Elä ja hengitä taidetta – pikainen festarikuufiilistely

Moni blogi ilmoitti jossain vaiheessa olleensa kesätauolla, mutta huomasin vastikään itsekin, että minullahan on tainnut olla varsinainen ilmoittamaton kesätauko tässä. No, ehkäpä ihan ymmärrettävistä syistä (=matkat, festarielämä).

2017-08-04 17.49.54.jpg

Yritän kuitenkin pikkuhiljaa päättää tämän kesätauon. Ei sillä että minulla olisi mitään valmista bloggaamisen arvoista asiaa, mutta huomaanpa vaan, että bloggaamisesta on tullut jonkinlainen osa arkeani ja hyvinvointiani. Sormet aivan syyhyävät jo näpyttelemään tänne, sillä ennen kaikkea tänne kirjoittaminen on asioiden järjestelemistä pääkopassa. Se pakottaa pysähtymään, pohtimaan, tarkkailemaan elämää kaikella sen ansaitsemalla keskittymisellä. 

Samalla haluaisin kirjoittaa ummet ja lammet siitä kuinka tajunnanräjäyttävä kaupunki on kesäinen New York ja kuinka olen samanaikaisesti sekä innoissani tulevasta syksystä että kauhuissani uuden arkirytmin opettelusta, mutta toisaalta haluaisin avata ajatuksiani ja tuntemuksiani eilisestä Turun terrori-iskusta ja maailman alennustilasta. Nämä pari aihetta eivät oikein kulje käsi kädessä.

Mutta juuri tällä hetkellä en ehkä ole vielä tarpeeksi pysähtynyt. Festarielokuu on käynnissä, ja minä myös. Hip hei, hengissä ollaan!

2017-08-17 18.16.43.jpg

Elokuu on ollut itselleni viime vuodet töiden osalta kiireisintä aikaa. On tuntunut, että sitä on kaikesta juhlasta ja työstä sekä silmien ja aistien auki pitämisestä jotenkin ihan puhki, eikä taiteesta ole ehkä kyennyt aina nauttimaan aivan täysillä. Tänä vuonna olen kuitenkin ottanut kevyemmän laskun festarikuuhun, ja pääsen todella aistimaan kaikkea sitä mitä kaupungilla on tarjota juuri nyt. Yritän olla ahnettimatta liikaa, mutta se on kyllä tehty vaikeaksi!
 

2017-08-13 21.08.27.jpg

 

Siispä sen kummemmin miettimättä ja muistelematta:

Oman festarikuuni to do -lista (tällä hetkellä – pidätän oikeuden muutoksiin) sekä leväperäisesti lausuttuja suosituksia

– Taiteiden yö. Tänä vuonna aion oikeasti nauttia Taiteiden yöstä, enkä suorittaa ympäri kaupunkia. Salainen puutarha täytyy tsekata, joskaan en ole varma onko Taiteiden yö siihen se paras hetki (se on pystyssä myös perjantaina). 
– Jos kukkarossa on matti, mene Art goes Kapakkaan – Kuorojen kierros meni jo, mutta meno jatkuu yhä. Kaikki esitykset ovat ilmaisia!
– Silent opera Vixen Konepajan Brunossa. Hauskan ja intiimin oopperakokemuksen lisäksi lisäpisteitä mieskomeudesta, hehehee. (Sori oli pakko, kävin eilen katsomassa ja rakastuin vaan siihen yhteen ihquun laulajaan!!1)
Huvilateltta. Perusmeininki: esiintyjät, joista suuri yleisö ei välttämättä tiedä juuri mitään, ja upea elokuun pimenevien viileiden iltojen tunnelma Tokoinrannan valoheijastuksia tuijotellen. Mm. tämä kiinnostaa.
Chekhov’s First Play Kansiksella. Tabula rasana mestoille vyöryen taas.
– Pieni teatterityömatkakin taas luvassa niin ikään.
– Kansallisoopperan amfiteatterilla ulkoilmaelokuvia ja kahvia!
– Myös täällä idässä osataan kaupunkifestata.
Filosofian yö Kiasmassa täytyy käydä tsekkailemassa – ennen sitä voisi mennä esimerkiksi Aito G -bileisiin? (Kaverit ilmoittautukaa!)
Manifeston ehtii onneksi käydä kurkkaamassa vielä myöhemminkin, kun täältä festarikuun hurmoksesta on laskeuduttu.
– Lisäksi jokin runotapahtuma pitää kokea, mutta on vielä harkinnan ja tsekkailun alla, että mikä tästä kaikesta tarjonnasta se olisi. Yhden mahtavan runon olen tässä kuussa jo lukenut, ja se on Emmi Kujanpään:
 

2017-08-16 19.37.22.jpg

 

Otetaan vielä tähän loppuun siis yksi röyhkeän Helsinki-keskeinen kysymys:

Mitä kulttuuria aiot kokea Helsingissä seuraavien viikkojen aikana, ja mistä olet erityisen mehuissa?

Kommentit (6)
 1. Ah, my thoughts exactly! Kerrankin on elokuussa aikaa vaan nauttia esityksistä! Aika samanlainen lista tuli muuten näköjään: http://www.lily.fi/blogit/lights-music/elokuu-kulttuurikuukausista-komein. 😉

  1. Haha, mäkin oon kunnostautunut kuuloke-esitysten kävijänä, ja ihan samoja mietteitä näistä kuin sullakin! Mutta nyt tosiaan nautitaan tästä elokuun vapaudesta! 😀

  1. annamagdaleena
   19.8.2017, 21:05

   Niin piti vaan sanomani, että tänne! Monteverdi on ylivoimaista musiikkia kiireen ja hektisen mielen rauhoittamiseen.

   1. No tämä kiinnostaisi kans, siellähän on useampi tuttukin roolissa 🙂

   2. Ehdinkin katsomaan tämän, oli kyllä hieno! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *