Mindfulnessia vanhemmille, osa 2

Rakkautta & Mamarkiaa

Tietoinen vanhemmuus on itsensä kasvattamista. Olen kiitollinen, että olen ollut avoin tunteilleni ja ajatuksilleni. Etsinyt uusia toimintamalleja ja omaa tapaa vanhemmuuteeni ja löytänyt tien, jota kulkea. 

Ennen Mindfulnessia vanhemmille -kurssia mietin tavoitteitani ja ajatuksiani. Niiden joukossa oli muun muassa halu olla tyynempi, saada työkaluja arkeen ja toimia omien voimavarojen sisällä. Vahva miellyttämisen tarve saa minut monesti myöntymään muiden tahtoon ja vaieta omista tunteistani. Ajatusten hiljentäminen, ja läsnäolo on joskus todella vaikeaa, ja vaikka en kärsikään unettomuudesta vaikuttaa se keskittymiskykyyni päivällä. Meditaatio-harjoitukset auttavat rauhoittamaan sinkoilevia ajatuksia ja levottomuutta. Enemmän kuin konkreettisia harjoituksia, olen silti hyödyntänyt enemmän ajatus- ja toimintamalleja käytännössä. 

 

Listasin Mindfulnessia vanhemmuuteen -kurssin mieleenpainuvimpia asioita ja kantavimpia ajatuksia omaan arkeeni:

Mitä lapsi tarvitsee minulta juuri nyt?

Myönteisten ja kiitollisten asioiden kertominen iltaisin.

Aivojen sumeustilan laukaiseminen hengityksellä.

1 hengitys tilanteelle, 1 lapselle ja 1 itselle.

Nyt on näin.

Ota jokainen tilanne uutena.

Olla todella läsnä joka päivä joku hetki.

Kuuntele miten puhuttelet itseäsi.

Vuorimeditaatio.

 

 

PS. Olen opettanut Fridallekin hengitysharjoituksia rauhoittumiseen. Käytämme niitä suuttumus- ja rauhattomuustilanteissa. On aika suloista, kun pieni mukula keskittyy hengittämään syvään ja rauhoittuu.

 

 

Mindfulnessia vanhemmille -kurssin vetäjänä toimi Heli Mäkelä. Helin tekstejä ja harjoitteita voi löytää hänen Kasvun Taika -yrityksensä sivuilta. Ipanaisen kurssikalenterista löytyy erilaisia luentoja ja kursseja vanhemmuuteen liittyen. 

Osallistumiseni Mindfulnessia vanhemmille -kurssille oli yhteistyössä Ipanaisen kanssa. 

 

Lue myös:

Mindfulnessia vanhemmille, osa 1

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.