Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Olen tarkoituksella järjestänyt päiviini tekemistä äitiysloman ja hoitovapaan ajan. Nautin omasta rauhasta ja kotona olosta, mutta en osaa olla toimettomana. Lapsen kanssa toimettomuus ei ole yleensä ongelma, mutta siitä huolimatta (tai juuri siitä syystä) samaa rataa kulkevat päivät lisäävät helposti yksinäisyyden ja voimattomuuden tunnetta. Eikä muuten auta sekään, että ympäristön tutut paikat kääntävät selkänsä, kun liikkuu lapsen kanssa.

Olen onnekas, että minulla on ollut samaan aikaan lapsen kanssa kotoilevia ystäviä. Olen löytänyt myös uusia ystäviä. Oikeastaan, kodin ulkopuolella mikään ei torju yksinäisyyttä niin hyvin, kuin vertaistuki. He, joiden kanssa kääntää haahuilevat päivät kuplivan iloisiksi ja epäilykset varmuudeksi.

Tarvitsen silti myös päiviä, jolloin ei ole mitään sovittua. Ahdistun, jos en voi hengähtää välillä ilman aikatauluja. Vaikka pidän sellaisten päivien vapaudesta, ne usein täyttyivätkin paniikinomaisesta lötköilystä ja saamattomuuden ärsytyksestä. Ei ole niin helppoa lähteä yksin. Etenkään silloin, kun lapsi oli vielä sellainen mötkylä, jolta ei saanut juuri mihinkään vastakaikua. 

Ajatus siitä, että kaikilla on omat menonsa estää tarttumasta puhelimeen. Todellisuudessa silti monesta kotoilevasta tutusta tuli läheisiä vauvavuoden aikana. Tuntikin seuraisaa vaunuttelua antoi voimaa. 

Aloitin kirjoittamaan tätä blogia, jotta ylläpitäisin ymmärrettävän tekstin tuottamista ja paluu töihin helpottuisi. Toivoin myös niin saavani, kuin antavani vertaistukea. Blogin myötä sain itselleni jotain omaa. Välineen, jossa voi välittömästi nähdä oman työnsä jäljen ja yhteisön, joka vähensi yksinäisyyttä. On kiva kuulua johonkin, vaikka työpalaverit vaihtuivat kakkavaippoihin. "Eikä tässä vielä kaikki", sanoisi TV Shopin mainos. Olen löytänyt täältä oikeita ystäviä seuraksi, inspiraatioksi ja tueksi. 

Jos lähtötilanne olisi ollut erilainen, tai ystäväni olisivat jättäneet viestit laittamatta, viettäisin suurimman osan päivistä haahuillen yksin. Olen nimittäin juuri se, joka epäilee muiden halua viettää aikaa kanssani, ja siksi erakoidun helposti. Arkuus ja jo pelkästään voimavarat väsyneenä saattavat estää menemästä erilaisiin ryhmiin tapaamaan muita vanhempia. 

Eniten yksinäisyyttä olen silti kokenut arjen pyörittämisessä. Kuten Marja Hintikka kirjoitti kolumnissaan, äitien ainoaksi tueksi jää usein puolisot, jotka tekevätkin juuri pisintä päivää. Kun aamusta iltaan on yksin lapsen kanssa, käy hommat kotona yksinäisiksi. Vaikka ystävän kanssa olisikin päivällä lounastettu.

 

Leikitään valokuvausta!

 

Marja Hintikka Livessä tänään: Lapsi teki minusta yksinäisen

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Huppari: H&M All For Children  /  Leggingsit: Papu

 

Olin ostanut vuoden 2014 H&M:n All For Children -mallistosta ihanan hupparin. Vähän niin kuin varastoon. Sain tietää olevani raskaana, vasta ostoksen jälkeen, ja kokokin oli 86cm. Nyt sen voi vihdoin ottaa käyttöön! Hupparin liskomainen pinta on ihanan pehmeä. Ja juuri sopivasti Halloween-teemaan!

Kepposia Frida jo tänään tekikin piilotellessaan hanskaani uunin alla olevaan laatikkoon.

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Olen herkkä. Liikutun ja pahoitan mieleni helposti, jos koen itseni tai muiden kokeneen vääryyttä. Liikutuksen kyyneliä lukuunottamatta en itke enää kovin usein. Tarkoitan sellaista lohdutonta, henkeä salpaavaa itkua. Emme ole edes ikinä riidelleet Allun kanssa, joten riitaitkutkaan (joissa olen tosi hyvä) eivät kirvoita kyyneliä silmistäni. Ensimmäisiä kertoja, kun en saanut vastasyntynyttä Fridaa rauhoittumaan itkin itsekin mukana. Sen jälkeen en juurikaan ole itkenyt.

Miten äitinä sitä paitsi edes itketään?

Pitääkö paeta vessaan itkemään? Tukahduttaa kyyneleet, kunnes lapsi nukkuu? Vai antaa vuolaasti itkuhuudon, hyperventilaation ja rään myrskytä?

Yhtenä päivänä yritin tukahduttaa pettymyksen itkua. Purin hammasta kadulla, mutta kotona en enää pystynyt hallitsemaan sitä. Itkin vuolaasti sohvan takana muiden ihmisten ajattelmattomuudesta koko perheelle aiheutuvaa ahdinkoa. Pikku Kakkonen pyöri taustalla ja Frida leikki. Romahduksen huipun päältä soitin ja pyysin Allua kotiin. Frida käveli luokseni ja toi keltaisen plus -palikan ja halasi.

Huutoitku loppui ja silmiin tirahti vielä pari liikutuksen kyyneltä.

 

"Äiti, kyllä kaikki järjestyy."

 

Miten teillä itketään?

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -blogin innoittamana tässä 13 puhelimeni hämmentävintä otosta kuvarullasta. 

 

16.11.2015. Meidän venäläinen hääkuva. En enää edes muista miksi.

 

30.1.2016 "Otin todisteen". Epäilin promilleja typojen syyksi.

 

7.2.2016. Tällaisia löytyy tallennettuna kameran rullalle.

 

12.2.2016. Juuri ennen Ystävänpäivää.

 

7.5.2016. Ihanat aamut.

 

18.6.2016. Ikeassa.

 

22.7.2016. Perhepotretti, Lehtiset Porvoossa.

 

20.8.2016. Tonnin seteli lelukaupassa.

 

22.8.2016. Kampaajan jälkeen.

 

25.8.2016. Fridan 1-vuotisneuvola.

 

17.9.2016. "Kylläpä Frida kasvaa nopeasti!"

 

25.9.2016. Minun, siskoni ja isäni C-kasetit yhdessä paikassa autotalliin pakattuna.

 

16.10.2016. Eikö muut muka tee tätä Lidlissä?

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Kasvojeni iho oli täysin moitteettomassa kunnossa koko raskausajan ja vielä lähes koko ensimmäisen vuoden sen jälkeen. Sitten tapahtui jotain. Ensin pieniä näppylöitä otsassa, jotka hävisivät kasvoöljyllä. Sitten tuli ihmeellisiä punaisia laikkuja nenänpieleen, kasvojen O-alueelle. Imetys vähentyi ja on nyt loppunut kokonaan, joten ajattelin iho-ongelmien johtuvan hormonitasapainon muuttumisesta. Ihan perinteisiä finnejäkin on ilmaantunut. Kävin Hydrafacial kasvojenpuhdistuksessa ja kosmetologi oli sitä mieltä, että ihotyyppini olisi muuttumassa kuivaksi. Hoito tasasi myös ongelma-aluetta, mutta ei parantanut sitä.

Reilu viikko sitten sain uuden diagnoosiehdotuksen, ja vielä yllättävältä taholta. Hakaniemen Emotionin (kosmetologi-) myyjä epäili ihoni ärsytyksen syyksi allergiaa. Hän puhui omista kokemuksistaan ja suunympärysihottumasta, sekä suositteli luonnon omaa antibioottia, Propolis-voidetta. Jo viikossa iho voi paljon paremmin pelkän voiteen avulla.

Epäilen edelleen suurimmaksi aiheuttajaksi hormoneja, mutta kokeilen vielä tehoaako kauran vähentäminen ruokavaliosta. Ehkä se ei sovikaan tälle gluteeniherkälle naiselle ihan päivittäin syötäväksi.

Arvatkaa vaan, olenko menossa kiittämään myyjää avusta?

 

 

I love me -messuilla pääsin vihdoin kunnolla tutustumaan Mia Höytö -luonnonkosmetiikkaan. Olen nähnyt näitä ihania purkkeja ja kuullut monien kehuvan tuotteita, mutta en ole itse vielä bongannut niitä käyttööni. Mia suositteli iholleni Lumous-seerumia, joka kosteuttaa ja uudistaa ihoa.

Mia Höytö -osasto oli muuten messujen upein! Osaston katto oli koristeltu sadalla kukkakimpulla. Merkki on tehnyt sen, missä suomalaiset usein epäonnistuvat. Se on brändännyt itsensä laadukkaasti. Standardit ja laatuvaatimukset yltävät tuotteista kaikkeen niiden ympärillä. Mietityt yksityiskohdat, esillepanot ja viimeistely. Tällaisia tuotteita on ihana ostaa.

Muuten I love Me -messut olivat aika ... Runsaat. Paljon toimijoita, tarjouksia, näytteitä ja ihmisiä. Tuotteita esiteltiin kuin bulkkitavaraa, ja ehkä siksi ne harvat osastoon ja brändiin panostaneet nousivat erityisesti edukseen. 

 

 

Onko teillä kokemuksia suunympärysihottumasta tai vastaavista ongelmista imetyksen lopettamisen jälkeen?

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Suosittua Stokke Tripp Trapp tuolia on valmistettu 10 miljoonaa kappaletta! Kun miettii Tripp Trappien kierrätysmarkkinoita, niin tuoleilla on istunut moninkertainen määrä lapsia. Aikamoinen klassikko.

Viime viikolla Stokken Kellohallissa järjestämällä illallisella Tripp Trappeilla istui myös aikuisia! Täytyy myöntää, ettei minulle ollut tullut mieleenkään, että lapsen kasvettua tuolia ei tarvitsekaan välttämättä pakata pois muiden lastentarvikkeiden mukana.

 

Kuvat: Jari Salo

 

Saavutetun merkkipaalun kunniaksi Stokke valmistaa rajoitetun erän mattalakattuja, tammisia Tripp Trappeja metallisilla yksityiskohdilla. 

 

 

Juhlan kunniaksi uuden Tripp Trapp -tuolin voi myös nimikoida kaiverruksella.

 

Kuvat: Stokke

 

Pages