Ihan vaan vinkkinä: Hello Psychaleppo

Räyhälä

Helsingin seudulla käppäilevien kannattaa suunnata tänään Ääniwalliin, jossa MEFA Festival (The Middle Eastern Film & Arts Festival) järjestää konsertin nimeltä Hib Hob - Stories from Syria.

“Hib Hob – Stories from Syria” -konsertti yhdistää suomalaisen ja syyrialaisen musiikin. Ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvät syyrialais-amerikkalainen räppäri Oman Offendum ja “Aleppon siistein dj” Hello Psychaleppo järjestävät näyttävän show’n yhdessä suomalaisräppäri Palefacen ja funky-dj Mista Tibbzin kanssa.

Syyrialais-suomalainen symbioosi tarjoaa ainutlaatuisen musiikkikoktailin, jota Suomessa ei ole aiemmin koettu. “Hib Hob – Tarinoita Syyriasta” -konsertti on rakkauden, harmonian ja kulttuurin juhlaa. Tule mukaan nauttimaan Lähi-idän psykedeelisistä soundeista.

Paikalle kannattaa mennä ihan jo Hello Psychaleppon takia.

Hello Psychaleppo, oikealta nimeltä Samer Saem Eldahr on Alepposta kotoisin oleva dj, joka sekoittaa konemusiikkia orientaalisiin soundeihin, fuusioiden beduiinisävelmiä trip-hoppiin, dubsteppiin ja elektroon.

Niin siistejä ovat nämä rämäpäiset, eskapistiset ja suloisenkornit elektrosoundit, jollaisia toivoisin itsekin osaavani vielä joskus taikoa. Oikeastaan joissakin kohdissa Gool L'ah -albumia kaikki kuulostaa ihan tismalleen juuri siltä miltä omassa päässäni kuulostaa tällä hetkellä. Ei siis ihmekään, että albumi on toiminut viime aikoina lenkkeilymusana ja toki myös jonkinlaisena inspiraationa omille sekoilusoundipyrkimyksilleni. 

Luvalla sanottuna: ihan vitun hyvää kamaa. Tästä eivät nämä huumeet parane.

Jos esimerkiksi sellaiset nimet kuin Omar Souleyman, Ratatat tai Squarepusher merkitsevät sinulle jotain, kannattaa vaivautua paikalle. Itse arvon vielä flunssani uhmaamisen kanssa, mutta jos en pääse paikalle asti, niin ainakin popitan tätä etänä koko illan ja bailaan etänä läppärini kanssa.

Erittäin hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan!

MEFA -festivaali uskoo, että taiteella on suuri mahdollisuus toimia tiedon välittäjänä, herättää tunteita sekä vaikuttaa yhteiskuntaan. Koemme, että usein uutiskuvat Lähi-idästä ruokkivat ennakkoluuloja, antavat yksipuolisen kuvan ja vahvistavat alueeseen liittyviä stereotypioita. Haluamme festivaalin avulla kertoa toisenlaisia tarinoita Lähi-idän monipuolisesta ja modernista elämästä, joka perustuu pitkään historiaan ja rikkaaseen taidekulttuuriin.
 

www.mefahelsinki.com

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Loistopostaus jälleen! Nostimme blogisi viikon blogiksi, jotta mahdollisimman moni löytää lukemaan juttujasi :) Löydät noston etusivulta!

Räyhälä
Räyhälä

No voi jehna, kiitos tästä kunniasta! Ilahduinpa suuresti :)

Harmi vaan, että tänään pitää juosta aamusta iltaan, mutta yritän ehtiä viimeistään huomenna kirjoittelemaan tänne lisää, jottei tämä viikon blogi jää ihmisten mieliin ennen kaikkea viikon hitaimmin päivittyvänä blogina.

 

Toimitus
Toimitus

Heh! Uskomme ja toivomme, että moni viikon aikana blogiisi tutustunut painaa tuota seuraa-painiketta ja jää seuraamaan Räyhälää ihan koko vuoden blogina :)

Maiski
40 hours and counting

Mieletöntä, Räyhälä on viikon blogi!

Räyhälä
Räyhälä

Jee! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.