Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Lähes viikottaisissa työmatkoissa Latviaan ja Liettuaan on se hyvä puoli, että ne mahdollistavat uusiin tuotteisiin ja tuotemerkkeihin tutustumisen. Tutustuin liettualaiseen Uoga Uoga merkkiin jo kesällä ihan koti Suomessa, mutta tuorekosmetiikan valikoima on sen valmistusmaassa huomattavasti suurempi. 

Jos olet matkustamassa Liettuaan, kannattaa ehdottomasti etsiä Uoga Uogan myyntipiste. Kyseessä on yksi Liettuan johtavista kosmetiikkavalmistajista, mutta kaikki tuotteet valmistetaan käsin tuoreista raaka-aineista ja pienissä erissä. Pienet valmistusmäärät varmistavat tuotteiden säilyvyyden, ja samasta syystä kaikkia tuotteita ei myydä Liettuan ulkopuolelle. 

Uoga Uogaa myydään Vilnassa jopa Rimi-marketeissa, joten niitä on helppo löytää. Lisäksi erillisiä myyntipisteitä on ostoskeskuksissa ympäri Vilnaa. Omani olen ostanut Akropolis ostoskeskuksesta. Valitettavasti tuotteisiin tutustuminen vaatii marketissa google kääntäjää, sillä sekä tiedot tuotteissa että yrityksen nettisivuilla on liettuaksi. Uoga Uogan englanninkielisillä nettisivuilla näytetään vain Liettuan ulkopuolella myytäviä tuotteita. Erillisissä myyntipisteissä saa tietysti palvelua englanniksi. Meikkien hinnat ovat muutaman euron edullisemmat kuin Suomen jälleenmyyjillä. 

 

 

Eyeliner Forest Path - Maailman paras kulmaväri! Olen käyttänyt tussia, kynää ja sivellinväriä, mutta tätä parempaa en ole kokenut. Väri on vahamainen ja tekee luonnollisen lopputuloksen helposti. Samalla värillä on helppo sipaista rajausta silmiinkin. Olen onnistunut tekemään kevyitä rajauksia jopa arkiaamuisin! Hinta noin 9€.

Huulikiilto, joka ei tahmaa ollenkaan. Olen huulipuna-muijia, mutta tämä huulikiilto on ihanan voidemaista. Ihan kuin levittäisi huulille hoitoa, joka antaa myös väriä ja kiiltoa. Tuoksukin on ihanan marjaisa. Hinta noin 8€.

Voidemaisesta huuli-&poskipunasta on tullut suosikkini viime kesän jälkeen. Poskipuna-friikkinä riski on hamstrata liikaa sävyjä, sillä punat ovat riittoisia, vaikka niitä sipaisisi huuliinkin säännöllisesti. Hinta noin 13€.

Kookos valloittaa! Silmänympärysvoide on tuhtia tavaraa, ja joskus tekee mieli levittää sitä ravitsemaan koko kasvoja. Pieni purkki on silti liian iso pelkäksi silmänympärysvoiteeksi, sillä se on käytettävä puolessa vuodessa avaamisen jälkeen. Hinta noin 6€.

 

 

Käsimatka-matkaajan pelastus, Naked in the field -kasvojen pesuaine. Valkoista savea, laventelia ja ruusua. Pakkaan jauhetta matkoille erilliseen purkkiin, eikä sitä tarvitse eritellä nesteisiin käsimatkatavaroissa. Jauhe tosin saattaa aiheuttaa hilpeitä hetkiä turvatarkastuksissa, mutta tähän asti kukaan ei ole kysellyt mitään. Tätä voi käyttää myös naamiona. Hinta noin 6€.

Mojito-herätys vartalolle. Herkullinen tuoksu virkistää ja täyteläinen vartalovoide tekee ihosta ihanan kimmoisan. Ja tämäkin matkaajalle sopivassa 100ml pakkauksessa. Hinta noin 11€. 

 

 

PS. Jos Liettua ei ole matkasuunnitelmissa, niin Uoga Uogaa saa parista suomalaisesta verkkokaupasta (Greenlips Beauty ja Soul Sisters) sekä joistakin kauneushoitoloista ympäri Suomea. 

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Vauvan ensimmäisen vuoden, ja oikeastaan vielä ensimmäisen taaperovuodenkin sai olla aika rauhassa ulkopuolisten toiseen lapseen liittyvistä kysymyksiltä. Ei enää. Ilmeisesti tavoitteellinen ikäero kuuluisi olla enintään 3 vuotta. Tämän laskurin perusteella minun kuuluisi tulla raskaaksi N-Y-T. 

 

 

Itselläni on tiettyjä syitä, miksi toinen lapsi ei ole kuulunut lähitulevaisuuden toiveisiin. Etenkään ennen Fridan 3-vuotissyntymäpäiviä. Toisinaan taas toiveisiini hiipii ajatus vauvasta. Tai siis lapsesta. Vauvakuumeen oireiden ilmetessä pitää aina tarkistaa, ovatko ne pelkkää vauvakuumetta, vai haluaako myös lapsen.

Haluaisin kehittää osaamistani työelämässä, mutta onko uran kannalta koskaan täydellistä aikaa saada lapsi? Tai voisinko löytää työtä, jota tehdä vauva-arjessakin? En suostu uskomaan, että ovet sulkeutuisivat yhden avautuessa. Ystävien raskausuutiset ja Fridan kasvava omatoimisuus herättävät uudenlaisia ajatuksia. Toivon, että voisin vielä joskus tuntea pienet potkut vatsassani, nähdä Frida isosiskona ja meidät nelihenkisenä perheenä. Kuinka hullunkurista se olisikaan! Tänäänkin juoksimme ympäriinsä, yksi keppihevosella, toinen läppärinsuoja hattuna ja kolmas kissapäähine päässään. Kyllä tähän sirkukseen vielä neljäs sopisi. 

 

 

Vauvavuosi oli minulle henkisesti paljon helpompi kuin toinen vuosi. Omat kehitysalueet kasvattajana nousivat esiin, ja olen kiitollinen, että olen saanut keskittyä niihin. Olen tietoisesti halunnut ottaa aikaa omaan äitiyteeni ja lapseeni tutustumiseen. Tiedän, etten olisi kestänyt toista lasta vielä. Vuosi on ollut erityisen haastava muiltakin elämän osa-alueilta, ja koen edelleen olevani ison muutoksen alla miettiessäni millaista elämää haluan itselleni ja perheelleni rakentaa. Menen asioihin täysillä, ja silloin se saattaa olla jostain muusta pois. Nyt on aika hieman tasapainottaa panoksia. Ainakin hetkeksi.

 

 

Elämää voi harvoin suunnitella, ja lastakin voi vain toivoa tai olla toivomatta. Muistetaan siis milloin vauva-ajatuksista on sopiva kysyä. 

Hyvien ystävien kesken, valmiina ottamaan vastaan kaikenlaiset vastaukset. Ilot, surut ja pelot. 

 

 

(Britax B-READY rattaat ovat ainakin valmiina elämänmuutoksiin. Muunneltavat rattaat on saatu.)

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

​Allu näki maanantaina bussin ikkunasta, kun Fridan päiväkotiryhmä käveli puistosta. Fridan hymy nähdessään isänsä liikennevaloissa odottavassa bussissa, oli kuulemma sydäntäsärkevän ihana. Minusta tuo näky Allun lähettämässä kuvassa on kokonaisuudessaan sekä sydäntäsärkevä, että ihana. Jotenkin konkreettinen todiste siitä, että 2-vuotiaallamme on täysin omat kuvionsa päivisin. Jutut, joista emme tiedä paljoakaan. Siellä se painelee reippaasti eteenpäin ja bondailee ryhmänsä lasten ja aikuisten kanssa. Uskon, että lapsesta tuntuu samalta, jos hän saa tutustua vanhempansa työpaikkaan.

Tuijotin kuvaa koko työmatkani ajan. Sydän mutkalla ikävöiden ja ihmetellen.

 

 

Nyt lentokone odottaa ja on aika palata kotiin omien tyyppien luo. Viimeisin kuvaviesti kotoa oli Allun uusista silmälaseista, jotka olivat vääntyneet Fridan kiukutellessa. Tunteesta toiseen siis.

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

​Ihoon ilmestyy kuivia kohtia jo paljon ennen pakkasten rasituksia. Huomaan tarvitsevani erityistä hoivaa iholleni etenkin työmatkoilla, jolloin mukaan käsimatkatavaroihin mahtuu vain pieni määrä kosmetiikkaa. Käteni ovat aina kylmät, ja pienikin muutos lämpötiloissa saavat ne kuivan ryppyisiksi ja joskus jopa pienille haavoille. Fridan posket ovat vaatineet suojaa ja hoitoa paljon enemmän nyt päiväkodin alettua, kuin aiemmin. Pienet sääret ja käsivarret ovat toisinaan kurjan karheat. Olen käyttänyt niihin sheavoita, mutta purkin käytettävyys ja koostumus ei toimi kaikissa tilanteissa. Pari tehovoidetta suojaa meitä tämän talven menoissa.

Tuubista iholle.

 

 

Weleda Skin Food on paksu ja täyteläinen voide, jonka pohja koostuu mehiläisvahasta. Täysin luonnollinen voide palauttaa rasittuneen ihon ja parantaa solujen uusiutumista. Olen käyttänyt sitä paitsi korjaamaan omaa sekä Fridan ihoa, myös korostusvoiteena poskipäillä ja huulten kuorinta-aineena tehostettuna sokerilla ja hunajalla.

 

"Äitii mää rasvasin ite!" Tuubi sai uuden muodon.

 

Petit&Jolie Nourishing Cream on lapsen herkälle iholle suunniteltu, täysin luonnollinen voide. Ravitseva voide hoitaa ihon vaativia kohtia, ja sisältää luomulaatuista karitevoita ja manteliöljyä. Tämä kulkee meillä päiväkodissa mukana, joten Fridan ihoa voi hoitaa näppärästi aamulla hoitoon viedessä. Hoitajatkin löytävät sen tarvittaessa päivän aikana. Fridan suussa tämä kulkee Lintu-rasvana.

 

(Tuotteet saatu blogin kautta.)

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Allulle on ollut luontaisempaa pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa Fridan kanssa. Olen ajatellut eron johtuvan syvälle juurtuneesta kontrollintarpeestani tai jonkinlaisesta vajaavaisuudestani spontaaniin sopeutumiskykyyn. Keskustellessamme Myrskyn Sydän verkkovalmennuksen mindfulness-osioista, selvisi, että Allulla onkin jo käytössään aika hyviä keinoja pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa. Syy löytyi armeijasta. 

 

 

Koska armeijassa joutuu jatkuvasti odottamaan tai jonottamaan jotakin, sekä kestämään fyysisesti pitkäkestoisia rasitteita tietämättä milloin mikäkin loppuu, oppii vähitellen suhtautumaan tilanteisiin neutraalisti. Ja koska palveluksessa on läpileikkaus koko ikäpolvesta, päätyy yleensä automaattisesti marssimaan jonkun idiootin kanssa. En ole käynyt armeijaa, mutta näin Allu asian kuvaili. Käytännössä siis ainoa keino selviytymiseen on hyväksyä, että paska kestää määräämättömän ajan. Sitten turruttaa itsensä harmaalle alueelle, jossa ei mieti seuraavaa määränpäätä, tai sitä mitä haluaisi tehdä. Sitä ei ole. Näin odotus tuntuu lyhyemmältä, eikä tule luotua ennakkoon kuvitelmia muusta. 

Vertaa edellistä esimerkiksi tilanteeseen, jossa lapsi kiukkuaa ja temppuilee esimerkiksi unta vastaan jo toista tuntia, ja sinä haluaisit jo päästä lempisarjasi ääreen tai saada muuten hetken omaa aikaa. Idea on, ettet ikinä pääse sinne. Etenkään, jos ajattelet sitä. 

Minulla on myös toinen kokemus armeijan ja mindfulnessin yhteydestä: Isäni oli koko työikänsä armeijan sotilassoittajana, enkä muista hänen koskaan menettäneen malttiaan.

 

 

Tuon kuvituksen on tehnyt Frida ja hänen ystävänsä Louna, ollessaan äitiensä kanssa after workeilla. Mielestäni teos kuvastaa hyvin mindfulnessin löytymistä. 

 

Lue myös:

Lapsi kehittyy lähisuhteissaan

Mindfulnessia vanhemmille, osa 1

Mindfulnessia vanhemmille, osa 2

Kun sähköposti opastaa toimivimman tavan rauhoittaa lapsen kiukku

Tunnetaitoja kirjoista

Kuinka pysyä rauhallisena, kun lapsi raivoaa?

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Ostosmaniaan ja vuosi vuodelta isompiin alennuksiin yllyttävälle Black Fridaylle on löytynyt nerokas vastaisku. Moni toimija nimittäin antaa kampanja-ajan ostoksista alennuksen verran hyväntekeväisyyteen. Suunta on muuttunut ja parhaimman vainun saaneet ovat uskaltaneet lähteä luomaan manian sijaan hyvinvointia.

 

 

IVALO sanoo ei Black Fridaylle lahjoittamalla oman osuutensa päivän myyntituotoista Labour Behind the Label -järjestölle. Sanoma on harkita ostoksia, satsata laatuun ja ajattomaan tyyliin. Everlasting Friday.

 

 

Weecos lahjoittaa 20% perjantain myynnistä Luonnonsuojeluliitolle. Tämän lisäksi he kampanjoivat somessa saadakseen muitakin yrityksiä mukaan Bright Friday -hyväntekeväisyysilmiöön. 

 

 

TRE x Brother Christman x VIMMA -kampanja tukee VIMMAn ja Brother Christmasin toteuttamaa, Turun Yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosaston vaatemalliston syntymistä. TRE lahjoittaa lyhentämättömänä 10% kaikista verkkokaupassa sekä Mikonkadun myymälässä 24.-26.11. tehdyistä ostoksista tähän hyväntekeväisyysprojektiin. Hoidossa olevat lapset ovat piirtäneet ja kertoneet millaisiin vaatteisiin haluaisivat pukeutua sairaalassa. Kaikki on siis jo suunniteltu, mutta malliston toteuttamiseen tarvittava kangas puuttuu vielä. Tästä kampanjasta lukeminen sai kyyneleet silmiini. 

 

 

Artek lahjoittaa alennusten sijaan 10% Artek- ja Vitra-ostosten loppusummasta Itämeren suojelutyöhön Baltic Sea Groupille. Blue Friday.

 

 

Puine lahjoittaa 15% koko perjantain myynnistä Suomen Lasten Syöpäsäätiö Aamulle. Puinen perjantai.

 

 

Haluaisin kuulla näistä lisää. Oletko törmännyt muihin vastaaviin? 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Pages