Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Aamulla laskeskelin yöllistä unisaldoa. Seitsemän tuntia. Yhteensä. Arviolta kaksi herätystä. Ehkä kolme. Muistikuvat on hataria. Väsyttää. Allu nukkuu vieressä. Frida hakkaa patteria tai taputtelee käsivarsiani ja yrittää repiä tatuointejani. Vaivun uneen tahtomattani. Havahdun siihen, että pieni kämmen läpsähtää kasvoilleni ja rutistuu nyrkkiin. 

Seitsemän tuntia. Sehän on yhtä paljon unta kuin ajalla ennen vauvaa. Ja silti kiristää. Kärsivällisyys laskee väsymyksen kasvaessa. Katselen epämääräisiä vaatekasoja ja tavaroita väärissä paikoissa. Väsyneenä kodin tasolle käy samoin kuin kärsivällisyydelle.

Ensimmäiset kuukaudet nukuimme Fridan kanssa pitkälle aamukymmeneen, ja vaikka yöherätyksiä oli kolmen tunnin välein, nukuin enemmän kuin ikinä työssäollessani. Tiesin kyllä olevani onnellisessa asemassa, ja uskalsin vain varovasti kertoa hyvistä öistä jos joku kysyi. Varovasti, jos lähellä sattuisi olemaan joku väsynyt äiti.

Ihmettelen ärtymystäni ja ajattelen muita äitejä. Oikeasti väsyneitä äitejä. Miten ihmeessä he selviävät päivistä, jos näilläkin unilla pakka ajoittain leviää? Kyllä siinä on ison kunnianosoituksen paikka. 

Ajattelen kirjoittavani ajatuksistani, lisääntyneiden yöheräämisten vaikutuksista ja yrityksistäni saada perspektiiviä väsymykseeni. Aamupalan jälkeen, Fridan aamupäikkäreiden aikana, istun koneelle ja hieron silmiäni. Mistä pitikään kirjoittaa?

Nyt, illan rauhallisina hetkinä viimeistelen kirjoituksen. Juon kolme tuntia sitten avatun oluen loppuun. Menen Allun kainaloon ja yritän päästä vielä perille elokuvasta. Näistä hetkistä en ole valmis luopumaan. En, vaikka tiedän, että Frida herää puolilta öin kuin pistoksen saanut. Iltaisin kaikki on mahdollista. 

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Kevätaurinko paistaa ja rattaista ulos kuikuileva vauva tarvitsee aurinkolasit silmiensä suojaksi. Eikä mitkä tahansa pleksit. Vaan vaatteisiin ja muihin asusteisiin helposti sulautuvat lasit jotka ovat turvalliset ja vauvan päähän sopivat. Aurinkolasien valikoima herättää minussa tutti-vallankumoukseen verrattavia tunteita. Tekisi mieli nousta barrikadeille. Tai muuttua suunnittelijaksi.

Järkyttävän suuri osa myytävistä malleista on virtaviivaisia pirikiikareita. Asumme Kurvissa ja nopeita laseja näkyy täällä keskivertoa enemmän läpi vuoden. Jätämme ulkonäölliset yhtäläisyydet nistien ja vauvojen kanssa kokeilematta.

Aurinkolasien värivalikoima on, no värikäs. Mitä enemmän värejä ja kuvioita aurinkolaseissa, sitä haastavammaksi tulee niitä ympäröivien asioiden valinta. Yksien aurinkolasien takia. On helpointa valita yksiväriset, neutraalit lasit. Alle vuoden ikäinen vauva haluaa mustat aurinkolasit silmilleen aivan yhtä paljon kuin vaaleanpunaiset prinsessapokat. 

Luojalle Internetille kiitos löysin Ki ET LA Diabola-aurinkolasit. Pyöreät ja mustat. Pienet ja joustavat. Lasien kehykset on valmistettu yhdestä osasta ja materiaali on rikkoutumatonta ja kevyttä. Linssit valmistetaan polykarbonaatista, joka suojaa UV-säteilyltä paremmin kuin akryyli. Lasien mukana tulee irroitettava joustoremmi.

Nyt saa paistaa! 

 

Ostin Ki ET LA Diabola -aurinkolasit Ipainaisesta.

 

 

Yhdet söpöstelylasit oli silti pakko ostaa. Hillitty väri ja kuvio ihastutti. Ei yhtä suojaavat, kestävät ja ekologiset kuin Ki ET LA lasit, mutta jostain syystä en voinut jättää näitä kauppaan. Menee ehkä pipokauden aikana.

 

Aurinkolasit ja takki: Lindex

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Olimme tänään Iho- ja Allergiasairaalassa maitoaltistuksessa. Korvikkeesta tullut maitoallergiaepäily osoittautui aiheelliseksi. Frida sai selviä oireita Prick -ihopistokokeesta sekä jo ensimmäisestä 0,5 milligramman maitoannoksesta. Enempää ei tarvinnut testata, vaan saimme diagnoosin. Seuraavan kerran tyttö saa maitoa puolentoista vuoden iässä seuraavassa altistuskokeessa. 

Frida oli todella reipas tutkimuksissa ja hurmasi tutkimuksia seuranneet kandit. Tyttö otti kontaktia, hymyili ja jutteli iloisesti. Vierastamisesta ei ollut tietoakaan. Allergialääkäri arvelikin tytön aiheuttavan vauvakuumeen koko huoneessa.  

Onneksi pääsimme nopeasti tutkimuksiin ja allergia selvisi heti. Maitoallergia ei hankaloita arkea juurikaan, ja se yleensä helpottuu iän karttuessa. Toivottavasti kuitenkin muilta allergioilta vältytään. Allergian vuoksi luulen, että tulen jatkamaan imetystä hieman pidempään. En ole tosin vielä miettinyt kuinka pitkään. Tässä pätee varmasti se kuuluisa, "heitä periaatteet ja suunnitelmat roskiin" -ajattelu. Yksi kuitenkin pysyy. Vaikka Fridalla ei olisikaan allergiaa, en opettaisi häntä juomaan lehmänmaitoa, sen limaisuutta lisäävän kaseiinin takia. Kyllä vesi on paras juoma.

 

 

Frida 7kk:

7420g

69cm

"Erityisen hieno 7 kuukautinen"

 

Illalla Fridan vatsa oireili maidosta ja aihetti oksentelua. Tyttö oli kiukkuinen kuin ampiainen. Vauvakuume olisi parantunut keneltä tahansa.

 

 

Onko teidän lapsilla todettu maitoallergiaa? Kuinka pitkään se oireili? 

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

En osta juuri koskaan valmisruokaa. Hernekeittoa lukuunottamatta. Käytän mieluummin tuoreita kasviksia kuin pakastekasviksia. Joskus on kuitenkin tarpeellista saada pötyä pöytään nopeasti, tai ainakin vaivatta. Tarve on korostunut erityisesti äitiyslomalla, mutta gluteenitonta valmisruokaa on vaikea löytää.

Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on onneksi pakottanut valmistajat ja kauppiaat tarjoamaan enemmän. Kurvin kaupoista sillä pienimmällä marketilla on paras gluteeniton valikoima. Joku välittää ja sekös on ihanaa. Siitä huolimatta en ole saanut lähialueen kaupoista tuoretta, gluteenitonta leipää pariin viikkoon. Ostajia riittää. 

Gluteenittomalle ruokavaliolle on nyt oma pakastevaihtoehto. Kauppoihin on tulossa gluteenittomia Amy's Kitchen -valmisruokia. Pääsin testaamaan näitä kasvisruokia jo etukäteen. 

 

 

Amy's Kitchen Vegetable lasagne: Vain luonnollisia ainesosia. 70% maataloudellisista ainesosista on tuotettu luomusertifioinnin luomutuotantoa koskevien sääntöjen mukaisesti. Maku oli yllättävän raikas ja aito. Pinaatti ja ricottajuusto toimi hyvin. Allukin tykkäsi!

 

 

 

Amy's Kitchen black bean and vegetable enchilada: Suurin osa luomuainesosia, mutta lopullista prosenttia ei tiedossa. Tuoksu toi mieleen San Diegon taco -mestat, mutta maku oli lopulta hieman liian valmisruokamainen. Sellainen yksitoikkoinen. Mausteita tässä kyllä oli, siitä plussaa!

 

Valmisruuat on ihan hyvä vaihtoehto sellaiselle päivälle kun kokkaaminen ei ole mahdollista. Kovin pikaista ruokaa nämä eivät ole, sillä uunissa lämmittämiseen meni tunti. Mikrolla tosin selviää paljon nopeammin. Kata kauniisti -ajatus ei toiminut, joten parasta on tehdä tämäkin täysillä. Syödä suoraan pahvilautaselta ja nauttia vaihtelusta.

Ladataan...

Pages