Balkanin valo, Välimeren värit

Räyhälä

Ulkona on taas pakkasta. Sitä perhanan ikuista jäätä, viimaa ja kuivuutta, joita ei pääse karkuun sitten millään. Olen onnellinen auringonpaisteesta, mutta toisaalta se muistuttaa keväästä; saa leudomman ilman odottamisen tuntumaan ikuisuudelta ja oman ympäristön ikävystyttävältä. Tekee mieli sovitella kevätvaatteita, pitää sandaaleita sisällä ja suunnitella matkoja lämpimään.

Keväälle bongasin onneksi jo aiemmin yhden budjettimatkan, mutta se sijoittuu sen verran pohjoisille leveysasteille, että lämpö tuskin on se ykkösasia. (Skotlannin reissuvinkit ovat siis tervetulleita. Uskaltaako siellä ajaa toispuoleisella autolla?) 

Kun elämäntilanne on erittäin epävarma, eikä seuraavista matkustusmahdollisuuksista ole oikein tietoa, on ihanaa selailla läpi vanhoja matkakuvia sieltä missä todella oli aurinkoa, ja missä todella nautin elämästäni ja olostani.
 

Oi Balkan, Balkan. Paahteiset päivät ja lempeät yöt, joita edeltää hitaat auringonlaskut ja kylmä valkoviini. Ja Napolinlahden leudot tuulet ja Rooman kuumuus

Selailin muutaman vuoden takaisia Balkanin ja Italian reissukuvia läpi ja tajusin, ettei todellakaan ole mikään klisee, että matkailu tekee onnelliseksi. Tällä hetkellä noiden kuvien onnea on vaikea tavoittaa, mutta iloitsen siitä, että muistan yhä miltä se tuntui - varpaiden uittaminen välimeressä ja vallattomasti leikkivät lapsilaumat rannalla. Paahtava aurinko ja näkymä Kotorinlahden yli, vilvoittava oluttuoppi ja kalmarilautanen. Illat Amalfin rannikolla, Albanian eriskummalliset maantiet ja Pristinan yöt. Kun asiat ovat paremmin kuin hyvin.
 

Säälittävää tai ei, vanhojen kuvien ja reissupostausten selailu tuo lohtua nykyhetkeen. Tästedes en kyllä jätä järkkäriä kotiin, vaikka matkatavaroihin mahtuisi vain pieni käsilaukku. Järkkärikuvat ovat vuosien jälkeen miljoonasti kivempia kuin sinnepäin räpsityt kännykkäkuvat.

 

Huokaus ja haikeus.

Odotan lottovoittoa, ja ehkäpä kirjoitan lähipäivinä myös viime kesän Portugali-Espanja -kokemuksesta.

Mitä matkasuunnitelmia teillä on lähitulevaisuudessa?

 

Muita matka-aiheisia tai aihetta sivuavia postauksiani löydät täältä:

Räyhälä-blogia voit seurata myös Facebookissa.

Kommentit

Oi jestas mitä kuvia! Noista kyllä nousi itsellekin matkakuume, vaikka en sellaisesta ole pitkään aikaan kärsinytkään. Ainoa oma matkasuunnitelma on lähteä syksyllä Lappiin vaeltamaan (ja mahdollisesti poiketa myös Norjan puolella), koska ennen sitä ei gradun ja töiden takia ole mahdollisuutta matkustella. 

Mutta Skotlanti! Miten pitkä reissu on ja oletko yhtään miettinyt mihin päin haluaisit mennä? Tein ite Skotlannissa jokunen vuosi sitten 9 päivän reissun ja voisin ehkä heitellä vähän vinkkejä. Autolla siellä uskaltaa kyllä liikkua (olen asunut ja ajanut Brittein saarilla, joten uskallan antaa ajeluun luvan :D ), mutta suosittelen myös harkitsemaan busseja. Olivat ainakin meidän reissulla tosi edullinen ja helppo tapa reissata paikasta toiseen. 

Räyhälä
Räyhälä

Oi, Lappi on ollut itselläkin haaveissa! Ehkäpä ens syksynä... 

Skotlantiin menen noin viikoksi, ja osan ajasta pyörin siellä kaverin nurkissa Aberdeenissa ja osan Edinburghissa. Muuten ei ole vielä kauheasti suunnitelmia. Jotkut upeat rantapainotteiset luontokohteet ja symppikset pikkukylät esim. päiväreissuna kiinnostais aika paljon.

Bussit pitää tsekata kyllä joo. Ajattelin, että autolla liikkuessa ei tarttis suunnitella etukäteen niin paljoa. Ehkä sitä jossain pikkuteillä uskaltaiskin ajaa (mäkin oon asunut Briteissä, joten voisin uskoa liikenteen suuntaan tottumisen tulevan lopulta jostain selkäytimestä, pikku hiljaa :D). Molemmissa varmasti puolensa.

Tässähän pitää alkaa kohta jo suunnitella tarkemmin! Jos sulla on vinkata jotain pikkukyliä/luontokohteita, niin niistä olen erityisen kiinnostunut. :)

Hei mä palaan tähän asiaan kunhan kaivelen viikonloppuna esille matkapäiväkirjan ja kuvat Skotlannista ja palauttelen paikkoja mieleen!

Räyhälä
Räyhälä

Kivaa, kiitos paljon! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.