Minun selluliittini on minun

Rakkautta & Mamarkiaa

 

Jos johonkin vartalon osaani olen ollut tyytyväinen myös kehonegatiivisuuden (syömishäiriöiden ja himotreenaamisen) aikoina, on se kohta ollut jalat ja pylly. Parikymppisenä painelin menemään lyhyissä shortseissa, mutta silti muistan katselleeni kävellessä tärähtäviä reisiäni kauhistuneena: Onko minulla todella noin paljon selluliittia! 

Olen kuivaharjannut ja käyttänyt kiinteyttäviä voiteita paljon ennen kuin niiden käytölle olisi edes mitään perusteltua tarvetta. Hus hus selluliitti, ajattelin ja ihastelin muotilehtien ja television upean hoikkia ja kiinteitä naisia. Juorulehtien "Sarah Jessica Parkerilla on selluliittia, katso kuvat!" -jutut eivät tietenkään tehneet selluliitista yhtään normaalimpaa.

 

 

Viime kesänä olin &Other storiesin sovituskopissa muutaman uimapuvun ja bikinisetin kanssa, kun katsoin pyllyäni pitkästä aikaa peilistä. Järkytyin. Kirkkaiden valojen alla paljastui totuus: peppuni on rupsahtanut. Se ei todellakaan ollut enää se parikymppisen himotreenaajan sileä ja pyöreä pylly, vaan aika ja äitiys oli tehnyt tehtävänsä. Erityistä tässä sovituskopissa vietetyssä hetkessä oli se, että välitin asiasta noin 30 sekuntia. Sitten päätin, että muotoa voi toki saada käymällä useammin salilla, mutta tärkeintä on hyväksyä se mitä on. Sitä paitsi iho tekee mitä iho tekee ajan myötä. Viimeiset vilkaisut peilistä eivät tuntuneet ollenkaan kivuliailta. Kotiin lähdin kahden uimapuvun kanssa. 

Olen oikeastaan ollut ajattelematta oman kehoni selluliitti-tilannetta jo muutaman vuoden. Toki välillä ihmettelen peilistä näkyviä muotoja ja muhkuroita, kuten siellä sovituskopissa, mutta en enää anna sen määritellä mitä voin tehdä. Pukeudun valkoisiin korkeavyötäröisiin samettihousuihin, vaikka ne saisivatkin pyllyni näyttämään leveämmältä kuin todellisuudessa. Pukeudun kuten haluan, en kehoni imartelua, tai ketään muuta varten.

 

 

Kiitos Trendi ja Lily, #MuhkuraManifesti on tarpeellinen. 

Voidaanko poistaa koko sana, selluliitti, kaikista maailman sanakirjoista? 

 

 

Lue myös:

Omakuvasta, sodasta ja rauhasta

Muotinmurtajat 

#älämahdumuottiin

Kiusaamisen pahin jälki

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

"Voidaanko poistaa koko sana, selluliitti, kaikista maailman sanakirjoista?"

Pyytäisin ennemminkin, että sanan "selluliitti" käyttö rajattaisiin vain niihin tilanteisiin joihin se oikeasti kuuluu, eli kuvaamaan pehmytkudosinfektiota, kuten se on lääketieteessä tarkoitettu. Vielä selvennyksenä: lääketieteellinen selluliitti on bakteeri-infektio, kun taas kansankielessä selluliitilla on täysin eri merkitys. Olen samaa mieltä siitä että rasvakudoksen rupsahtamisesta hössöttäminen saisi loppua, on tässä muutakin tekemistä.

Kommentoi