Joulutunnelmaa Firskarsin ruukilla

Räyhälä

Varoitus: Tämä ei ole sellainen postaus, joka sisältää upeita kuvia, käytännöllisiä vinkkejä, hauskoja kaskuja ja loppuun asti työstettyä naistenlehtimateriaalia. Tämä on postaus, joka ei tee minkäänlaista oikeutta yhdelle lempipaikoistani Suomessa, eli Fiskarsin ruukille. Suosittelen siis kaikkia ammattibloggaajia juoksemaan kilvan paikalle ja tekemään paremman postauksen aiheesta!

Mutta asia on nyt näin:

Vietin pitkästä aikaa viikonloppua vanhempieni kanssa. Lauantaina pääsin parantelemaan pikkujoulusairautta marokkolais-välimerelliseen (tai jotakin siihen suuntaan) ruokapöytään, ja seuraavana aamuna päätimme hetken mielijohteesta käydä pienellä joulureissulla tuolla kyseisellä Fiskarsin ruukilla, jossa olemme rampanneet useamminkin johtuen "mökkipaikkamme" läheisestä sijainnista.

Fiskarsin ruukki sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Helsingistä, joten siellä voi piipahtaa melko nopeastikin. Mikäli reissun ajoittaa lauantaille, kannattaa ajaa Karjaan ja miksei vaikkapa Tammisaarenkin kautta ja koluta samalla kaikki parhaat kirppikset. (Sitten kun mulla on se ajokortti ja varaa lähteä etsimään uutta olkkarin pöytää, lupaan tehdä oman Hanko-Tammisaari-Karjaa-kirppispostauksen. Itseasiassa täytyy myöntää, että yksi syy kortin ajamiselle oli mahdollisuus päästä kiertelemään vapaasti näitä paikkoja milloin tahansa.) 

Etenkin tähän aikaan vuodesta paikka on erityisen tunnelmallinen. Upeiden historiallisten rakennusten (jotka ovat jo itsessään nähtävyys) lisäksi Fiskarsista löytyy kivoja designputiikkeja, Iittalan ja Fiskarsin myymälät, söpöjä kahviloita ja ravintoloita, ja näin joulunalusaikaan myös joulukuusinäyttely. Harmittaa, että mukana oli vain kännykkäkamera.

Tämän reissun symppispalkinto menee kuitenkin Cafe Antiqua -nimiselle kirjakahvilalle. Katsokaa nyt vaikka. Kirjajoulukuusi! Ihania vanhoja huonekaluja! Vanhoja luonnontiedetauluja! Upeita kynttilänjalkoja! Nimimerkillä Olispa mullakin.

Yllä olevasta kuvasta keksinkin joululahjatoiveen: tuollaisia vanhoja metallisia kynttilänjalkoja! (Koska olen ehtinyt viettää tänä syksynä runsaasti aikaa kotona, olen hurahtanut kynttilöihin. Poltan niitä etenkin aamuisin.)

Mulla on sellainen tunne, että tästä joulusta tulee erityisen hyvä. Viime vuodesta viisastuneena hankin joulukalenterin jo marraskuussa. Joulupostikortit ja ensimmäiset lahjatkin on jo hankittu, kynttelikkö nostettu ikkunanlaudalle, glögiä keitelty ja kynttilät aseteltu ympäri asuntoa. Joulun odotusta lisää se, että lähiviikkoina mun pitäisi päästä kutsumaan itseäni virallisesti tädiksi. Täti Räyhälä! Ajattelin, että ihka oikean tädin on sopivaa aloittaa tällaiset HC-joulumenot jo marraskuussa. Pieni miinuspuoli tässä on se, että ihka oikean tädin pitänee myös siivota asuntonsa putipuhtaaksi. Sitäkin joulun ihmettä odotellessa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.