Ensimmäinen paskamyrskyni

Räyhälä

Hyvä internet, tämä on törkeä kirjoitus. Siis kertakaikkisen törkeä!

Tässä kirjoituksessa minä hyökkään henkilökohtaisesti sinua kohtaan. Minä kyseenalaistan oikeutesi olla olemassa. Kyseenalaistan persoonasi, työpaikkasi, valintasi ja vapautesi.

Minä kerron sinulle mielipiteeni, saatanpa heittää pari pohdintaakin. Ihan vain siksi, että haluan tehdä elämäsi hankalammaksi ja muistuttaa sinulle, että kyseenalaistan sinun oikeutesi olla oikeastaan yhtään mitään.

Ei minua kiinnosta tietää elämästä ja asioista yhtään sen enempää, mietiskellä ääneen, kuulla erilaisia näkökulmia tai käydä mitään helvetin dialogia, kunhan bloggaan täällä ihan vain sinulle vittuillakseni.

Niin. Juuri sinulle. Lällällää, saatana.

Sillä sitähän me bloggaajat haluamme tehdä. Sinun elämästäsi mahdollisimman hankalaa. Näyttää sinulle paikkasi.

Kyllä. Lällällää saatana uudelleen.

Minua kiinnostaa niin helvetisti juuri sinun elämäsi hankaloittaminen, ja siksi kirjoitan tätä blogiakin. Ihan vain sinua kiusatakseni. Senkin tollo!
 

 

Tällaiselta vaikuttaa välillä käsityskyky ja kanssakäynti blogimaailmassa. Ne kuuluisat paskamyrskyt - kun joku on postannut joko jotakin hölmöä, ajattelematonta tai mielipiteitä jakavaa, ja yleisö vetää henkilökohtaiset herneet nenukkiinsa, kokien kirjoittajan henkilökohtaisena uhkana ja itse paholaisen kätyrinä.

Somepaskamyrskyt blogeissa ovat olleet mielestäni aina jollain tavalla hyvin kiehtovia. Siksi on vähän harmi, etten ole itse vielä kokenut yhtään oikeaa sellaista, vaikka sivusta olen seurannut yhtä sun toista. (Paskamyrskyjen seuraamista voisi oikeastaan kutsua jonkin sortin harrastukseksi. Missä myrsky, siellä kohta meikä. HS ja iltapäivälehdet tosin poislukien, koska ei vaan pysty.) 

Haluaisin kokea ihan uteliaisuuttani sen miltä tuntuu kun jokin oma ajatus ymmärretään totaalisen väärin ja oma somepreesens mestataan oikein talkoovoimin, mutta se tuntuu myös liian kammottavalta ajatukselta. Etenkin silloin, jos olisin itse tehnyt ajatteluvirheen tai huomannut olleeni tietämätön. Ja uskokaa tai älkää - aika moni meistä ei tiedä kaikkea. Ja aika moni tekee myös virheitä.

Suurin osa bloggaajista tuskin kirjoittaa ajatuksiaan auki nettiin loukkaamismielessä, joten tuntuu vähän kohtuuttomalta, että kommenttiosiossa näin voi kuitenkin vapaasti tehdä. Teksteissä käsiteltävät aiheetkin on lopulta ilmeisesti ihan ookoo unohtaa, kunhan vaan saa mahdollisimman paljon loukattua kirjoittajaa ja annettua tälle jonkinlaisen "opetuksen". 

HJUUH.

Voidaanko nyt vaan hyväksyä se tosiseikka, että meitä ihmisiä on tässä maailmassa aika monenlaisia, ja joskus emme vaan yksinkertaisesti kykene ymmärtämään toisiamme. Että meillä on erilaisia arvoja, eritasoisia käsitys- ja hahmotuskykyjä, erilaista tietoa ja erilaisia verbaalisia työkaluja. Ja että joskus ei ehkä kannata jatkaa sitä väittelyä, kun toinen puhuu kaalista muristen ja toinen perunasta kiljuen.

Ja jos on ihan pakko jatkaa keskustelua, voi sen tehdä asiallisesti, menemättä henkilökohtaisuuksiin tai halvasti vittuilematta (joskin ymmärrän, että se on kovin monelle ihan ylivoimaisen hankalaa siinä vaiheessa kun argumentit loppuvat). Voisimmeko miettiä edes minuutin ennen kuin provosoidumme toisten kirjoituksista? (Lupaan kokeilla tätä itsekin seuraavan kerran esim. Ulla Appelsinin kohdalla.)

On minullakin ajatuksia, joista ihan varmasti roihahtaisi kunnon somerikkisavut. Mutta pelkurimaisuuttani en laita niitä tänne. Sen sijaan nurisen tutuille baarinnurkissa ja kirjoitan tämän aivan helvetin törkeän ja kamalan postauksen. Ja tämähän siis on aivan kauheasti sinua loukkaava. Senkin lukija!

Joten nyt kysynkin:

Voisitko osallistua minun ensimmäiseen paskamyrskyyni? 
 

Pliis? Tämä postaus on kuitenkin henkilökohtainen hyökkäys JUURI SINUA KOHTAAN. 

Nyt on ihan lupa puolustautua, purkaa sitä omaa pahaa oloaan tuntemattomille ja huutaa mikä maailmassa tai minussa on vikana. 

Tilaisin siis 1 kpl paskamyrskyä tämän postauksen kommenttiboksiin. Enkä muuten tippaa kommenteista.

Don't leave me hanging!

 

Aiempia ajatuksiani blogeista, mediasta ja paskamyrskyistä:

Kommentit

Pax
Liikehdintää

Mitähän säkin sieltä kehä ykkösen sisäpuolelta huutelet jotain elämästä? Tommosen punavihreän joku kulttuuri alan suvakki kuplan sisältä on varmaan aika vaikee nähdä todellista elämää! Kaikille ei oo opetettu kotona käytöstapoja ja musta on tosi tyhmää et sä mollaat niitä ihmisiä (siis tietty myös mua mut kohdistan tän nyt ensin muihin kun en halua tunnustaa et osu omaankin nilkkaan), että oisko niitten ihan omillaan pitäny sit oppia joku kohtelias tapa väitellä häh? Mä ainaki sanon asiat just niinku ne mun mielesät on!!!

(Ai kamala, rupesi naurattamaan kun ajattelin että tämä näkyy viimeisimmissä kommenteissa...)

Räyhälä
Räyhälä

Jep, täältä kehä ykkösen sisältä on kyllä hyvä huudella, ja se onkin oikeastaan yksi tämän blogin kulmakivistä: huudella kaikille, jotka eivät asu kehä ykkösen sisällä. Vitun Kannelmäki esim!

ReettaM
Harharetkiä

Jos ei paskamyrskyjä kestä, niin sitten ei varmaan tarvitse kirjottaa blogia! Itepähän tilasit, kun kirjotat! Suomessa on SANANVAPAUS, ihan saan sanoa mitä huvittaa.

(Ei, mä en selvästikään oikeesti osaa disauttaa netissä :D)

Räyhälä
Räyhälä

=> Sitä saa mitä tilaa!!

Kummallista kyllä, en ole vielä koskaan nähnyt omaa postaustani lukuunottamatta kenenkään tilaavan paskamyrskyä blogiinsa. 

Iiru (Ei varmistettu)

Menisit oikeisiin töihin, senkin kuplahihhuli. Meidän kunnollisten verom_maksajien rahoilla vaan toteutat korkeakulttuuria ja muuta epäisämmaallista elitisti suvakki kulttuuria!

Räyhälä
Räyhälä

"Kuplahihhuli"? Eiks äitis opettanu sua kiroilemaan vai mix oot noin lame?!

Aniaa
no delays

Olen aikaisemminkin lukenut joitakin postauksiasi, mutta tää teksti oli kyllä niin kamala ja ihan ympäripyöreä, ettei mitään järkeä! Aloin siis seuraajaksi, tietenkin! Ja mikä ihmeen Räyhälä? Mitä se muka kertoo blogista???

Ps. Kiitti! Oli mahtava postaus! :)  

Räyhälä
Räyhälä

Haha, tässä on kyllä just yks klassisimmista paskamyrskydiskursseista; "olen pitänyt sinua jo aika kamalana, mutta tämä postaus vasta olikin kamala, ja siksi en seuraa enää/lopetan tähän paikkaan".

:D

Ps. Kamalaa, että koet tarpeelliseksi seurata! Mitä se kertoo sinusta

(Pps. Tässä ois hyvä gradun aihe jollekin esim. sosiologiaan, viestintään, puheviestintään tai käyttäytymistieteisiin. "Paskamyrskyt suomalaisessa blogiskenessä.")

tiia_

Kauheeta sontaa koko postaus. On sun vika, että olen omassa elämässäni onneton! 

Räyhälä
Räyhälä

Hyvä, että postauksen sontamaisuus toi elämääsi lisää onnettomuutta!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Minäkin olen onneton ja se on teidän kaikkien vika!

Annas_kun_minä_tyttö_selitän (Ei varmistettu)

Empä ole Lily (outo nimi, eikö suomalainen Lilja kelvannu?) blogiisi ennen törmännyt, mutta tulempa sinulle tytön tyllerö nyt ihan vaan postauksesi otsikon luettuani ystävällisesti neuvomaam, ettei kannata sellaisista asioista paljon kirjoittaa, joista meillä 40 vuotta elämän kovaa koulua käyneillä on arvokasta kokemusta. Taidatkin olla huomionkipeä ja muutenkin yksinkertainen. Häpeä!

Räyhälä
Räyhälä

Kyllä, olen huomionkipeä ja yksinkertainen ja nimeni on tosiaan Lily. :---D

(Tää oli paras kommentti! Panin eräästä nimeltämainitsemattomasta kommenttiketjusta merkille juurikin samoja juttuja.)

Suppe (Ei varmistettu)

Senkin piereskelijä! Monet mukavat reissut pilannut!

Räyhälä
Räyhälä

PRÖÖÖÖÖÖT! Mutta täytyyhän ennen paskamyrskyä antaa jokin pieni varoitus?

(Ps. Otan keskiviikkona kaasunaamarin mukaan leffaan kun joudun menemään sun kanssa.)

Räyhälä
Räyhälä

Voi ei, mä tajusin MOKANNEENI! Tietysti näitä kommentteja kuuluisi malttaa ensin odottaa ja antaa keskustelun levitä valtoimenaan ja vasta sitten tulla vastailemaan näihin kerralla. Sori... Ei se someraivo tällaisella vastaustahdilla varmaan leviä niin hyvin. :(

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Mikäs se semmoinen punavihersuvakkihoro oikein on, joka ei saa edes paskamyrskyä aikaiseksi ilman että erikseen pitää kerjätä? HÄPEÄ! 

Räyhälä
Räyhälä

Hyvä kysymys. Minä häpeän!

Juls and Rags

En ees jaksa alkaa selittämään miks oot niin vääräs koska et kuitenkaan tajuais. Menisit joskus oikeisiin töihin ja ottaisit asioista selvää etkä vaan siteerais jotain ihme tyyppejä niin ehkä joskus oppisit. Tai no tuskin kun oon tollane idiootti.

(Kiitos, kiitos tästä postauksesta. Luin ensin noi tippikommentit. Ja kyllä meni tunteisiin. Kommentti kommentin jälkeen jäsentelemätöntä, huonosti perusteltua paasausta samoilla väärillä ennakko-oletuksilla (esim. että kirjoittaja ei ole koskaan ollut ravintola-alalla töissä eikä arvosta tarjoilijoita). Mitään keskustelua ei pääse syntymään ilman hyviä vasta-argumentteja ja sitä, että kommentoijat lukisivat aiemmat viestit ja perustelut. Surettaa tämä tällainen keskustelu"kulttuuri".)

Juls and Rags

*OOT

(xD)

Räyhälä
Räyhälä

Tääkin on niin klassinen juttu noissa keskusteluissa; "tajua itse mitä olet tehnyt senkin idiootti, minä en ala sinulle sitä selittämään (luultavasti siksi, että en osaisi)." Eli "kuole vaan pois tai jotain vastaavaa, koska en jaksa tai osaa perustella loogisesti omia ajatuksiani".

Toi tippauskeskustelu oli aivan kamala ja vahvisti omia ennakkokäsityksiäni monesta asiasta ravintola-alalla. Olisi ollut paljonkin sanottavaa aika moneenkin kommenttiin, mutta tässä kohdin koin viisaammaksi jättää vaan sanomatta oman näkemykseni. Kun keskustelijoilla ei ole kykyä käytöstapoihin tai kompetenssia yhtään omaa elinpiiriään laajempaan hahmotuskykyyn, niin tuskin kannattaa vaivautua. 

Jaakko Väyrynen (Ei varmistettu)

Kirjoitin kyseiseen keskusteluun johtavan linkin alle asiallisen vastineen kirjoittajan FB-sivulle, kuitenkaan saamatta vastausta, jonka jälkeen hän myös poisti kyseisen linkin. Se siitä asiallisesta keskustelusta. Harmittaa kyllä, että osa kommenteista, mitä kyseinen blogipostaus on saanut, on täysin ala-arvoisia. Olisin toivonut asiasta hyvää keskustelua, mutta nyt osa ravintola-alan ihmisistä kusi omiin muroihinsa. Mutta ymmärtäähän tuon toisaalta, en mäkään kirjoita postausta, missä listaan syitä miksi on typerää maksaa bloggaajille tekemästään työstä. Jos yrittää viedä rahaa toisen pussista, saa varmasti lokaa niskaansa.

Räyhälä
Räyhälä

Lähtemättä ottamaan tässä postauksessa kantaa kyseisen keskustelun asiasisältöön, minustakin aihe oli tosi kiinnostava ja olisin mielelläni myös kuullut eriäviä näkökulmia ja ravintolatyöntekijöiden kommentteja ja kokemuksia. Taisi siellä jotakin asiallisiakin juttuja olla seassa, en nyt hetkeen ole jaksanut tarkoituksella klikata tuohon ketjuun. Mutta kun keskustelun taso oli sitten jossain vaiheessa mitä oli, niin asiallisetkin jutut peittyivät näiden huutelijoiden ja "opetuksen antajien" alle, mikä on tosi harmi.

Tuosta viimeisestä kohdasta taas olen eri mieltä. Kuulisin ja lukisin itse ainakin mielelläni perusteltuja näkemyksiä siitä, miksi bloggareille (tai ylipäätään jollekin ammattikunnalle) ei tulisi maksaa tehdystä työstä. Tuossa tippaus-esimerkkitapauksessa kyse ei ollut tästä, vaikka otsikko hieman raflaava toki olikin. Tämä on mielestäni sitä kuuluisaa medialukutaitoa, jota monelta lukijalta ei löytynyt. (=Kritisoitiinko postauksessa isompia yhteiskunnallisia rakenteita vaiko oikeasti kiellettiin ihmisiä jättämästä tippiä kenellekään tai ilmaisemaan kiitosta hyvästä palvelusta?)

Facebook-juttuun en oikein voi ottaa kantaa tuntematta tapausta. 

Loppuun täytyy todeta, kiitos tämän paskamyrskyketjun ensimmäisesta asiallisesti kirjoitetusta kommentista :D

Vierailija (Ei varmistettu)

En näe mitään ongelmaa siinä, että eri alojen palkkauksesta keskustellaan avoimesti, tätä itseasiassa tarvittaisiin paljon enemmän, että esimerkiksi palkkatasa-arvo toteutuisi. On jotenkin surkuhupaisaa, kuinka jokin ammattiryhmä, jolla kaiken järjen mukaan olisi oikeus oikeasti kilpailukykyiseen palkkaan, saadaan palkankorotusten vaatimisen sijaan taistelemaan kolikoista.

Juliaihminen
Juliaihminen

Moi Jaakko! Pahoitteluni, kun jouduin poistamaan sen FB-jaon. Mulle tuli noista ihmisten vihakommenteista henkisesti ja fyysisesti niin hirveä olo, että päätin poistaa silmistäni kaikki mahdolliset vihakommentit. En ole voinut poistaa ko postauksen vihakommentteja, koska en yksinkertaisesti pysty lukemaan tuota ketjua, sillä mua alkaa oksettaa. No, tässä katosi siis samalla myös ihan asiallisia kommentteja, ja siitä pahoittelen.

Mutta asiaan! Mä arvostan todella todella paljon rafla-alan työntekijöitä. (Jopa tämän gaten jälkeen, sillä tiedän, että nuo vihapuhujat ovat marginaalia.) Herregud, käyn syömässä viikoittain ulkona, kirjoitan blogiini usein suosituksia ravintoloista, kiitän niin tarjoilijoita kuin kokkeja. Mun postauksesta ei voi lukea pienintäkään vihjettä siitä, etteikö näin olisi.

Katson tuota koko skeneä taloustieteen kannalta: vaikka tipit eivät kuulu Suomessa palkkaan (eivät muuten jenkeissäkään), niin se ei tarkoita sitä, etteikö ne voisi vaikuttaa tulevaisuudessa siihen, millainen TES:n mukainen palkkaus ravintoala-alalle tulee.

Mä katson tätä asiaa enemmän taloustieteelliseltä kannalta: markkinataloudessa ajan myötä markkinat korjaavat tällaiset "systeemin virheet" niin, että ylimääräinen raha siirtyy yhdestä paikasta toiseen. Näin esimerkiksi jenkeissä: Tarjoilijoiden palkat ovat huonot, koska siellä on vahva tippauskulttuuri. Näin ollen  tarjoilija joutuu sietämään kaikenmoista käytöstä, jotta hän saa peruselantonsa. Suomessa taas tämänkaltaista tippikulttuuria ei ole ja mun mielestä se on hyvä. Ketään ei kyykytetä. 

Mä en missään sanonut, etteikö tarjoilijoiden tai kokkien palkkoja tulisi nostaa, päinvastoin, mun mielestä peruspalkan pitäisi olla niin hyvä, että sillä elää hyvin. Kyse on vaativasta ja tärkeästä työstä, jota olen myös itse tehnyt.

Myönnän, että postauksessa oli yhdistetty teoria ja käytäntö hieman hähämisellä tavalla. Siinä oli paljon spekulaatiota mahdollisista skenaarioista, ei niinkään kuvailua siitä, miten asiat nyt ovat.

Lisäksi käytin pointeissa amerikkalaisia lähteitä, jotka eivät toki toimi Suomessa - mutta jos Suomeen rantautuisi tippikulttuuri, ne voisivat yhtä hyvin olla totta täällä.

Nämä seikat eivät kuitenkaan mun mielestä oikeuta ketään lähettämään mulle uhkailuviestejä tai solvaamaan mua.

Sitten on vielä sanottava, että blogipostaus on tekstilajina sellainen, että se ei ole valmis sellaisenaan. Se on vähän kuin mielipidekirjoitus. Siihen on tarkoitus kommentoida, jotta keskustelu jatkuu, tulee teesi, antiteesi ja parhaimillaan synteesi. Näin keskustelut parhaimmillaan toimivat.

Olen puhunut tästä blogissani ennenkin: Väittelyn pointti ei mun mielestä ole voittaa, vaan oppia uutta. Aluksi se vaikuttikin olevan mahdollista tuossa tippauspostauksessa, ja aloinkin vähän muuttaa kantaani, mutta sitten tuli ensimmäiset "syljen annokseesi ja printtaan kuvasi ravintolamme seinälle" -kommentit, minkä jälkeen vedin liinat kiinni. Mun mielenterveys ei vain kestä lukea sellaista uhkailua ja paskaa, mitä jengiltä lähti tulemaan. Ihmiset eivät lukeneet enää postausta, pelkän otsikon, eikä se ole hedelmällistä. 

Mulle jäi tästä koko jutusta aivan järjettömän paha mieli, koska koen että tämä koko homma ymmärrettiin ihan tarkoituksella niin väärin kuin vain voi ymmärtää. 

Onneksi tavallisesti mun blogissa on hyvää väittelyä tärkeistä jutuista, ja toivon mukaan pian se on taas mahdollista.

vierailija (Ei varmistettu)

kyllä mä oon täälä kirjautuneenakin mut nyt ei.kiva et tää keskustelu harhautu muihin blogeihin jo tässä vaiheessa kommentti ketjua. tää on parasta kun ihmiset alkaa avautumaan ihan muusta kun blogi kirjoituksesta. ja sä tän blogin pitäjä; mee sinne kirgisiaan.

Juliaihminen
Juliaihminen

mitä mitä?????,,,,, heti aletaan täällä sivistyssanoilla brassailemaan!!! ite oot kirgisia.

 

säälin sua ja sun kuvahan

on jo printattuna mun sein ällä.

Räyhälä
Räyhälä

Kirgisia <3 Ostakssää mulle matka lippun?

Etkö sä tienaa blogillasi, kun pitää pummata matkarahaa kommentoijilta? 

Räyhälä
Räyhälä

Älä sä tuu mun tienestei uteleen senki kyylä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Haluan Julia lohduttaa sua, kun olen ollut sun tippauspostauksessa keskustelemassa, niin kyllä tuntuma oli, että yhden sivun verran tuli sitä törkyä, mutta sen jälkeen on ollut lähes asiallista keskustelua. Kirjoituksesi oli täysin asiallinen ja ajankohtainen. Oikeastaan (niin kuin joku kommentoikin siellä ketjussa) nämä argumentit siitä, kuinka elintärkeitä tippikolikot koko ravintola-alalle ovat, osoittavat, kuinka tarpeellista tämä keskustelu on (hyvinvointivaltiossa kenenkään toimeentulon ei tulisi riippua almukolikoista). Toivottavasti pystyt kohta jo nauramaan koko kohulle ja muistat, että kirjoituksesi on kerännyt myös paljon tykkäyksiä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos tosi paljon! Jonain päivänä menen lukemaan sen keskustelun.

Lilyn toimituspäällikkö toi mulle tänääb pussin Kisskiss-karkkeja ja kutsui mua tippi-Juliaksi. I'll get over this! :D

Räyhälä
Räyhälä

Mahtavaa! (Vai pitäiskö tässä paskamyrskyketjussa sanoa: Luuletsä hei et sä oot ansainnu mitää karkkei?!?)

Juliaihminen
Juliaihminen

LUUletsä että ketään kiinnostaa?! Mua ei ainakaan kiinnosta yhtään ja tätä paskatekstiä ei ikinä olis saanut kirjoittaa ja siks jaan sen jokaisessa somekanavassa ja -kolossa ja anonyymit paska myrskyn ratsastajat f-book- ryhmässä!!!

Itseppähän ketjäsit (Ei varmistettu)

Mäki haluun karkkii, epäreiluu että toiset saa ja toiset ei. Ja hei muuten haluun tietää, että mitkä tavarat on teidän omalla työllä ansaittuja ja mitkä on joku mies ostanut, koska se on kuule huorausta se. Ja ei kai vaan oo valkokultakoruja teillä? Se ei ole mikään oikea kulta se valkokulta. Huora huora hevosenkyrpä.

Vierailija (Ei varmistettu)

P.s. Kiva kun kerrankin kirjoitusvirheet tukevat tekstiä

Räyhälä
Räyhälä

Arvostan etenkin viimeistä lausetta!

Räyhälä
Räyhälä

Hehe, on tieteellisesti todistettu Iltalehden mukaan yms. Näitä näkee kans välillä. 

KVG on kyllä upea lyhenne ja yksi suosikeistani. Parasta oli kerran saada isältä whatsappissa tuo lyhenne vastaukseksi johonkin kysymykseeni. (Hän hallitsee hyvin nuorisokielen ja somen ja on ikäisekseen selvästi hyvin nuorekas.)

MM
Maijan matkassa

Olen itse ollut paskamyrskyssä yli 16 vuotta ja taidan sinulle tytön tyllerö availla muutaman seikan;

  1. Löysin vihdoin tämän kommentoitiosion ja olet mielestäni idiootti. Erittäin huono teksti ja erittäin huonot perustelut. 
  2. Meinasin jaksaa kirjoittaa jotain mut tuskimpa sulla ymmärrys riittää.  
  3. Nyt kirjoittaja on ihan pihalla. Säälittävää.

 

MM
Maijan matkassa

Okei, tää oli mahtavaa! Siellä toisen kommenttilootan puolella meinasi itkettää mutta täällä meni yhdeksi hirnumiseksi. Kiitti siitä!

Räyhälä
Räyhälä

Meinasin haukkua, mutta olet niin tyhmä, ettet varmaan edes ymmärtäisi haukkujani.

Ja kiitos, nauroin tälle "itse yli 16 vuotta paskamyrskyssä" -ajatukselle makeasti :D

Taru Mari
Stuff About

No voi lol, luuletko olevas jotenkin tosi erikoinen kun keksit tällaisen postausidean? (oon vähän huono tässä. :D)

Räyhälä
Räyhälä

Kyllä! Olen yksisarvinen!

Juliaihminen
Juliaihminen

I love you woman! <3

Räyhälä
Räyhälä

<3 Ja tsemppii!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

senki lespot menkää muuanne 

Räyhälä
Räyhälä

Idjootiksi haukkumisen ehkä vielä kestän.. mutt että lesboksi!! On sulla otsaa, kantuura!

saarah
visual diary

Lopetan tän blogin lukemisen!!!!!!!

Räyhälä
Räyhälä

Siis I dont' cäre!

tinndy

Aha. Eli sun mielestä sharia-laki on animee ja työttömät pitäs työllistää? Aika naivia yhdellä iillä. Oot muuten täysi kaksinaismoralisti kun riekut täällä somessa ja kehtaat vielä pyytää kanssaihmisiltä ymmärrystä. Sun kaltaiset ihmiset on syy siihen, että mä oon allerginen omenalle.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.