Kotiäitiyden jälkeen, osa 2/4: KOTIVAATTEET

Rakkautta & Mamarkiaa

Olen muutamia kertoja käyttänyt termiä "laahustan kotona", kun olen puhunut kotona olemisesta lapsen kanssa. Kaikki kenellä on vauva tai taapero tietävät että äitiysloma ja hoitovapaa eivät varsinaisesti ole kotona laahustamista. Vaatteet sen sijaan ovat laahustaneet.

Minulle on pienestä asti opetettu, että vaatteet vaihdetaan kotona kotivaatteiksi. Näin vaatteet pysyvät siisteinä ja kotona voi olla rennosti. Minulle se on tarkoittanut aikuisiällä hiukset ylös ja sekä housut että rintsikat pois. Äitiysloma vei kotivaatteet äärimmäisyyksiin. Niiden pitää olla jotain nopeasti puettavaa ja mukavaa. Talvella lämmintä, kesällä viileää. Käytännössä siis kierrätin muutamia vaatekappaleita kotivaatteina, eivätkä ne ikinä päätyneet vaatehuoneen hyllylle asti. Ne pyörivät vaatehuoneen lattialla kasassa tai sängyn päädyssä myttynä. 

Vaikka toisinaan olenkin näyttänyt kotona melko virttyneeltä, olen halunnut edelleen panostaa muuhun pukeutumiseen. Oma tyyli ja muoti on niin tärkeä osa minua, että edes äitiys ei ole voinut muuttaa sitä. Ajanpuutteen vuoksi käytän ehkä useammin samoja asukokonaisuuksia ja käytännön syistä jotkut lempivaatteet joutuvat odottamaan käyttöä pidempään. Toisaalta nautin nykyään enemmän eri tilanteisiin pukeutumisesta. 

Joskus olen jättänyt iltapäivän menovaatteet päälleni ihan vain siitä syystä, että Allu näkisi päälläni jotain muutakin kuin laahustavat kotivaatteet. On myös kertoja, jolloin olen jättänyt silkkipaidan tai cashmereneuleen päälleni kotona, ja ne ovat välittömästi joutuneet pienen ruokailijan tahmakäsien kohteeksi. Joskus jopa pahempaa. 

Kotivaatteet, nuo äitiysloman turva-asiat.

 

Jättipaita pelastui jo kerran kirpparilla käyneistä tavaroista, joita olin antanut siskolleni myytäväksi yhden salamamuuton jäljiltä. Hirvittävän käytännöllinen kaapuvaate.  /  

Ihana pörröneule virittyi ja virttyi, muuttui hieman kovaksikin. Aina se jostain sohvan nurkasta löytyi lämmikkeeksi.  /  

Numeroa liian isot farkut pelastivat monet vaatekriisit raskauden jälkeen. Repeytymisen jälkeen pelastin ne vielä kotikäyttöön. Ei ehkä olisi tarvinnut.  /  

Treenitrikoothan ovat helpot lapsen kanssa touhutessa. Paitsi, jos nekin jäävät käyttöön raskauden jälkeiseltä ajalta ja roikkuvat paljastaen alushousut lähes kokonaan.

 

 

Lue myös:

Kotiäitiyden jälkeen, osa 1/4: ARVOT JA AJATUKSET

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

Kommentit

Tuuli S
Mutsilook

Nyt on mielenkiintoinen juttusarja. Tykkään!

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Haha kiitos! Toivottavasti saan pidettyä mielenkiinnon yllä viimoseen osaan asti! <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.