Toukokuun palat

Rakkautta & Mamarkiaa

Toukokuu rauhoitti mieltä ja aikatauluja. Viimeinen tentti heti vapun jälkeen päätti kotiäidin opiskelun ja tiukan aikataulutuksen, joten kuukausi toi ylimääräiseltä tuntuvaa aikaa päiviin. Tässä toukokuun mieleenpainuvimmat, olkaa hyvä!

Iloa, pehmeyttä ja väsymystä. Helpottunut arki toi iloa ja rentoa oloa, mutta kroppa tuntui vaativan myös lepoa palautuakseen keväästä. Tehokkuuteen tottuneena väsymystä oli vaikea myöntää, ja kehittelinkin itselleni heti siivouskohteita kotona. Sen sijaan, että olisin lopputentin jälkeen nukkunut univelkojani tai mennyt hemmottelevaan kauneushoitoon, pesin ikkunat ja aloitin kaappien tyhjennyksen. Pienet ilot, kuten elokuvan katsominen, leipominen tai ihan vaan kahvikupin ääressä istuminen tuntuivat ihanilta.

 

 

Retkihommia. Sää saattoi olla toukokuussa vaihteleva, mutta en juurikaan keskittynyt siihen. Tekemistä ja varusteita löytyy aina. Olimme Vallisaaressa, leikkipuistoissa, Designmuseossa, Kasvitieteellisessä puutarhassa, Arabian katufestareilla ja kahviloissa. 

 

 

Ihan kahdestaan. Kolmet treffit viikossa oli suunnittelematon ja ennätyksellinen saldo. Olimme kaljakävelyillä (tai kalja- ja siiderikävelyillä), ravintoloissa ja Pykäri feat. Ahjo Ensemble keikalla Tavastialla. Paitsi Pykärin levyä ja tulevaa Flown keikkaa, suosittelen myös kaljakävelyitä. Tai mitä ikinä haluaakin juoda tai olla juomatta. Kävely vauhdittaa keskustelua ja suhde voi paremmin. 

 

 

Uusi perheenjäsen, Muumi-ilmapallo. Jos Frida kertoisi jotain toukokuustaan, se varmaan kiteytyisi yhteen sanaan. Muumi. Vappupallo asui meillä kirjaimellisesti koko toukokuun ja jännityksellä seurasin sen tyhjentymistä kuun lopussa. Muumi-ilmapallo sai haleja, silityksiä ja ruokaa. Frida jopa odotti sen avaavan meille oven, kun tulimme kotiin. Muumien, tai Muumikahvilan ansioista selvisi myös, että varttia vaille 2-vuotias jaksaa myös keinua voimistelurenkailla aika pitkään. Sitten meillä onkin roikuttu ruokapöydän jalkojen välissä säännöllisesti. Mummu päivitti villaiset pipot ja neuleet puuvillaisiin ja lapasia kutsutaankin nykyään mummuiksi. Aurinko sai sanan, ja samalla myös aurinkolasit ja aurinkorasva. Auring, josta kuun lopulla muodostui lyhyesti auri. Toukokuussa tuli muitakin uusia sanoja, kuten auki, kuukku (kurkku), (leipä), papu, tähti, vaimo, kiika (kiitos), poppu (loppu), auto. Fridan tarkemmat 1v 9kk kuulumiset on koottu oman otsikon alle. 

 

 

 

Lue myös:

Lokakuun palat

Marraskuun palat

Joulukuun palat

Tammikuun palat

Helmikuun palat

Maaliskuun palat

Huhtikuun palat

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Kommentit

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihanalta näyttää teidän toukokuu! <3

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Kiitos! Kelpo kuukausi. Nyt voikin sitten alkaa panikoimaan että kohta nää ajat on ohi :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.