20 syytä miksi uusi kotini on paras

Räyhälä

Pahoittelen jos tämä itäkotihössötys alkaa jo käydä hermoillenne, mutta nyt toista viikkoa täällä asuessani vietän vielä eräänlaista kuherruskuukautta ja haluan hehkuttaa kaikkea sitä PARHAUTTA (hyi, sakkoja minulle tästä sanasta), joka uuteen kotiini ja sijaintiini liittyy.

1. Alkovini tummanharmaa seinä. Jostain syystä olen kiintynyt siihen seinään kovasti. Ja kun alkoviin saa vielä pimennysverhot, niin avot, hyvät unet tulee. Olen nukkunut superhyvin!

2. Keittiö. Siis minulla on keittiö! Oma keittiö! Ei mikään keittokomero, vaan pieni keittiö kaasuliesineen, astianpesukoneineen ja keittiönpöytineen. Erään vesihanattoman keittonurkan jälkeen tämä on todellinen murskavoitto. Kaiken lisäksi keittiössä on sinissävyiset kaapinovet, joista olen erityisen fiiliksissä.

3. Ruokakauppa on kivenheiton päässä. Oikeasti. Voisin heittää ikkunastani pallon ja se luultavasti osuisi kauppaan. (Tai no, näillä heittotaidoilla varmaankaan ei.) Eipähän harmita, jos jotain unohtuu isoista ostoksista. Toisaalta, kaupasta aiheutuu pieni kosmeettinen maisemahaitta, mutta olkoon.

4. Pystyn tarkkailemaan ikkunastani Suomen nuoria toivoja, jotka lapsina tunnetaan. Ne kävelevät ikkunani alta yksittäin ja laumoittain ja käyvät ahkerasti koulua. Tätä harvinaista lajia tapasin edellisissä asuinympäristöissäni varsin vähän.

5. Pystyn tarkkailemaan myös vähän varttuneempia Suomen nuoria toivoja, jotka nimesin kavereilleni jo Puotilan Skamiksi. Kui siistii! SLAY! (Miettikääpä miten hieno sarja Skam muuten on. Se on saanut ikäiseni lapsista ja nuorista arjessaan vähän vieraantuneet ihmiset rispektaamaan nuoria ihan uudella tavalla.) Sisäinen opettajattareni/nuoriso-ohjaajani heräilee taas horroksestaan.

6. Pystyn tarkkailemaan myös pubikansaa, mutta siinä ei ole tietenkään samanlaista viehätystä kuin edellä mainituissa, sillä sitä oli myös Kallio täynnä. Mutta toki välillä saattaa saada ilmaista viihdettä kuunnellessaan hurjempia elämän ääniä. Tämä voi muodostua myös miinukseksi, mutta vielä toistaiseksi olen nukkunut yöni rauhallisesti ja ilman korvatulppia - toisin kuin Kalliossa.

7. Piristyn valtavasti siitä kun törmään pesutuvassa piileskeleviin, tirskuviin ja kikatteleviin pikkutyttöihin. Oi lapsuus, lapsuus ja kaikki ne rappukäytävissä ja muissa tiloissa tehdyt kepposet ja luulo siitä, että täällä sitä nyt ollaan salaa ja tehdään jotain tosi kiellettyä ja aikuiset paheksuu. No, eivät ne välttämättä paheksu. Saattavat pitää teitä huvittavina ja sympaattisina tytönkoltiaisina.

8. Kirppikset. Oi mitkä apajat idästä löytyykään! Olen joutunut suorastaan välttelemään näitä, jotten rohmua kotiini kaikkea turhaa.

9. Mielettömät lenkkeilymaastot. Kallvik luonnonsuojelualueineen, Uutela, Rastila ja ties mitä kaikkea, kaikki juoksuetäisyydellä. Viimeisimmällä lenkillä kaikki kesän tuoksut tulivat vastaan aina meren tuoksusta mäntyyn, saunaan ja makkaraan. Saaristo on upea! 

 

10. Ja siis mitä hittoa, löysin vasta pari päivää sitten pakastimestani eräänlaisen jääpalakoneen. Väsytystaistelut ja muotin raivokas takominen pöytää vasten: bye bye!

11. Taloyhtiömme järjestää ilmaista pihajumppaa asukkaille. Ensin mieleeni nousi sama "uhka", seuraavaksi "mahdollisuus". Tämä on vielä testattava!

12. Lenkkisauna on kaksi kertaa viikossa, ja vuorot ovat sikapitkiä. Kiitos, kiitos, kiitos! Ja koska täällä on kaksi saunaa, ei tarvitse taas pihistä, että miksi miehet saavat taas paremman vuoron. (Harkitsen silti edelleen oman saunavuoron ottamista, mutta koen suurta vaikeutta sitoutua johonkin tiettyyn kellonaikaan ja päivään. Apua.)

13. Ravintolamahdollisuudet aivan lähietäisyydellä eivät ole kovin laajat (kolmisen paikkaa täällä taitaa olla), mistä annan tässä taloustilanteessa ison plussan. Kivan kokoisen keittiön ansiosta kotona tulee kokattua paljon aiempaa enemmän, eikä aina sorruttua kalliisiin ravintola-annoksiin. Kuitenkin jos ravintolaan haluaa, ei tarvitse matkustaa kovin pitkälle. Odotan myös innolla, että pääsen testaamaan eri puolilla itää sijaitsevat yksittäiset ravintolahelmet.

14. Lisääntynyt kaappitila. Voitte ehkä kuvitella sen ilon, kun yhtäkkiä saa tungettua kaikki rumat tavaransa imurista printteriin, työkalupakkeihin ja erinäisiin kierrätys- ja keräysastioihin yhden ison kaapin sisälle. Ja pysykääkin siellä! (Siivous ja velvollisuudet. Poissa silmistä, poissa mielestä.) Puhumattakaan nyt siitä, että minulla on elämäni ensimmäinen pieni vaatehuone. Pakko laittaa sydän perään. <3 

15. Taloyhtiön roskikset ovat niin isot, että ne eivät ole koskaan täynnä. Ah, miten pienistä asioista sitä voikaan ilahtua. Olen niin matkalla tulevaksi taloyhtiönipottajaksi.

16. Kun metromatkat pitenivät suunnilleen 10 minuutilla, ehtii matkan aikana hoitaa ärsyttäviä pieniä roikkuvia sähköposteja ja työpuheluita sekä lähetellä ihmisille niitä viestejä, joita ei koskaan muista muuten lähettää. Ennen ei ehtinyt, kun matkat olivat niin lyhyitä, ettei sitä vaivautunut edes kurkkaamaan postiinsa. Kirjaankin ehtii tarttua keskustaan asti matkatessa, kun sitä ei tarvitse ihan saman tien laittaa pois.

17. Hyvä olut on lähempänä kuin koskaan.

18. Kavereita on hauskaa kutsua kylään, kun uusia tiluksiaan voi esitellä eräänlaisena matkailuerikoisuutena. 

19. Kartanoissa löytyy. Rakastan kartanoita. Aion käydä niissä kaikissa.

20. Kaikki on niin uutta ja ihmeellistä. Ja nautin siitä täysillä.

Listauksen perusteella havaittavissa on, että olen pikavauhtia kasvamassa pihapiirin kyylämummoksi. Mutta oikeutan sen sillä, että kyyläämiseni on (ainakin vielä toistaiseksi) kannustavaa ja hyväntahtoista.

Ja toinen asia on, että jos tämä on sitä kuuluisaa kolmikymppisyyttä, niin en ymmärrä miksi kaikki muka kammoavat sitä.

Tätä parempaa ei olekaan! 

 

Aurinkoa viikonloppuunne!

Terveisin,

Idän kirjeenvaihtaja

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

IHANA POSTAUS! :) Mulle tuli sun hehkutuksesta niiin hyvä mieli! Ja terveisiä vain omasta kodista täältä Aurinkolahdessa, kyllä idässä on hyvä asua! ♥

Räyhälä
Räyhälä

No IHANA KOMMENTTI! :) Kiitos! <3

Ja oi vitsi, Aurinkolahti on kyllä ihanan oloinen paikka, sen vähän perusteella mitä olen sinne ehtinyt. Uimaranta oli ainakin hyvä, kun siellä viime kesänä kävin! 

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Helsingin kaupungin pitäisi palkata sinut pr-henkilökseen, ennustan että tätä menoa ihan kohta alkaa hipstereiden massamuutto Kalliosta iloiseen itään! 

Räyhälä
Räyhälä

No siis siihen pyritään! Siinä vaiheessa kun astuin Kalliossa yhteen uuteen jo liian trendikkääseen ja todella rahanhajuiseen ravintola-baariin, totesin, että tästä se lähtee. Kaupunkihipstereiden pako auvoiseen itään <3

(Ehkä se on alkanut jo, ja mä oon vaan jälkijunassa?)

Ja siis Kallio on ihana, mutta jatkuvasti keskiluokkaistuessaan melko mahdoton tällaiselle prekariaattimuijalle. Vielä kun saadaan yömetro ja lisävuorot ja se helvetin länsimetro kulkemaan, niin kaikki on täydellistä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sattumalta eksyin blogiisi ja ei vitsi miten hauska tunne, kun tajuaa lukevansa omista kotimaisemista! :D Itse asun tarhaa vastapäätä ja komppaan niin täysillä sitä miten suloista on katsella niin tarhaan kuin kouluun vaeltavia vaahtosammuttimia aamuisin:D Olin jo itse ehtinyt vähän turtua idän ihmeisiin (vähän haaveilin muutosta keskustaa kohti), mutta postauksesi muistutti taas idässä asumisen hyvistä puolista, kiitos siis tästä :) Suosittelen käymään Kontulan ostarissa, nimittäin sieltä löytyy niitä ruokahelmiä.

Räyhälä
Räyhälä

Mahtavaa! Ja joo, olenkin joskus siellä ostarin kupeessa piipahtanut hammaslääkärissä, olisikohan sieltä päin mielessä jokin erityinen ravintolasuositus? :)

ReettaM
Harharetkiä

Vitsi, tää vahvisti vaan omia pinnan alla kuplivia tunteita siitä, että itään sitä päädytään, ennemmin tai myöhemmin! Niin rauhallista, kaunista luontoa, hyviä rafloja! 

Räyhälä
Räyhälä

En voi ainakaan toistaiseksi kun vain suositella! :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Ööö, taloyhtiön pihajumppa. Fokin awesome!!! MÄÄ HALUUN MUUTTAA SUN NAAPURIIN!!!

Räyhälä
Räyhälä

Tänne vaan, tervetuloa! Kaikki mukavuudet löytyy, myös lapsille! :D

Kommentoi