Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Vuoden päätteeksi työpaikalla saa erityistä tunnustusta onnistumisesta ja kehittymisestä, omasta työpanoksestaan. Kehitettäviä osa-alueita ei mainita ja tilanne eroaa siten kehityskeskusteluista. On hyvä mieli aloittaa uusi vuosi. 

Työ on määrittänyt minua ihmisenä niin paljon, että välillä tuntuu vaikealta määritellä itseään nyt tässä uudessa roolissa. Äitinä. Välillä kaipaan töihin. Kaipaan hetkiä. Ihmisiä, ryhmädynamiikkaa ja palautetta. Välillä tuntuu, että olen hukassa tämän äiti-identiteetin kanssa.

Päätyöni ohella olen ohjannut ryhmäliikuntaa 12 vuotta. Vuonna 2005 sain asiakkaaltani kortin, jossa luki:

"Kiittäen kuluneesta vuodesta ja erinomaisista tunneistasi. Olen valinnut sinut yksimielisesti kuluneen vuoden uudeksi kyvyksi. Olet antanut tunneilla itsesi ja tehnyt niistä itsesi oloisia, aitoja ja iloisia tapahtumia."

Tuntui hienolta lukea tuo kortti. Niin hienolta, että olen säilyttänyt sitä jo 10 vuotta. 

 

Tänä vuonna olen kasvattanut ihan oikean ihmisen sisälläni. Olen synnyttänyt. Kehoni on fyysisesti käynyt läpi hurjan muutoksen. Arvostan nyt kehoani, jota joskus jopa vihasin. Olen ylpeä siitä, miten olemme onnistuneet luomaan elämämme tärkeimmän tiimin, perheen. 

Olkoon tämä kiitokseni tämän vuoden työstä.

 

 

Uuden vuoden kunniaksi laitoin glitter-tyven. Ohjeen löydät NUDE-blogista.

Fridan glitter-leggingsit ja college: H&M

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

"Meillä suunnitellaan kokonaisuuksia kokoryhmän sisälle. Suositaan selkeitä linjoja ja monochrome-settejä. Ja vältellään kuolahuiveja." 

Äiti ja isä ovat visuaalisen markkinoinnin vastaavia

 

Mainio / Papu / Vimma / Lindex / For minis & mommies / Artek / Arne Jacobsen / Moko / Done by Deer / SEBRA

 

 

 

H&M / Papu / Mini rodini 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Fridalla oli tänään 4kk neuvola. Lääkäri teki perustutkimukset ja kuunteli tytön sydämen tarkkaan. Synnytyksen jälkeen Fridan sydämestä löytyi pieni sivuääni, johon ei kuitenkaan löytynyt syytä sydänultrassa. Muistan vieläkin ne pitkiltä tuntuvat minuutit, kun odotimme lääkärin sanovan jotain. Mitään ei löytynyt, mutta sydäntä kuitenkin tarkkaillaan nyt ensimmäinen vuosi. Saimme myös ohjeet seurata tytön jaksamista. Väsyminen olisi merkki sydämen ongelmista. Onneksi Frida on todella eloisa jumppaaja, joten huomaamme varmasti jos aihetta tulee. 

Sitten tuli kysymykset. Imetys? Sujuu ja täysimetyksellä mennään. Uni? Yöllä herätään kerran. Mutta säikähtääkö Frida kovia ääniä? Lääkäri kilisyttelee kulkusta tytön korvan vieressä. Sama kysymys kysyttiin kaksi kuukautta sitten. Kysymys, joka saa miettimään milloin viimeksi. Tulee epävarma olo. Mutta kyllä, kyllä Frida kuulee. Sitäkö tässä haettiin? Vai sitä onko tyttö säikky? Joskus neuvolassa esitetään kysymykset niin oudosti. 

 

 

Lääkärit kirjoittavat neuvolakorttiin punaisella ja terveydenhoitajat sinisellä. Oikeasti värejä ei tarvittaisi. Tekstistä tunnistaa kuka on kirjoittaja. 3kk neuvolassa terveydenhoitaja kirjoitti:

"Ihastuttava Frida-neiti! Heijasteet esillä. Iloinen ja hymyileväinen. Kasvaa tasaisesti. Täysimetys. Hienosti hoidatte Fridaa."

-Kuinka ihanaa. Taidamme olla ihan hyviä tässä hommassa.

Tänään lääkäri kirjoitti:

"Jäntevä tyttö, hyvin seurailee, kasvaa. Aukile + lonkat norm. Napakat sydänäänet, sivuääntä ei kuulu. Lievää kuivaa ihoa ylävartalolla."

-Niin lääkärimäistä. 

 

Frida 4kk:

6535g

65cm

 

   Housut: Mainio // Body ja viltti: H&M // Lelu: SEBRA/ Pieni ihminen

 

 

 

 

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Vaatekaappini on tänä vuonna kokenut mullistuksen. Tyylini ei. Työ muodin parissa näkyy pukeutumisessani ja poimin uusista trendeistä tyyliini sopivat jutut. Toki olen tänä vuonna tuskaillut mahani kanssa supistuvaa housuvalikoimaa. Nyt, imettäessä, olen joutunut unohtamaan ainakin umpinaiset mekot ja muhkeat mohairneuleet hetkeksi. Tänä vuonna uusia trendituotteita on ilmestynyt vaatekaappiini paljon vähemmän. Olen panostanut laadukkaisiin, käytännöllisiin ja yksinkertaisiin tuotteisiin. Perustuotteisiin.

Imettäjän vaatekaapin perusta on imetystopit. Boobin perustoppi on suosikkini. Se on peittävämpi kuin naruolkaintopit ja paljastaa vähemmän myös imettäessä. Niitä naruolkaimellisia käytän neuleiden ja muiden umpinaisten puseroiden alla. Väreistä mustaa ja valkoista on helppo löytää, mutta kaipaisin myös luonnonvalkoista, beigeä ja harmaata. Aikaisemmin en edes vieraillut perustrikoo-osastoilla, joten tämä on ollut mullistavin osuus vaatekaapissani. Juuri muita imetysvaatteita en ole tarvinnut, jos liivejä ei lasketa. Liivit onkin sitten ihan oma lukunsa.

Imetystopin lisäksi tämän imettäjän vaatekaapissa on yksi huippu löytö. Irtokaulus. Sen alta saa juuri sopivasti rintaa esiin eikä imetystoppia välttämättä tarvitse. Täydellistä. 

Ostin upean YSL:n irtokauluksen kesällä jo perinteeksi muodostuneella kirppiskierroksella. Se maksoi 2 euroa. Olen etsinyt kaulukselle ohutta neuletta täydelliseksi kumppaniksi. Tänään taisin sen löytää. Ja vielä alesta! Lisäksi löysin neuletakin. Yksi imettäjän vaatekaapin tärkeistä kappaleista. Tätäkään perusvaatetta ei vaatekaapissani ollut aikaisemmin. 

 Irtokaulus: YSL, vintage. Vastaavia irtokauluksia saa esimerkiksi COS:lta.

Neule ja neuletakki: COS.

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Raskausaikana tuli ostettua niin suunniteltua kuin suunnittelematonta lastentarviketta. Yksi parhaimmista hankinnoista on ollut vauvapesä. Suunnittelematta. Aluksi ajattelimme, että pesä olisi sekä sängyssä meidän välissä, että Fridan omassa sängyssä. Tarkemmin ajateltuna tuntui liian monimutkaiselta siirtää vauvaa sängyssämme syötön ajaksi. Halusimme totuttaa Fridan heti alussa omaan sänkyynsä, vaikka tietenkin ensimmäisinä kuukausina tyttö nukkui paljon välissämme. Niinpä olemme pitäneet pesää Fridan sängyssä pienentämässä sitä. Luomaan turvaa. Tyttö kääntää päänsä pesän reunaa vasten ja nukahtaa.

 

 

Tänä aamuna oli pakko todeta, että vauvapesä oli jäänyt pieneksi. Frida oli potkaissut itsensä pesästä ja pää nuokkui reunan ulkopuolella. Laitoin imetystyynyn sänkyyn korvaamaan pesän reunaa. Oma lapsi kasvaa. Yhtä aikaa haikeaa ja hienoa. Teetetty villafuton sai tänään ensi kertaa nukkujan syliinsä. Ja se mahdollisimman tehokkaan kosteussuojan omaava aluslakana. Se, jota suunnitelmallisesti etsin jo puoli vuotta sitten. 

 

 

Mitä vinkkejä teillä on siihen haikeuteen kun pakkaa pieneksi jääneitä vauvan vaatteita ja tavaroita?

-Itse tilasin tänään Weecosilta Papua koossa 74/80, vaikka Frida käyttää vielä pitkään kokoa 62/68! 

 

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Viime jouluna olimme Berliinissä, olin 7. viikolla raskaana ja pahoinvointi veti sängyn pohjalle. Odotus oli alkanut ja toiveet toteutuneet. Yritimme pitää raskauden vielä salassa, mutta jäimme heti kiinni. Joulu jäi muistoihin, vaikka söin vain ranskalaisia majoneesilla ja kärsin vapaasta tupakoinnista. 

Odotuksia ja toiveita on toteutettu tänäkin jouluna. Berliinin serkkutytöt pääsivät vihdoin tutustumaan Fridaan. Tytöt olivat aivan innoissaan ja halusivat heti Fridan syliinsä. Kuinka suloista! Työnimi, Pytty, on vielä vahvasti 3-vuotiaan A:n mielessä. A oli aivan ihmeissään: "Pytyllä on pienet kädetz ja jalatz!" Ja mitä ihmettä, "Sillä on pimppa!" 

6-vuotias L silitteli Fridaa hellästi ja suunnitteli jo tulevia leikkejä yhdessä. 

Fridan lahjatoiveista toteutui BU! Blankie. Aivan ihana peitto moneksi vuodeksi! Köllöttelyalusta, unirätti ja rooliasu. Kyllä kummitäti tietää... 

 

 

Pages