Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Kun Frida alkoi eilen laulaa Ariel Pinkin Baby -kappaleen mukana, ajattelin, että olisi vihdoin aika tehdä uusi Mukulan levylautasella -postaus. Aamulla ensimmäisenä kuului pinnasängystä "BEIBIII!". Kappale on ollut useita kuukausia tauolla, sillä kulutimme sen omiin korviimme loppuun siinä vaiheessa, kun Frida rauhoittui parhaiten vain sen tahdissa. Nyt se taisi tulla uudelleen listalle.

 

Muita, kohta 2-vuotiaan suosikkitahteja tällä hetkellä ovat:

 

Ville Leinonen - Me emme laske viiteen

Jostain syystä vanhat hitit kolahtaa. Tai sitten tähän on vain Fridan mielestä niin täydellistä tehdä lempiliikettä, painonsiirtoja.

 

Pimeys - Loista kuin tähti

Toiselle suosikkiliikkeelle, pomppimiselle. 

 

Miguel - Waves

Kaikenlaista notkuntaa, ranneliikkeet mukana.

 

Dan Lissvik - M

Sama meno jatkuu. Ja tietysti pyörimistä.

 

Kikattava Kakkiainen - Tanssi niin kuin Kakkiainen

Kaikki Kakkiaisen laulut tanssittaa, ja yleensä soitto pitää aloittaa näistä. Tai Muumista. 

 

PMMP: Muumien Maailma -tunnuslaulu

Miksi tätä ei löydy mistään pidempänä?

 

Jukka Nousiainen - Kohti kaukaista tähteä

Illan rauhoitus ennen nukahtamista. Minä laulan, ja Frida tietää milloin sanoissa on tähti ja hyräilee mukana kohti unta.

 

 

 

Lue myös:

Mukulan levylautasella 1

Vauvan levylautasella

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Lähes missattiin lahjakortin käyttöaika, mutta siellä me sitten rentouduttiin, pyöräiltiin uuden karhealla Puky-pyörällä ja ihmeteltiin kesäistä luontoa. Vanajanlinnassa.

Golfklubin pihalla ei varmasti useinkaan nähdä pieniä pyöräilijöitä, mutta paikka oli mahtava harjoitteluun. Valitettavasti Frida ei jostain syystä pystynyt nukahtamaan menomatkalla, joten ilta jäi melko lyhyeksi, eikä uskallettu ottaa riskiä ja mennä ravintolaillalliselle. Onneksi vanhemmille oli kuohuvaa ja sauna huoneessa, joten ilta oli ihanan rentouttava. Täydellinen ohjelmaton ja aikatauluton perhematka. 

 

 

Seuraava kesäreissu Hämeenlinnaan onkin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Hippalot täyttää Verkatehtaan monipuolisella ohjelmallaan!

 

(Lahjakortti Vanajanlinnan Golf Suiteen saatu osana muuta yhteistyötä.)

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Voin vaihtaa tutin Muumi-figuriin.

Näin päätti Frida kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Toki hieman muutokseen avustettuna, mutta näin jälkikäteen ajateltuna homma meni niin. Loppuen lopuksi tutti oli vain rauhoittumisen apu, joka kääntyi tarkoitustaan vastaan. Minä ärsyynnyin tutin heittelyyn, ja Frida taas jopa koko tuttiin. Silti nukahtaminen ei onnistunut ilman sitä. 

Toukokuun nukahtamisharjoitukset menivät maaliin, eikä pinnasängyn vierellä enää tarvinnut odottaa Fridan nukahtamista. Yöheräilytkin jäivät kokonaan pois. Tutista luopuminen vaati kuitenkin kesäkuussa uuden harjoittelun, sillä rauhoittuminen unille olikin taas haastavampaa pelkästään uusilla keinoilla. Onneksi Ipanaisen uniluennon opit oli vielä tuoreessa muistissa molemmilla. Reilussa viikossa homma oli taas onneksi rauhoittunut, ja nyt Frida nukahtaa itse omaan sänkyynsä, eikä heräile kesken unien.

Kuinka tutista päästiin eroon?

 

 

Olin jo toukokuun aikana leikannut joistakin tuteista päät pois, joten Fridalle oli jo aika tuttua heittää rikkinäisiä tutteja roskiin. Allun lomaviikolla päätin ihan suunnittelematta, ettei ehjää tuttia enää kaivetakaan esiin ennen päiväunia. Yksi tutti oli juuri heitetty pois, ja ajattelin, että kokeillaan kuinka käy. Allu oli parturissa ja rauhoittelin Fridaa kaksi tuntia uneen. Tarvittiin aika monta hengitysharjoitusta molemmilta, mutta kun lapsi vihdoin nukkui, oli pakko päättää olla johdonmukainen seuraavillakin kerroilla. Onneksi tuo kahden tunnin koettelu riitti molemmille, ja homma kävi helpommaksi kerta toisensa jälkeen. Alkuun Frida nukahti pieni Muumi-figuri kädessä, jonka olimme samana päivänä ostaneet kirpputorilta. 

"Sillä ne eivät ole vauvoille, tutit ovat."

 

 

 

Lue myös:

Pois pinnasängyn viereltä
 

Uneton Sörnäisissä

Sadepilven koti

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

 

Kevyen ja vaivattoman kesämeikin ykköset ovat tässä: Iroisie Soin Parfait BB-voide ja Uoga Uoga Lip&Cheek voidemainen huuli- ja poskipuna. Juuri muuta en kasvoilleni olekaan lisännyt aamurutiinien jälkeen. Paitsi tietysti aurinkolasit, jos yhtään paistaa. Pienet ja riittoisat purkit kulkee helposti mukana kesän menoissakin. 

 

 

Iroisien BB-voiteessa on suojakerroin 25. Voide tasoittaa pieniä epätasaisuuksia ja hoitaa ihoa luonnon omilla ihmeaineilla. Rasvahapot ehkäisee tulehduksia ja tomaatin siemenistä peräisin oleva luonnon oma pigmentti antaa sävyä samalla hoitaen. BB-voide on vegaaninen. Epäilin alkuun tuotteen pientä kokoa, mutta se on ollut kyllä todella riittoisa. Voide levittyy hyvin, eikä kuvassa näkyvää määrää enempää tarvitse kerralla. 

 

 

Uoga Uogan voidemainen huuli- ja poskipunan yhdistelmä tekee sen minkä lupaa. Pigmenttiä on runsaasti, tuote levittyy hyvin, ja toimii todella sekä poskilla että huulilla. Se antaa poskille kivasti kuultavuutta, mutta huulille mattaista väriä. Huulet eivät myöskään tunnu kuivilta, ja väri kuluu huulilta tasaisesti pois. Sävy Lush, on ihanan marjaisa. Tummuutta ei kannata pelätä, koska värin saa häivytettyä poskilta hyvin, vaikka haluaisi maltillisemman sävyn. 

Uoga Uoga Lip&Cheek on valmistettu luonnollisista mineraaleista ja öljyistä. Tuote ei sisällä synteettisiä pigmenttejä tai karmiinia.

 

 

Heleät kesäterkut viralliselta kesälomalta! 

 

Iroisie Soin Parfait BB-voide: Jolie  /  Uoga Uoga Lip&Cheek: Greenlips Beauty (saatu)  /  Aurinkolasit: ostettu Berliinistä  /  T-paita: Samuji

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Omistan auton. Seitsemän vuoden aikana olen ajanut sillä vajaan 50 000 kilometriä sen 168 000 kilometrin päälle, jonka edellinen omistaja oli ajanut. Viimeiset neljä vuotta, jotka olen asunut Helsingissä, auton käyttö on ollut todella satunnaista. Välillä se on ollut seisonnassa, välillä taas ajamatta jopa kolme kuukautta. Auto on saanut jäädä, vaikka sain vakituisen työpaikan Helsingistä jo yli kolme vuotta sitten, eikä auton tarve täällä ole lainkaan samanlainen kuin Jyväskylässä tai Tampereella oli. Lapsen myötä seurasi ajatus "myydään sitten, jos ei pystytä maksamaan laskuja". Aika täpärällä ollaan eletty, mutta auto on silti saanut jäädä. 

Jos vertaisin auton vuosikustannuksia käyttöön niin, että näkisin luvut yhdellä paperilla, olisin varmasti totaalisen järkyttynyt. Pitäisin itseäni hulluna (aivan kuten sinäkin varmasti juuri nyt). Olen vältellyt sitä aivan kuten kuka tahansa totuutta välttelevä ihminen. Allu sen sijaan on ristinyt auton jo ajat sitten Pallokalaksi ja vitsailee ajavansa myötäjäisautolla, jota hän ei itse olisi ikinä valinnut. Järkipuheet ja ehdotukset auton myymisestä ovat kuitenkin loppuneet ilmeisesti siksi, etteivät ne ole johtaneet mihinkään. Kaiken lisäksi en edes itse aja autolla enää, vaan olen jollakin merkillisellä tavalla valjastanut Allun lähes poikkeuksetta kuskiksi. 

 

Miksi siitä autosta sitten on niin vaikea luopua?

 

1. Se on ensimmäinen, ja tähän asti ainoa iso hankinta, jonka olen tehnyt.

2. Se on mahdollistanut hauskoja kilometrejä ja suunnittelemattomia reissuja.

3. Sen avulla olen päässyt pois paikoista, joissa en ole voinut hyvin. Äkillisestikin.

4. Siinä on ollut kasvunvaraa. Pieni tila-auto sinkkuna oli ehkä vähän outoa, mutta nykyään koko on oikein sopiva.

5. Se on ratkaissut monta kuljetusongelmaa helposti. Lähes kaikki kirpputori- ja huutokauppalöydöt sekä Ikean reissut.

6. On paljon paikkoja, jonne pääsemiseen tarvitsee auton. Tai ainakin se on paljon helpompaa.

7. Säästötili auton menoja varten kuulostaa jostain syystä merkityksellisemmältä, kuin säästötili autovuokrausta tai VR:ää varten. 

8. Väitän, ettei auton vuokraukseen tai koko perheen junalippuihin olisi varaa aina silloin, kun tarve olisi. Kaikki raha menee, mikä tulee, eli tilin saldo on kuitenkin aina nollissa ennen tilipäivää. 

 

(Lisäksi sen rekisterinumerossa on syntymäpäiväni, ja auto tuntui muutenkin kutsuvan nimeäni silloin autokaupan pihassa. Autorakkautta ensi silmäyksellä.)

 

Tämäkin löytö haettiin vasta eilen. Ihan suunnittelematta kauppareissun päätteeksi. 

 

Kaikkien näiden kanssa vaakakupissa painaa syitä miksi autosta pitäisi luopua. Vihdoin myyntiä puoltavia syitä alkaa olla enemmän, tai ainakin ne ovat painavampia. Olen valmis luopumaan oman auton tuomasta vaivattomuudesta ja kaikesta siitä, mitä kyseinen auto minulle jollakin merkillisellä tavalla merkitsee. Tiedän myös mihin sijoittaisin autokuluista säästämäni rahat jatkossa.

Mutta ensin kesä ja reissut. Tämä on (ehkä) meidän viimeinen #toyotankesä.

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Tietoinen vanhemmuus on itsensä kasvattamista. Olen kiitollinen, että olen ollut avoin tunteilleni ja ajatuksilleni. Etsinyt uusia toimintamalleja ja omaa tapaa vanhemmuuteeni ja löytänyt tien, jota kulkea. 

Ennen Mindfulnessia vanhemmille -kurssia mietin tavoitteitani ja ajatuksiani. Niiden joukossa oli muun muassa halu olla tyynempi, saada työkaluja arkeen ja toimia omien voimavarojen sisällä. Vahva miellyttämisen tarve saa minut monesti myöntymään muiden tahtoon ja vaieta omista tunteistani. Ajatusten hiljentäminen, ja läsnäolo on joskus todella vaikeaa, ja vaikka en kärsikään unettomuudesta vaikuttaa se keskittymiskykyyni päivällä. Meditaatio-harjoitukset auttavat rauhoittamaan sinkoilevia ajatuksia ja levottomuutta. Enemmän kuin konkreettisia harjoituksia, olen silti hyödyntänyt enemmän ajatus- ja toimintamalleja käytännössä. 

 

Listasin Mindfulnessia vanhemmuuteen -kurssin mieleenpainuvimpia asioita ja kantavimpia ajatuksia omaan arkeeni:

Mitä lapsi tarvitsee minulta juuri nyt?

Myönteisten ja kiitollisten asioiden kertominen iltaisin.

Aivojen sumeustilan laukaiseminen hengityksellä.

1 hengitys tilanteelle, 1 lapselle ja 1 itselle.

Nyt on näin.

Ota jokainen tilanne uutena.

Olla todella läsnä joka päivä joku hetki.

Kuuntele miten puhuttelet itseäsi.

Vuorimeditaatio.

 

 

PS. Olen opettanut Fridallekin hengitysharjoituksia rauhoittumiseen. Käytämme niitä suuttumus- ja rauhattomuustilanteissa. On aika suloista, kun pieni mukula keskittyy hengittämään syvään ja rauhoittuu.

 

 

Mindfulnessia vanhemmille -kurssin vetäjänä toimi Heli Mäkelä. Helin tekstejä ja harjoitteita voi löytää hänen Kasvun Taika -yrityksensä sivuilta. Ipanaisen kurssikalenterista löytyy erilaisia luentoja ja kursseja vanhemmuuteen liittyen. 

Osallistumiseni Mindfulnessia vanhemmille -kurssille oli yhteistyössä Ipanaisen kanssa. 

 

Lue myös:

Mindfulnessia vanhemmille, osa 1

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Pages