Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Oletko katsonut Pikku Kakkosen Runoja & Rusinoita -ohjelmaa? Sen visuaalinen toteutus on huikea! Puvustus ja ympäristö korostavat toisiaan ja kokonaisuus on huoliteltu. Näytellyssä lastenohjelmassa on harvoin näin harmooninen ja vahva visuaalinen ote, että sitä on oikeasti ilo katsella.  

Oli pakko etsiä lisätietoa ohjelman tuotannosta. Puvustuksesta, sijainneista ja värimäärittelystä vastanneet tyypit, sillä jokin am-am-ammattilaisen vaisto sanoi, että kyseessä ei ainakaan ole Ylen omat stailaajat. Eikä ollutkaan. Ohjelman takana on Kaiho Republic, joka on omien nettisivujensa mukaan uuden polven tuotantoyhtiö, joka keskittyy elokuviin, televisioon ja musiikkiin yhdistäen tarkoituksenmukaisesti kaikkia osa-alueita.

Tällaista lisää kiitos!

 

Kuvat: YLE

 

Fridan mielestä parasta Runoja & Rusinoita -ohjelmassa on tietysti musiikki. Tunnari on kovan luokan korvamato, kuten lapsille suunnatut laulut yleensä ovatkin. Tilanteessa, jossa lauluilta ei kuitenkaan voi välttyä, on parempi vetää ne täysillä mukana. Ja onhan siinä ihan sanomaakin ja samaistumispintaa. Ainakin Kaapoon ja Dinojunaan verrattuna.

 

 

Lue myös toisesta visuaalisesti vakuuttavasta lastenohjelmasta:

Suomen seuraava kansainvälinen hitti?

 

Fridan musiikkimausta:

Vauvan levylautasella

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Olen aina ollut vähän sellainen hilkulla -lähtijä. Juosten olen juuri sovitussa ajassa paikalla, tai minuutin-kaksi yli. Lapsen myötä hilkulla -lähtijästä on tullut kuitenkin myöhästyjä. Luulisi jo reilun vuodenkin kokemuksella tietävän, kuinka paljon aikaa suurin piirtein tai vähintään pitää ottaa valmistautumiseen. Mutta ei. Minä ja Frida = juoksujalkaa myöhässä tapaamisiin.

Äitini käy lähes joka viikko Helsingissä ja bussi on Kampissa 9.30. Myöhästyn joka kerta keskimäärin vartin. Onneksi bussin myöhästymisprosentti on samaa luokkaa.

Näemme Lotan kanssa vähintään kerran viikossa. Vuoden aikana olen onnistunut kerran olemaan ensimmäisenä paikalla. Lapsi -korttia ei voi käyttää uskottavasti joka kerta myöhästyessään. Etenkin, jos ystävällä on myös lapsi ja onnistuu silti olemaan lähes poikkeuksetta ajoissa.

Lisäksi on kymmenittäin yksittäisiä tapauksia, joissa olen myöhästynyt Fridan kanssa. Myöhästyin esimerkiksi, kun menin tapaamaan uutta esimiestäni. Seuraavassa tapaamisessa olin ajoissa, sillä jätin Fridan hoitoon.

 "Akateeminen Vartti" on kuin "Perheellinen Tunti" lapsen kanssa. Suunniteltu lähtöaika ei pidä ikinä. Tai pitää harvoin. 

Odotan kauhulla tammikuussa alkavaa päiväkotia.

 

 

Onneksi aikataulut kosahtelee välillä muillakin äideillä. Menimme eilen Marja Hintikka Liven studioon, ja olimme ystävieni kanssa sopineet näkevämme Kalliossa noin kuuden aikaan. Puoli kuudelta tilanteeni oli huutava lapsi, juuri kotiin palaava mies ja glittermekkoa noutamaan tullut fb-kirppisläinen. Lisäksi ruoka ja meikki oli vaiheessa, hiukset laittamatta ja vaatteet valitsematta. Olin äärimmäisen helpottunut, kun toinen ystäväni (lapsi 19kk) ilmoitti vasta vievänsä lasta hoitoon ja toinen (lapsi 3kk) oli vielä Vantaan Ikeassa. Ensimmäisenä tapaamispaikalla oli silti se tuorein äiti. Puoli seitsemältä. (Eikä vauva edes ollut siellä Ikeassa.)

Kiireinen lähtö vaati tilanteen tasaantumiseen hieman viiniä ja niinhän siinä jäätiin suusta kiinni niin, että kipitimme studiolle 10 minuuttia ilmoitetusta saapumisajasta myöhässä. Ehdimme käymään vessassa, kokoontumaan muun yleisön kanssa Heikki Viljan vetämänä, sekä juomaan kuoharit muiden valuessa studioon. Luulen, että MHL:kin tietää Perheellisestä Tunnista.

 

Onko lapsi rikkonut sinun aikataulujen hallinnan?

 

 

Täältä löydät lisää äitiyden kiirettä:

Spurtti Tallinnaan

Pakkaaminen ennen ja nyt

Säännöllinen hajoaminen kuuluukin asiaan

Vihdoin valmiina matkaan!

 

Ja äitiyden muita ihmeellisyyksiä: 

Hyvästit viherkasveille

Vauvavuosi tuhosi jännityksen sietokyvyn

Mitä täällä tapahtuu?

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Kiusaamisen vaikutukset omakuvaani ovat olleet läsnä vielä aikuisenakin: 

 

Tutustuessani uusiin ihmisiin, olen automaattisesti olettanut, etteivät he pidä minusta. 

Olen pitänyt omia mielipiteitäni tai ideoitani huonompina, kuin muiden. 

Olen eksynyt ihmissuhteisiin, joiden lähtökohta on pelkästään ollut se, että minusta on tykätty.

 

Arvet kasvavat syvälle. Ei siis mikään ihme, että Marja Hintikka Liven Taloustutkimuksella tuottaman tutkimuksen mukaan suomalaisten vanhempien toiseksi suurin pelko on, että lasta kiusataan. Kohdallani kiusaaminen oli nimittelyä ja syrjimistä. Ei päivittäistä, mutta se seurasi minua päiväkodista lukioon ja ammattitutkintoon saakka. Kiusaamista, joka ei juurikaan näy ulkopuolelle ja joka on helppo sivuuttaa lasten lapsellisella käytöksellä. Kaverien vaihtuminen on ihan normaalia lapsilla ja nuorilla. Jos arvosteleminen on hyväksyttävää, voi kenestä tahansa keksiä kiusattavaa.

Ei kai ole olemassa mitään asteikkoa kiusaamiselle, mutta jos olisi, en ollut sen kärjessä. Olin kuitenkin herkkä ja kiusaaminen teki vahinkoa lumipalloefektin tavoin. Päiväkodissa ongelma oli puhevika. Ala-asteella pyöreys, pituus, kömpelyys, tunnollisuus ja hyvät numerot. Yläasteella olinkin jo ärsyttävä keikaroija, hikari ja mongoloidi. Lasten puheet voivat olla lasten puheita, mutta aikuinen tekee niistä lapselle totuuksia. Terveisiä vaan Lappeenrantaan, jossa esimerkiksi kouluterveydenhoitaja käynnisti syömishäiriöni, ja jossa liikuntapainotteiselle luokalle kuulumattoman arviointiasteikko päättyi numeoon 8.

Yksi kuvio lapsuudessa ja nuoruudessa on silti toistunut muutamia kertoja, vaikka tekijä onkin muuttunut. Yksi päättää kääntää muut minua vastaan. 

Se on jättänyt vaikeimmat jäljet.

 

Kuva: Jaakko Kahilaniemi

 

Marja Hintikka Liven kolmannen kauden seitsemäs jakso puuttuu tänään kiusaamiseen jaksolla Kiusaaja on kuningas.

 

Vähemmän pelkoa ja enemmän hyväksyntää uuteen viikkoon,

Mari

 

 

Voit lukea lisää MHL teemoista:

Muotinmurtajat

Yksinäisyydestä lapsen kanssa

 

Syömishäiriöistä lisää:

Omakuvasta, sodasta ja rauhasta

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Tänä vuonna tuntuu, että jouluostoksilla voi oikeasti inspiroitua. Parasta on, jos yhdestä paikasta löytää kauneutta, nautintoa, lepoa ja ihania ostoksia (kelle tahansa). Aleksanterinkadulla on entisen H&M:n lasten myymälän tiloissa monipuolinen ja visuaalisesti erittäin vakuuttava My o My:n Xmas Garage. Kannattaa ehdottomasti tutustua! Vaikka ei mitään tarvitsisikaan.

 

 

TRE avasi Christmas Marketin WTC:n pankkisaliin Aleksanterinkadulla. Historiallinen tila on mielettömän upea ja aloin heti miettimään mitä kaikkea siellä voisi järjestää. Christmas Marketin tarjonta on monipuolinen ja sen tapahtumaan on suunniteltu ohjelmaa erityisesti lapsiperheitä ajatellen. Marketista löytyy myös juustopuoti, puurobaari ja kahvila. Esillepanollisesti Christmas Market on kuitenkin myyjäismäinen, mikä on tavallaan vähän harmi, kun ottaa huomion tilan ja sen mahdollisuudet. Toisaalta brändit löytää omilta myyntipöydiltään ja tunnelma vastaa perinteistä markkinaa. Plussa takaosan Väsyparkista. Äärimmäisen hyvä veto jouluostoksilla, etenkin juuri lapsiperheille.

 

 

Mistä sinä inspiroidut jouluostoksilla?

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Lapsen myötä aloin kummasti välittää heijastimistakin enemmän. Ensin varustelin vaunut heijastimilla. Viime talvena säilytin vaunukopassa AddBabyn perinteisen pyöreää klipsiheijastinta, jotta saisin lisättyä sen takkiini pimeässä. Ostin sellaisen Allullekin, sillä pitäähän koko perhe pitää turvassa. Turvallisuudesta huolimatta en osannut kuitenkaan pitää heijastinta jatkuvasti kiinni takissa. 

Fridan kasvaessa heijastinvarustelu kasvoi ulkovaatteisiin. Siitä tuli yksi valintakriteeri ostopäätöksiä tehtäessä. Etsimme myös erilaisia heijastinspraytä, joilla voisimme tehdä yksittäisistä vaatekappaleista ja asusteista, kuten pipoista heijastavia. Testasimme yhden lippiksen ja yhden pipon, mutta heijastuspinta jäi epätasaiseksi ja haaleaksi. Onneksi vakuutusyhtiö If teki yhteistyömalliston Weekdayn kanssa, niin loppui suihkeilla sotkeminen! Heijastimet tarvitsivatkin päivityksen skandinaavisen designin twistillä. Yksinkertaista ja täysin heijastavaa.

Malliston suosituimmat tuotteet myytiin nopeasti loppuun, mutta nyt Weekdayn verkkokaupassa on täydennystä. Jäitkö esimerkiksi ilman upeaa Reflective Chokeria heti lanseerauksen jälkeen? Nyt niitä taas saa! 

 

Reflective Cap ja Reflective Mini Bag: If x Weekday, Weekday  

 

PS. Heijastavalla laukulla saa muuten rattaisiinkin kunnolla heijastinta.

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

 

Lauantain Lastentorilla oli meininki kohdillaan! Alppilan seurakuntakeskus tarjosi hyvät tilat tapahtumalle, sillä ainakin kirppispöydän takaa näytti siltä, että suurikin osallistujamäärä mahtui hyvin rientoihin. Vuosi sitten Lastentori järjestettiin Kustannusosakeyhtiö Tammen tiloissa Korkeavuorenkadulla, ja silloin 3 kuukautta vanhan pötkylän kanssa oli todella haastava liikkua ahtaissa sisätiloissa. Tein nopean rundin ja ostin bObles -kanan Allun ja Fridan odotellessa yläkerrassa. Keväällä Lastentori taas oli Kampin kauppakeskuksen 3. kerroksessa. En itse silloin päässyt paikalle, mutta ehdotin Allulle tapahtumaa päiväaktiviteetiksi Fridan kanssa. Sain viestin: "Tää on helvetti. Ekaks tänne ei meinaa päästä, ja kun pääsee, niin täältä ei pääse pois."

Allua on ollut aika vaikea saada koko perheen tapahtumiin (sattuneesta syystä), mutta nyt he viihtyivät Fridan kanssa paikan päällä jopa pari tuntia! Siihen asti, että Frida väsähti ja nukahti rattaisiin. Itse pääsin kierrokselle vasta päivän päätteeksi, kun kirppishommat alkoivat rauhoittumaan. 

 

Skandinaavista suunnittelua Suomesta ja Tanskasta: Viimeistelty ja valloittava Baby Wallaby, sekä innovatiivinen ja hauska bObles.

Askartelu- ja jumppainspiraatiota: Pop Up Kemut ja Suomen Voimistelutuote

Uudet kovat: Kiddow ja Oot Niin Ihana

 

Kirppistelin Emmyn ja Plastexin välissä. Emmy oli täysin uusi tuttavuus ja nappasin ystävälle hänen kauan himoitsemansa Papun Neulaset -viltin alle 19 eurolla! Lisäsin Emmyn tehtävälistani Tutustu -kohtaan.

Kiitos kaikille kirppispöydän äärellä käyneille hauskoista jutuista ja kaupoista! Toivottavasti kiertoon lähteneistä vaatteista on iloa seuraaville käyttäjille. Vauvanvaatteiden myymisessä on muuten myös se hyvä puoli, että saa nähdä ihania pikkuisia. Yhtä 5 kuukautta vanhaa vauvaa sain pitää sylissäkin! Kävelin kotiin hyväntuulisena ja hurjalla kiireellä yllättämään Fridaa ilmapalloilla.

Kiitos Lasten PR ja Riikan blogi hienosti järjestetystä tapahtumasta ja siitä, että kaikilla oli varmasti yhtä energinen ja iloinen olo kotimatkalla! 

 

Teittekö te hyviä löytöjä tai uusia tuttavuuksia Lastentorilla?

 

Pages