.

2. Paahda kikherneet: esilämmitä uusi 175 asteeseen. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuivaa varovasti astiapyyhkeellä tai talouspaperilla. Aseta pellille, valuta päälle öljy, ripottele mausteet ja pyörittele jotta kikherneet kuorruttuvat kauttaaltaan. Paahda uunissa 20 minuuttia, pyörittele varovasti, ja paista vielä 10-20 minuuttia kunnes kullertavia. Jäähdytä.

3. Valmista kastike: Blendaa cashewpähkinät sekä kaikki muut aineet suolaa lukuunottamatta kunnes täysin sileää (onnistuu myös sauvasekoittimella). Jos liian paksua, lisää hieman vettä. Maista ja lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa. Aseta sivuun.

4. Valmista parmesaanijuusto: Paloittele cashewpähkinät ja valkosipulinkynsi monitoimikoneessa tai veitsellä käsin. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita. Lisää suolaa tarvittaessa.

5. Valmista salaattipohja: Pese lehtikaali ja romainesalaatti. Irroita lehtikaalen ruodot. Paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi ja siirrä kulhoon.

6. Kokoa salaatti: Kaada kastike salaattipohjan päälle ja sekoita kauttaaltaan. Ripottele hieman suolaa joukkoon. Kaada sitten paahdetut kikherneet sekä parmesaanijuusto salaatin päälle. Tarjoile heti.

Ladataan...
BY RACHEL

Siitä huolimatta, että blogijuna on kiitänyt ohi jo vuosia sitten, eikä lifestyle-painotteisista blogeista ole tässä maailmassa pulaa, hyppään uhmakkaana vielä joukon jatkoksi mukaan omalla BY RACHEL -blogillani. Oman blogin pitäminen on pyörinyt mielessä viimeiset viisi vuotta ja muutama blogi-kokeilukin on jo takana. Kokeilut kaatuivat yksi toisensa jälkeen siihen, että perfektionistina vertailin omaa kahden viikon päivän ikäistä blogiani ammattibloggaajien häikäiseviin taidonnäytteisiin, ja masennuin. 

Kun vihdoin tajusin, että jostain on jokaisen aloitettava, eikä kehityssuunta voi omassa tapauksessani olla muuta kuin ylöspäin (heh), päätin antaa blogille vielä mahdollisuuden. Kesti kuitenkin hetken, ennen kuin sain pakotettua itseni koneen ääreen luomaan itselleni käyttäjätilin, suunnittelemaan blogini ulkoasua, sekä kirjoittamaan ensimmäisen blogitekstini. Käytän sanaa pakottaa siitä syystä, että rimani on selkeästi vielä hiukan liian korkealla ja ehkä koko touhuun sekoittuu hieman pelkoakin.. Pelkoa epäonnistumisesta, luovuttamisesta, itsensä pettämisestä. Mutta, koska ajatus omasta blogista ei tunnu jättävän minua rauhaan, niin aloitetaan. 

Luokittelen blogini heti lifestyle-blogiksi, ja omalla kohdalla se tarkoittaa sitä, että blogi tulee soljumaan oman elämäni vaihteluissa mukana. Inspiroidun jatkuvasti eri asioista, enkä kykenisi kategorioimaan blogiani vain yhden tai kahden aihealueen alle. Siksi tämä tulee olemaan sekoitus kaikkea sitä, mikä minua kullakin hetkellä kuumottaa. Todennäköiset aiheet tulevat olemaan jotain seuraavan suuntaista: tyyli, lasten tyyli, ruoka ja reseptit, terveys ja hyvinvointi, liikunta, valokuvaus, DIY, sisustus, juhlat sekä matkustelu. Todella omaperäistä.. Tästä kuitenkin lähdetään katsomaan, joko nyt pysyisi myöhäisjunan kyydissä mukana. Tervetuloa mukaan :)

 

And suddenly you know... It's time to start something new and trust the magic of beginnings. -Meister Eckhart

 

Ladataan...