Itsenäinen, voimakastahtoinen ja uudistusmielinen ajattelija

Räyhälä

Olen pohdiskellut tässä jo hyvän tovin itseäni työntekijänä. Millainen minä olen? Olenko oikeasti niin hauska tyyppi ja kiva kaveri kuin kuvittelen, vai muserranko julmasti kaikki kanssaihmiset omien kieroutuneiden näkemysteni ja tiukkojen vaatimuksieni alle?

Onneksi silmiini sattui äsken tämä Duunitorin tyyppitesti, joka teki työminästäni jonkinlaisen analyysin vastauksieni perusteella. Inhoan näissä "vastaa asteikolla 1-4" -testeissä sitä, että usein kysymykset voi käsittää aika monesta näkökulmasta, jolloin vastauksetkin ovat hieman monitulkintaisia, eivätkä tulokset näin ollen välttämättä osu lähellekään oikeaa.

En siis niellyt tätäkään testiä täysin kritiikittä, ja jostain kumman syystä sain sitten työprofiilini luonnehdinnaksi "Itsenäinen, voimakastahtoinen ja uudistusmielinen ajattelija". Jaa, että mikä?
 

Itsenäinen, voimakastahtoinen ja uudistusmielinen ajattelija  

Sinulla on kyky luoda moniulotteisia ajatusmalleja. Näkemyksesi on kokonaisvaltainen. Olet siten hyvä mallintamaan uusia kokonaisuuksia ja järjestelmiä. Työskentelet sisukkaasti esteiden raivaamiseksi tavoitteiden edestä ja toivoisit kaikkien muidenkin ymmärtävän paremmin kokonaisuuksia.

Olet pohjimmiltasi pidättyvä, mutta sinulle tärkeissä asioissa saatat olla melkoisen ulospäinsuuntautunut. Hoidat asioitasi todennäköisesti mieluummin kirjallisesti (sähköposti, web-palvelut) kuin puhumalla. Osaat kuunnella muita ja ottaa huomioon heidän näkemyksensä - mutta tuoda esille myös oman mielipiteesi. Lataudut parhaiten läheistesi seurassa tai itseksesi.

Näet ympärilläsi erilaisia mahdollisuuksia ja uusia mielenkiintoisia asioita. Hankit tietoa mistä milloinkin sitä vapaasti yhditäen ja mielikuvituksellisesti hyödyntäen. Yksityiskohdilla ei ole sinulle juurikaan ole merkitystä, mutta kokonaisuudella on. Abstrakti ja teoreettinen ajattelu viehättää sinua ja hankittua tietoa käytetään mielestäsi parhaiten asioiden yhdistämiseen uusilla erilaisilla tavoilla. Oivaltaminen ja idearikkaus ovat sinulle tärkeitä ja mietit usein tulevaisuuden asioita.

Olet arvioinneissasi ja päätöksissäsi varsin analyyttinen. Vaikka tosiasiat (faktat) ovat sinulle tärkeitä, osaat myös ottaa huomioon ihmisten mielipiteet asioissa. Sovellat sinulle tärkeitä periaatteita ratkaistessasi asioita, mikä saatta muista välillä vaikuttaa varsin kovalta. Pehmennät kuitenkin kriittisiä analyysejäsi usein ihmisnäkökulmilla. Osaat usein perustella tekemäsi päätökset hyvin loogisesti.

Olet yleensä sitä mieltä, että ennen toiminnan aloittamista on hyvä tehdä päätös, suunnitelma ja aikataulu miten asiassa edetään kohti tavoitetta. Tästä huolimatta osaat välillä ottaa paljon rennommin (esim. lomalla tai sinulle vähäpätöisempien asioiden suhteen) ja joustaa suunnitelmista tai aikatauluista merkittävästikin. Pyrit saavuttamaan päämäärän silloin milloin pitää, mutta osaat samalla nauttia myös matkasta.

Mahdollisia ammatteja:

 

**

Juuh elikkäs. Tunnistan kyllä tekstistä tuon työminäni täysin (paitsi että yksityiskohdilla on väliä - kuten tuosta tekstistä bongaamillani kirjoitusvirheillä), mutta mahdollisten ammattien listauksen perusteella epäilen nyt olevani aivan väärällä alalla. Että josko sitä sittenkin vielä kirurgiksi tai insinööriksi? Vai oliko tämän testituloksen tarkoitus olla yhdellä lauseella tiivistettynä:

Olet tunnevammainen ja tiukkapipoinen humanisti?

Kysymään, ihmettelemään ja analysoimaan jääden,

Räyhälä

Kommentit

Mahtava testi! Meikälle tuli yllättäen sama, mikä olisi ollut Margaret Thatcher! Hih-hih!
 

Räyhälä
Räyhälä

Ohoh, mikäs luonnehdinta oli Thatcherilla? :D

"Manageri"

Suora, kunnianhimoinen ja päättäväinen johtaja 

Osaat ohjailla muita niin, että pitkän tähtäimen tavoitteet saavutetaan. Tämä tekee sinusta luontaisen "pomon". Olet hyvä suunnittelemaan strategioita. Saatat puuttua tehottomuuteen, epäjärjestelmällisyyteen tai ajanhaaskaamiseen välillä hyvinkin suorasukaisesti.

Olet ulospäinsuuntautunut. Hakeudut mielelläsi tilanteisiin, joissa on muita ihmisiä ja voit olla heidän kansaan vuorovaikutuksessa. Koska teet mielelläsi asioita yhdessä muiden kanssa, saat aikaan parhaat tulokset työskennellessäsi ryhmässä. Viestit mieluummin puhumalla kuin kirjoittamalla. Rentoudut todennäköisesti paremmin mukavassa seurassa kuin itseksesi.

Näet ympärilläsi erilaisia mahdollisuuksia ja uusia mielenkiintoisia asioita. Sinulla on varsin hyvä mielikuvitus. Tästä huolimatta osaat halutessasi keskittyä hyvinkin pikkutarkasti erityisesti sinulle tärkeiden asioiden yksityiskohtiin. Abstrakti ja teoreettinen ajattelu viehättää sinua, mutta olet monissa asioissa myös hyvin käytännöllinen. Oivaltaminen ja idearikkaus ovat sinulle tärkeitä.

Luot käsityksesi ja teet päätöksesi todennäköisesti objektiivisen analyysin kautta. Tosiasiat (faktat) ovat sinulle tärkeämpiä kuin ihmisten mielipiteet tai fiilikset. Sovellat sinulle tärkeitä periaatteita ratkaistessasi asioita. Tämä saataa joistakin muista vaikuttaa jopa kovalta suhtautumiselta asioihin. Kritiittisen suhtautumisesi avulla saat kuitenkin asioihin selkeyttä ja johdonmukaisuutta. Osaat usein perustella tekemäsi päätökset hyvin loogisesti.

Olet todennäköiseti sitä mieltä, että ennen toiminnan aloittamista on hyvä tehdä päätös ja suunnitelma miten asiassa edetään kohti tavoitetta. Hyvään suunitelmaan kuuluu aina aikataulu, jota pitää noudattaa. Jos asiat ovat kiinni sinusta, ne valmistuvat määräajassa tai hieman ennen. Näin jää vielä aikaa tarkistaa, että kaikki on kohdallaan. Sinulle on tärkeää se, että tavoitteeseen päästään silloin milloin pitää ja on sovittu.

Mahdollisia ammatteja

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.